22.11.12
11:52
Здравейте ! От доста време следя дневниците и накрая и аз реших да се престраша !
Винаги съм била слабичка и никога не съм се съобразявала с това какво ям или кога го ям .Теглото ми варираше от 50-52 кг ,докато не дойде миналата зима усещах как килограмите се покачват и нищо не направих да ги спра.В един момент се качих на кантара и той показваше 59кг ,изглеждах ужасно! Реших да взема мерки ! Почнах така наречената “точкова диета” ( НВД като условието е да се приемат 40гр въглехидрати на ден ) така за 3-4 месеца свалих до 51-52кг. След като достигнах тези килограми за първи път в живота си установих ,че без спорт няма как да имам фигурата ,за която си мечтая ,защото все пак дали ще са 50 или 55 кг ,ако тялото е стегнато винаги ще изглежда добре .
Както и да е ,качих малко в последните няколко седмици и сега имам нужда от напътствия и препоръки за това как да стигна до заветните 50 ,а също така и как да ги поддържам после.Искам да си изградя начин на живот ,здравословен начин . :)
Вчера понеже бях в по голямата част от деня в университета нямах мн голям избор на храна :
Сутринта 9;00- 2кремвирша със салата домати и краставици +50 гр сирене;кафе с мляко
Обяд :11;30 2 телешки пържоли + салата домати и краставици
След обед : 90гр сурови бадеми + кафе с мляко
към 9;00 кардио тренировки ,които в случая не знам дали бяха много правилни - 15 мин крос тренажор ;10 мин колело ; 25 мин пътека (бягане 10мин -9км/ч ; вървене под наклон 15 мин от 4-13%)
През целия ден съм изпила около 2,500 л . вода.
22.11.12
13:05
Първо, относно кардиото. Вместо да правиш 50 минути монотонно кардио се опитай да тренираш по-високо интензивно. Моята препоръка е да тичаш на пътечка. Например по 15-20 минути, като редуваш бързо и бавно бягане, ако ти е трудно в началото включи и ходене. Постепенно можеш да увеличаваш темпото и времетраенето, но не повече от 25, максимум 30 мин. Можеш да си контролираш всичко чрез компютъра на пътеката.
Добре е да включиш и тренировки с тежести, три пъти в седмицата, за цялото тяло, кардиото можеш да го правиш след тежестите.
Второ, относно храненето. Тези кренвирши най-добре ги забрави, яж само истинско месо. Закусвай с овесени ядки или мюсли. Къде е вечерята ти? Иначе другото е горе-долу добре.
Успех!
Пропуснала съм я ,вечерята беше като обяда.Относно тежестите ,избрах програма от сайта ,в която 4 дни се тренира с тежести като в дните ,в които не тренирам е препоръчително да се прави кардио. Благодаря за мнението. Имам проблем с въглехидратите ,понеже диетата ,с която свалих е НВД и в момента не мога да се настроя да ям храни ,в които има много въглехидрати .
Днес :
Сутринта : 9;30-филиика хляб “Вита” класик + 120гр пастет от маслини +100гр краставица - мляко с кафе
12;00 - мляко с кафе
14;00 свинска пърложа + салата домати и краставици .
Това е за сега ,не знам относно тренировките трябва ли да спазвам определено време ,в което да ходя . За кардиото знам ,че е добре да е на гладно сутрин ,но тренировките с тежести ?
22.11.12
13:49
Да, това за кардиото в ден свободен от тренировки също е вариант, аз така правя. Три пъти тренирам с тежести и три пъти правя кардио. Но все пак си остави си поне един ден за пълна почивка. Тренировките с тежести може да ги правиш по всяко време, няма проблем. Аз лично ги предпочитам сутрин.
16:00-свинска пържола.
18:00 тренировки 12 мин пътека ( 5 мин вървене ;4 мин бягане ;3 мин вървене) ;
Клек с дъмбели 4х20 ;
Придърпване на вертикален скрипец - 4х10
Затваряне на пек-дек машина -2х10
Глутеус мост 3х20
Повдигане на коленете от стенд 3х12
Чуково бицепсово сгъване с дъмбели 2серии за всяка ръка по 20 повторения
Пуш-преса с дъмбели 3х7
Кик-бек с дъмбели 2х10
10 мин кардио (3 вървене ;4 бягане ;3 вървене)
Вечеря : Пилешка пържола ;средно голям домат + краставица и две яйца (печени във фурна без мазнина)