24.08.05
15:19
Здравейте! Имам нужда от съвет... От около две години и половина правя упражнения в къщи: лицеви опори - четири вида, кофички, тилни опори, всички в четири серии по 12 - 15 повторения, плюс коремни - умерено. Това е едната тренировка, а другата включва набирания надхват 5 х 10 и подхват 5 х 10, плюс клякане (без утежнение) 6 х 30. Третият ден от цикъла е почивка. Бягане правя от 3 до 6, понякога 7 пъти седмично, т.е. почивка за мен е условно казано :) По отношение на фигурата ми всичко е наред - ако се храня повече - трупам маса, ако намаля приема на храна - свалям. Но скоро и съвсем случайно ми направиха ЕКГ, от което става ясно, че лявата камера на сърцето ми е започнала да трупа маса в отговор на високите изисквания и е препоръчително да редуцирам спортните занимания. Въпросът ми е такъв: с оглед запазване на мускулната маса и добра фигура, до колко мога да огранича тези тренировки седмично. Много ще съм благодарен, ако някой може да ми отговори.
Моето мнение на неспециалист е да намалиш кардиото. То товари сърцето най-много. Тичай в дните, когато не тренираш и задължително поне един ден почивай, в този случай даже два.
недей да правиш често кардио(2 пьти на седмица е достатьчно) и намали другите упражнения(намали серии и повторения, не с много а така че да са умерени) :wink: това е спорет мен но нека се изкажат и другите 8)
Бих те посъветвал и да дишаш правилно! Обърни внимание на този факт! Почти 90 % от хората в моята зала тренират неправилно, защото не дишат както трябва! Може амплитудата да е на топ ниво, но когато не знаеш как да дишаш - по - добре зе запиши на голф!
Така че, за да щадип сърцето, пулса да е нормален - дишай правилно!
22.11.05
16:04
[quote author=”Питона”]Бих те посъветвал и да дишаш правилно! Обърни внимание на този факт! Почти 90 % от хората в моята зала тренират неправилно, защото не дишат както трябва! Може амплитудата да е на топ ниво, но когато не знаеш как да дишаш - по - добре зе запиши на голф!
Ми кажи как да дишаме де. Ако трябва ще си платим за персонален треньор.
Ами той достатъчно ясно се е изразил в подписа си.Прати му ЛС и се разбери с него.Ще ти е от полза както виждам :wink:
[quote author=“Miguel”][quote author=”Питона”]Бих те посъветвал и да дишаш правилно! Обърни внимание на този факт! Почти 90 % от хората в моята зала тренират неправилно, защото не дишат както трябва! Може амплитудата да е на топ ниво, но когато не знаеш как да дишаш - по - добре зе запиши на голф!
Ми кажи как да дишаме де. Ако трябва ще си платим за персонален треньор.
Несериозно ще прозвучи да давам указания, казвам само причините, дотолкова, колкото ги долавям аз самият, от написаното в един анонимен форум :!:
Колкото до темата - поддържам тезата си. Мерси за доверието, иначе :)
22.11.05
21:32
И аз мерси :)
Явно ше си дишам “вдишай - издишай” и това е.
Дано в НСАто ме научат все пак да дишам, че без дишане не стават добре нещата.
29.11.05
00:09
Не спирай кардиото в никакъв случай, това е най доброто което може да ти се случи на сърцето
Стените на сърцето хипертрофират от тренировки за сила и маса и анаболика
Стан
Сорри ама кредора не работи
Преведох ти мнението При мен работи
DJGorgio-Astor
24.07.13
20:36
Слушай сърцето си усещай го как бие силно слабо :) имам в предвит опитай се да контролираш сърдечният си ритъм чрез дишане.
как най-лесно можеш да усетиш сърцето си (вдишай възможно най-дълбоко и задръж го около 30 секунди а през тях не прави нищо не мърдай не мисли просто слушай сърцето си, наблюдавай го как се държи в определени ситуации имам предвит не друго а да го познаваш.
друго задръстването може да се дължи на неправилно хранене и други боклуци който си приемал.
всички знаят за сутрешната топла чаша вода, пии много вода или поне 1.5 от обикновенно,(лека закуска: активия и кроасанче - пример) яж леки храни и плодове
хубаво е да прочетеш и да знаеш какво има в някой плод преди да си го сложиш в устата както и за всяка храна.
както не прекалявай с каквото и да е яж разнообразно и здравословно.
Грижи се за себе си няма кой да го направи вместо теб :)
Успех
ПРЕЧИСТВАЩА ДИЕТА Тук
24.07.13
20:55
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/67207
тук има отговори също