25.11.12
10:22
Тренирам от ... може и да станаха 2-3 години, но с доста прекъсвания.
Сега от 17 септември започнах отново и нямам намерения да спирам до лятото. Това, което искам да постигна е да кача възможно най-много мускулна маса и евентуално да изчистя докато дойде време за моренцето... тогава малко почивка.
На 16 съм (почти 17), малко (предполагам) над 1,80, 75кг.
Реших да започна с добавките, четох по форумите ужким, но не се спрях на нищо. Ще ми препоръчате ли какво да взимам за постигане на добри ефекти - марки, цени, кога и как да ги взимам...
Бюджетът ми.. - не е определен, но да не ми препоръчате нещо на космическа цена, че все пак не аз, а наще са изкарвали парите.
Май трябва да спомена и че уж спазвам някакъв хранителен режим. Храня се най-вече с храни като ориз, пилешко, телешко, спагети... В дните, в които съм на тренировка си разбивам сутрин към 6:30-7:00 шейк с 3 яйца, 1 банан, 250-300мл прясно мляко и от време на време мед или нескафе 3в1 и след тренировката, която обикновено е около 14:30-15:00 - същия шейк.
В дните, в които НЕ съм на тренировка, сутринта изпивам същия шейк, но вместо 3, с 6 яйца,
Отделно от това абсолютно всяка вечер си правя “айрян” с извара - обикновено около 170-200гр и половин кофичка кисело мляко с малко вода.
Тренировъчният ми режим, ако има значение, е:
Пон.: Гръб, трапец
Вт.: Почивка
Ср.: Гърди, рамо, корем
Чет.: Почивка
Пет.: Бицепс, трицепс, предмишница
Съб.: Крака, корем
Нед.: Почивка
Вие сте... Мерси предварително :)
Ти си направил това, което е нужно - хранителен режим и тренировачна програма. Сега ти остава само да ги спазваш и да чакаш резултати. За 10 месеца не знам какви резултати може да направиш обаче... Успех! За тоя спорт ти трябва голямо желание и неопределено време!
Мнението беше редактирано от Юли на 25.11.12 13:00.
25.11.12
13:57
казано от Death на 25.11.12, 12:59:
Ти си направил това, което е нужно - хранителен режим и тренировачна програма. Сега ти остава само да ги спазваш и да чакаш резултати. За 10 месеца не знам какви резултати може да направиш обаче... Успех! За тоя спорт ти трябва голямо желание и неопределено време!
За времето и желанието знам. Иначе благодаря !
Но все си мисля, че това, което правя сега + някакви добавки ще има по-голям ефект.
Дед, аз ни’ програма виждам, ни’ хранителен режим. Ти къде ги видя, не знам.
Темата мисля, че е в категория - хранителни добавки ? На тази възраст аз не съветвам децата да приемате добавки ! Защо искате за няколко месеца да станете нацепени ? Как всички с някакви много малки изключения искате чиста мускулна маса без нищо друго ? Айде стига съм се карал отново...
1. Аминокиселини + витаминчета смятам, че ще ти е достатъчно
2. Марки - Пюре нутришън, Юниверсъл нутришън, Оптимум нутришън
3. Приема - аминките с едно от храненията и веднага след тренировка, а витаминките със закуската; в дните когато почиваш витаминките със закуска и аминките на 2 приема с храненията когато си избереш.
25.11.12
21:32
казано от AgBOKATA на 25.11.12, 20:32:
Темата мисля, че е в категория - хранителни добавки ? На тази възраст аз не съветвам децата да приемате добавки ! Защо искате за няколко месеца да станете нацепени ? Как всички с някакви много малки изключения искате чиста мускулна маса без нищо друго ? Айде стига съм се карал отново...
