04.11.12
00:30
Здравейте,
на 21 съм, 73кг, 185см. Тренирам от близо половин година, а като резултат успях да кача сила, но не и килограми. Тежа си точно толкова, колкото и в началото. Внимавам с храната, наблягам на въглехидратите (картофи, ориз, банани), месото (пилешко), а вечер преди лягане - кисело мляко и понякога яйца или извара. Целта ми е МАСА и пак МАСА, възможно по-чиста.
Сега си взех и гейнър - Mass на Scitec, опаковката е 2кг и малко и мисля да го пия по 2 дози на ден, както е по етикет, което трябва да ми стигне за 3 седмици. Започвам го в понеделник. Проблемът е, че на втората седмица ми се налага да пътувам, което означава, че няма да мога да тренирам цяла седмица.
Според вас кой ще е по-добрият вариант - да пия гейнъра две седмици, да спра за една и след това да продължа; да си го пия дори и в седмицата, в която няма да тренирам или да изчакам и да започна след 3 седмици когато ще мога да ходя редовно в залата.
Извинявам се, ако въпросът ви се струва малко тъп, но искам да извлека максимална полза от гейнъра :)
Мерси предварително за отговорите и отделеното време :)
Хах добре... А защо?
Проблема е в качеството на гейнъра, който аз съм си взел, или говориш за гейнърите изобщо?
И какъв ще е по-добрият вариант?
Проблема е, че за 3 седмици кой знае какви мускули не можеш да качиш, независимо какво пиеш. А гейнера си е просто храна на прах, и между другото не излиза хич евтино, в сравнение с нормалната храна.
Като не тренираш, нуждата от калории намалява, така че няма голям смисъл да го пиеш.
От този гейнер щом е 2кг и пиеш по 2 дози на ден и стига за 2 седмици, не искам да смятам колко грама е дозата с калориите, а да не говорим за качеството му. Не очаквай нищо от този тип добавка за такова време. Щом не тренираш продължително време не виждам причина да приемаш гейнера.
13.11.12
19:51
Момчетата имаха предвид вместо да си даваш парите за добавки, а в твоя случай на съмнителни фирми наблегни на храната. Щом не качваш значи храната ти куца. Няма да те карам да пишеш какви са ти дневните порции, защото ще ги завишиш дори и несъзнателно, затова ти казвам увеличи си порциите! Наблягай на месо, ориз,картофи, яйца , зеленчуци,мляко,извара,овесени ядки и всякакви ядки. Няма такова нещо “не мога да кача а ям достатъчно”. Ти може и да си мислиш, че ядеш много и достатъчно за да качваш а да не е така.
Ясно ..
Мерси за отговорите :)
Ще гледам да увелича храната още. Преди просто не можех да ям повече, трябваше да се тъпча насила, а сега съм гладен постоянно, въпреки че ям повече от преди :D
14.11.12
15:28
Мазнините са много по-добро решение от гейнъра. Щом искаш да увеличиш енергийната стойност на храната, опитай да увеличиш количеството на храните, съдържащи качествени мазнини. Тези храни съдържат много енергия в сравнително малък обем. За справка - виж колко калории има в 100 g ядки (без значение какви), след това виж тази стойност при ориз, картофи, бобови храни, овес, паста и т.н.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.11.12 15:28.
Извинявам се за невежия въпрос, но повечето мазнини няма ли да предразположат към трупане на повеч подкожна мазнина? Знам, че да с качва само мускул е невъзможно, но ...
Това, което съм чел е че мазнините трябва да са около 1г на килограм тегло. Или съм в грешка??
14.11.12
22:08
Чети повече и си подбирай четивата. :)
21.11.12
12:37
ам кви са ти тренировките ?(muscle)
Тренирам 3 пъти в седмицата.
