24.11.12
19:08
Здравейте на всички, искам да Ви разкажа моята история в фитнеса и да е приемeте като казус, надявам се да Ви се стори интересна.
Сега съм на 21 години, висок съм 183см. тренирам от фитнес от 2 години и 3-4 месеца, от малък спортувам, бях баскетболист, бягах на седмица по 4 пъти по 5 километра с тежести, отделно всеки ден бягане на игрището и много упражнения за по голям скок.
До 19 годишен бях 58-59 кг. След това оставих баскетбола и започнах фитнес, 2-3 месеца ходих редовно без да си имам голяма представа за фитнеса, но приятели ми показваха как се правят упражненията, започнах по сериозно, тренирах още 5-6 месеца, общо 7-8 месеца без никакви добавки и с по засилена храна, консултирах се с инструктора от фитнеса за някаква добавка, препоръча ми креатин, с това и започнах, след 1 година фитнес бях качил 7-8 кг. Нямах си особена представа от добавки, но четях за протеини, гейнери и пробвах и тях, винаги съм си купувал добри неща, топ продукти от сайтовете за добавки, стигнах до 68-69 кг. Но имаше нещо за което не бях чел много - храната, от месата ям само пилешко, и си хапвах пилешко, картофи, ориз но и много вредни неща, пици, закуски, например обяда ми е бил няколко парчета пици с фанта или кола, разбрах, че това никак не е добре, започнах да си оправям храната, само по полезни храни, богати на белтъчини и въглехидрати, стигнах до 73 кг. като не спирах да пия гейнери, азотни, глутамин, бца и други добавки, понеже лятото имах натоварена работа и не успявах да се храня добре паднах до 66 кг. преди 2 месеца приключих с работата и започнах отново стабилно хранене, много пъти съм си изчислявал хранителния състав на храната в последните 2 месеца, от храната приемам 3500-4000 калории, близо 120-130 гр. протеин + 75 гр на ден от Голд Стандарт, храната ми е - млечни продукти, овесени ядки, основно ориз, картофи, яйца, пилешко, извара, плодове, всякакви вредни неща ги избягвам, за 2 месеца качих 7 килограм и станах пак 73, колкото бях и преди, продължавам да ям яко, сега от 3-4 дена пия гейнера масс фреак и креатин монохидрат, продължавам да ям така, но има дни в които ям по малко, просто ми идва в повече, и повече от 73-73.5 кг не мога да кача, а искам да кача още, но сякаш колкото и да се мъча не мога, тренирам 1 ден гърди и рамо, 1 ден ръце, 1 ден гръб, 1 ден почивка и после същото и така.
Моля Ви за някакви съвети, начинът на тренировки така добре ли е? В фитнеса гледам да правя всички упражнения колкото се може по добре, затова на лежанка мога да правя 3 серии по 6 повторения с 90, но с мъка, затова правя с 80, но хубаво до долу i taka, така и с другите упражнения. Някакви добавки? Макар че вече много съм пил, не съм пробвал тестостеронен стимулатор
Искам да кача още килограми, а ми се струва невъзможно, знам че тук има хора които разбират от фитнес, ще съм благодарен за всеки съвет, всяка градивна критика и всяка идея.
Краконджулите... Треа се тренират за хармонично тяло. Програмата sux.
www.bb-teams.org—-> Фитнес—-> Фитнес Програми—-> choose one and go, или влизаш в Форума—-> Тренировъчни програми—-> Има 3,4 програми за маса.
25.11.12
00:21
проблема в тренировките е очевиден , програмата ти си е за смяна от всякъде , направи тренировките 3-4, храни се правилно и резултатите няма да закъснеят, усетиш ли застой веднага пробвай нещо друго, сменяй програми, упражнения и всичко каквото ти дойде на ум, може и да започнеш да тренираш краката , защото те са много важна мускулна група и изобщо не са за пренебрегване, не трябва да позволиш да изостанат.