1. Аминокиселини + витаминчета смятам, че ще ти е достатъчно
2. Марки - Пюре нутришън, Юниверсъл нутришън, Оптимум нутришън
3. Приема - аминките с едно от храненията и веднага след тренировка, а витаминките със закуската; в дните когато почиваш витаминките със закуска и аминките на 2 приема с храненията когато си избереш.
Къде съм написал, че искам “чиста мускулна маса без нищо друго” ?
Пределно ми е ясно, че това, което кача, няма да е само мускулна маса, но не ми пречи... решил съм, че искам маса. Пък и без това сега нямам мазнини (само малко на корема...колкото да покрият плочките :D ). Вярно е, че за няколко месеца не се става “нацепен”, но съгласи се и че 5-6 месеца не са малко за покачване на що годе доволна мускулна маса.
А и мисля да прибегна към добавките, защото заради организма си трудно качвам килограми. Ако качвам ще е през мноооого време.
Примерно преди около 2г бях 61-2кг. и по едно време за ужасно кратък период стигнах 70кг... от тогава си карах на 70-71кг.... до началото на миналия месец. Тогава бях станал 73, а от миналата седмица кантара вече показва 75кг.
Сега колкото и да тренирам, колкото и да ям (познавам си организма) ще си остана на тези килограми сигурно до лятото...
Та на кратко за това искам добавки. :)
Да е сигурно КОЛКОТО И ДА ЯДЕШ ще си останеш толкова.Много ме кефите като седните да ги ръсите едни такива ни в клин,ни в ръкав.
Мнението беше редактирано от balabanov на 25.11.12 21:41.
25.11.12
22:05
Не можеш КОЛКОТО и да ЯДЕШ да не качваш. Все ще качиш нещо - независимо мазно или мускул. Не те знам по колко ядеш, защото може да ядеш често, ама по малко и все неща дето нямат хранителна стойност.
26.11.12
17:36
казано от gazena gadinka на 25.11.12, 22:05:
Не можеш КОЛКОТО и да ЯДЕШ да не качваш. Все ще качиш нещо - независимо мазно или мускул. Не те знам по колко ядеш, защото може да ядеш често, ама по малко и все неща дето нямат хранителна стойност.
Нали казах на какво наблягам... пилшко, телешко, ориз, спагети и т.н.
Качвам някакви грамове, който ту спадат-ту се покачват, но не и нещо сериозно. Лесно ми е да започна да се тъпча с всякакви боклуци (както правех преди време) и да наддам с килограмите, но не това ме устройва, сеш’ се ?
Така де.. все тая.
26.11.12
17:48
Важно е да усвояваш храната. Старай се да дъвчеш хубаво, да не пиеш вода по време на хранене, както и малко преди и малко след(разрежда стомашните сокове). Внимавай как комбинираш храните. И храносмилателни ензими могат да помогнат. Успех!
Редакция: На твое място бих махнал спагетите и ориза(могат да се заменят с картофи) и млякото.
Мнението беше редактирано от basi halvata на 26.11.12 17:51.
26.11.12
18:04
^ набивам и картофи, май съм забравил да го спомена.
Ае всичко е до количество.Квото и да ядеш,като е количество за мравка,няма качваш.Нито си първия дето се оплаква че не можел да качва,нито ще си последния.Тъй че просто почни да ядеш и стига си се оправдавал.
26.11.12
18:37
казано от balabanov на 26.11.12, 18:30:
Ае всичко е до количество.Квото и да ядеш,като е количество за мравка,няма качваш.Нито си първия дето се оплаква че не можел да качва,нито ще си последния.Тъй че просто почни да ядеш и стига си се оправдавал.
Шефе, ти пък нито знаеш колко ям, нито нищо. Много добре мога да преценя и сам какво да е количеството, което да изям.
На ядене понякога хапвам по 1кг пилешко филе, с картофено пюре примерно. Ако са яйца - средно 3 омлета от по 2-3 яйца + някаква салата.. а бе какво ти обяснявам. (ако мислиш, че тези ‘порции’ са като за мравки, тогава ми се впрягай)
Мерси за мнението :)
Мнението беше редактирано от MentiLL Bash на 26.11.12 18:38.