1 ден гърди ( лег, полулег, кофи или машина загърди или портален скрипец и флайс) и рамо( раменни преси, дъмбели встрани, напред и за задно рамо)
2 ден гръб ( набиране с широк хват, чукчета и 2 серии гребане с дъмбел, защото дясната страна ми върви повече и гледам да изравня лявата, дърпане на долен скрипец и накрая тяга, и 3 серии за трапец)
3 ден крака ( правя клек 5-6 серии) и ръце ( почвас с трицепс - лег с тесен хват, френско или дъмбел зад глава и горен скрипец или кик бек, а за бицепс - бицепсово с щанга, скотово или сгъване с дъмбели и понякога концентрично )
Корема го правя по 2 пъти на седмица, когато ми остане време.
Сега мисля да разместя малко програмата, защото 3ят ден тренировката ми отива към час и половина и накрая претупвам нещата.
А за гейнъра ме разубедихте и го продадох на един прияте, и си взех 3-креатин-малат и АК. Увеличих яденето и за седмица и мялко качих 1кг и може би си внушавам, но се виждам малко по-оформен от преди креатина. Сега мисля да добавя и трибулус, но не знам дали е е по-добре да изчакам да свърши креатина или да вземам и двете.заедно.
Пич определено си промени програмата - гърди и рамо от личен опит казвам, че не върви в една тренировка, а крака (само клекове ??) + ръце ти луд ли си ?
Ами за краката правя само клекове, защото ходя и на танци и работя прав по цял ден, и когато правя пълна тренировка за крака имам мускулна треска по повече от седмица и супер много схващания. Бях спрял дори дда трекирам краката по едно време, но се образовах малко от форума и разбрах, че са важни :)
Иначе рамото ми върви след гърдите без проблем, но ще пробвам и друг вариант.
Мисля да сложа трицепс с гърдите, но след тежка тренировка за гърди нямам сила да си направя и трите упражнения за трицепс, а ако успея е за сметка на по-малки кила. Същото е и когато съм пробвал гръб и бицепс в един ден. Тогава след тягата ми се схваща предмишницата и не мога да си държа дъмбела после .....
П.С. А какво мислиш за креатин+трибулус??
Няма да имаш кой знае къв кяр от трибулуса на тези годинки, а креатина е добре.
22.11.12
11:47
аМ що не тренираш трицепса, когато тренираш за гръб и гърди с бицепс например за няколко месеца ...а за зобта- прочети малко за протеина или за БЦАА например щом се храниш добре.....
Сигурно така ще ги комбинирам - гръб+трицепс и гърди+бицепс и крака+рамо :) Мерси :)
Иначе за протеина четох доста, но цените в магазина ме отказват доста бързо .. 80лв и нагоре за един месец ми идват повечко .. по-скоро бих ги дал за храна, а ако падне някой излишен лев веднага за протеин :)
и пак мерси за отговорите :)
към AgVOKATA: за тестостерона четох, че започва да намалява след 24-5 години, аз съм на 21, явно далеч от това намаляване, но ако взема трибулус няма ли да допринесе за допълнително увеличаване на тези вече високи нива и съответно повече тестостерон = повече маса???
Притеснява ме повече това, да не би да има някакъв негативен ефект от приема?!?
22.11.12
15:31
нищо няма да усетиш от трибулуса, спести си мангите .повече ще усетиш от протеина след тренировка ,вероятно ще ти намалее треската и ( а е по гот да си изпиеш един шейк....златния стандарт ти излиза под 2 лева дозата ще си пожертваш баницата с бозата и си готов :) ) ти си знаеш ........извинявам се за вниманието
Мнението беше редактирано от Georgi Hristov на 22.11.12 15:49.
Можеш да вземаш трибулус и на по-малко години реално, но не е там тънкия момент, а той е, че не си познаваш още добре тялото и няма да усетиш такъв тип добавка имайки в предвид опита ти. Негативни ефекти от правилно съчетани и приемани добавки не мисля, че е възможно да има.