ХАХАХАХ,тоз следващия дето смята че някой ще му повярва на глупостите.Точно преди няколко месеца твой набор ме убеждаваше как на ден изяждал по 3 пилета с 3 хляба и същевремнно си стои 60кг.Не знам дали ги осъзнаваш тия глупости дето ги пишеш.Ако приемем че тия двете описани храненета са в един ден ,само 10яйца + 1кг пиле(СУРОВО,понеже готвено ще е още по комично за смятане) са ~2000 калорий(при нужни не повече от 3000),300+гр протеин и 80+ гр мазнини,без гарнитурите без нищо.Гледам в първия пост имаш някакъв самоделен шейк - ще вземем само яйцата от него 3 и изварата от вечерта,протеина скача вече на 350 гр дневно+100гр мазнини,без каквито и да е други хранения.А ти ядеш салати,ориз,картофи,спагети.Осъзнаваш ли колко абсурдно звучи вече?За да имаш полза от тоя протеин трябва си поне едно 100 кг,иначе няма да излизаш от тоалетната.
Така че ако сериозно я поемаш тая храна(мисия невъзможна) и не чукаш по цял ден камъни(никъв шанс) бих потърсил дупката в корема си,от която изтича храната.
Не ми става ясно, защо да махне спагетите и ориза и да ги замени с картофи??? Безсмислено е! В спагетите и ориза има и повече белтъчини и повече въглехидрати.
26.11.12
20:23
казано от balabanov на 26.11.12, 19:22:
ХАХАХАХ,тоз следващия дето смята че някой ще му повярва на глупостите.Точно преди няколко месеца твой набор ме убеждаваше как на ден изяждал по 3 пилета с 3 хляба и същевремнно си стои 60кг.Не знам дали ги осъзнаваш тия глупости дето ги пишеш.Ако приемем че тия двете описани храненета са в един ден ,само 10яйца + 1кг пиле(СУРОВО,понеже готвено ще е още по комично за смятане) са ~2000 калорий(при нужни не повече от 3000),300+гр протеин и 80+ гр мазнини,без гарнитурите без нищо.Гледам в първия пост имаш някакъв самоделен шейк - ще вземем само яйцата от него 3 и изварата от вечерта,протеина скача вече на 350 гр дневно+100гр мазнини,без каквито и да е други хранения.А ти ядеш салати,ориз,картофи,спагети.Осъзнаваш ли колко абсурдно звучи вече?За да имаш полза от тоя протеин трябва си поне едно 100 кг,иначе няма да излизаш от тоалетната.
Така че ако сериозно я поемаш тая храна(мисия невъзможна) и не чукаш по цял ден камъни(никъв шанс) бих потърсил дупката в корема си,от която изтича храната.
Ако ще и 10000 калориЙ да яде на ден, ако не ги усвоява няма файда и само си прави лоша услуга. :)
Редакция:
казано от Death на 26.11.12, 20:19:
Не ми става ясно, защо да махне спагетите и ориза и да ги замени с картофи??? Безсмислено е! В спагетите и ориза има и повече белтъчини и повече въглехидрати.
Защото само пълнят стомаха с вода. :)
Картофите са много по-полезна храна. А това за белтъчините се надявам да е било шега ...
Мнението беше редактирано от basi halvata на 26.11.12 20:25.
26.11.12
21:00
Balabanov, айде моля ти се, ходи си изказвай баналните мнения другаде... имало друг такъв като мен. Ама знаеш ли колко ми е през оная работа (с извинение) ? Са’ ще ме прощаваш, ама айде да не се правим на олигофрени ?
Между другото не съм казал, че обикновено ям по толкова... Ако не се лъжа, написах “понякога” ... има разлика. И да, случвало ми се е на ядене да хапвам по 1кг филе и к’во ? Ако настояваш, ще напиша специално за теб как, кога, по колко и с какво се храня.
Правиш се на много умен и разбиращ хората според това, какво пишат по форумите, но всъщност даже ТИ не се замисляш докато пишеш... или по-скоро докато четеш.
Все тая... аз поне не мога да ти разбера ограниченото мислене, че лъжа с това как се храня. Аз съм влезнал във форума за съвети от вас, за да получа такива се предполага, че трябва да дам определена информация. Като излъжа какво по-точно ще постигна ? Ще си създам “фенове”, че съм се хранел по много ли ? Не, не... няма какво да обсъждам.
казано от basi halvata на 26.11.12, 20:23:
А това за белтъчините се надявам да е било шега ...
Съжалявам ако не съм разбрал правилно, но ако говориш за това, че споменах, че ям големи количества яйца - принципно не ям често яйца. А в шейковете, които си правя, слагам само белтъците на яйцата, без жълтъците. Общо взето, за всеки ден ми се събират по 3-6 белтъка и 1-2 жълтъка.
Мнението беше редактирано от MentiLL Bash на 26.11.12 21:06.
26.11.12
21:53
казано от Death на 26.11.12, 20:53:
Важното е, че са по-калорични.
Както не винаги по-обемната тренировка в залата е по-добрият избор, така и при храните, това че една храна е по-калорична (в случая май няма голяма разлика) не означава че е по-добра. :)
Не си разбрал. Има предвид, че белтъчините от ориза и спагетите не се смятат (растителни са). Поне аз така го разбирам. Но какво от това, че нямат пълен аминопрофил?
Е да, но той цели маса нали? Маса се качва с калории.
Мнението беше редактирано от Юли на 26.11.12 21:55.
26.11.12
21:55
казано от Death на 26.11.12, 21:54:
Не си разбрал. Има предвид, че белтъчините от ориза и спагетите не се смятат (растителни са). Поне аз така го разбирам. Но какво от това, че нямат пълен аминопрофил?
Да, точно това. Пък и дори да бяха пълноценни белтъчини, те са толкова малко, че няма особено значение.
01.02.13
20:43
Бях забравил, че съм пуснал тема..
Та.. Качих до 77кг и отново влезнах в онази пауза, за която споменах някъде нагоре. От оня ден някъде, обаче кантарът показва 78.
Ръката (след тренировка) вече ми стигна до 39,5см.
Казано на кратко - режимът ми на хранене даде резултат, напук на хората, които се заядоха с мен в тази тема.
От скоро спрях шейковете, които си правих, като ги заместих с креатин монохидрат на Optimum Nutrition.
За сега растем... остава само да се надявам да не заседна отново на някои килограми до момента, в който не реша, че е нужно.
Темата май е приключена :D
Мнението беше редактирано от MentiLL Bash на 01.02.13 20:44.
Според моите виждания проблемите може би са два - поотделно или в комбинация.
Единият - проблеми с стомашни ензими, недостиг, скапана чревна микрофлора - тук препоръчвам вместо изброените пудри без смисъл да вземеш някакви качествени пробиотици и да ги пиеш поне няколко месеца!
Другият- според мен основният - тренировките ти са толкова зле и неизмислени за теб, че не може да очакваш никакъв растеж! Според мен трябва там да промениш нещо - мойто виждане 1 или 2 пъти седмично тежка тренировка от типа на 20 повторения клек + пуловер и точка. Другата кофи с тежест + тяга (6,6,6, загряващи, 5,5,5 работни). Само тези упражнения никакви други. Ако и така няма да качиш може спокойно да станеш ему. (devil)
пс. Сега видях последното мнение, но все пак при следващата закъсвация може да пробваш така отричаните тренировки един път седмично за качване на маса ;)
Мнението беше редактирано от Arkan на 01.02.13 21:26.