Роси търси баланса :)

Прескочи до:

13.11.12
19:55

казано от Маргарита Манева на 13.11.12, 18:03:

казано от Puma на 13.11.12, 09:32:

13.11.2012

5:50 - 6.10 - йога

Е, то голяма йога е било...20 минути :D
На мускулите им трябват около 15 минути, за да започнат да омекват, а на сухожилията - може и повече. Като добавим и ранния час, в който се предполага, че тялото до голяма степен все още спи и е сковано, ще е свръхчовешко постижение да не си дръвце.... :D
ПП: Частни са случаите, които налагат повече от минута задържане, още повече при начинаещи.

хах...сигурно ти е много забавно като четеш за аматьорските ми опити в йогата :D
Във филмчето показват само няколко пози в рамките на 10 минути и накрая казаха да се практикуват 2-3 пъти седмично докато свикнеш с тях. И на мен ми се стори много кратко, но не знам колко е подходящо за свръх начинаещи като мен. Относно задържането в една поза - колко горе-долуе ок? Просто се чудя...не знам има ли значение (dull)

13.11.12
21:31

Ами, то си пише в заглавието на видеото “част 1 от 5”... ;)
Освен това мацката обяснява, а не показва през повече от половината време.
Относно задържането - колкото се чувстваш комфортно.

13.11.12
23:13

казано от Маргарита Манева на 13.11.12, 21:31:

Ами, то си пише в заглавието на видеото “част 1 от 5”... ;)
Освен това мацката обяснява, а не показва през повече от половината време.
Относно задържането - колкото се чувстваш комфортно.

Добре...ми аз мислих, че е за тоооолкова начинаещи, че трябва да се прави на части :D Ще ги изгледам всичките и ще продължа. Мерси за поясненията за мускулите и сухожилията. Да, раничко беше и това си е допринесло за дървовидността ми :) Иначе мацката не показва кой знае колко, но ми се струва достатъчно заедно с обясненията...

14.11.12
22:55

14.11.2012

5:50 - 6:20 - трен:

3 кръга от:

under-the-leg lifts x20 на крак
leg lift with weight x20
side step lunges x20
scissors x20
side leg lift x20 на крак
side kick x20 на крак

ZWOW #11 или 10мин AMRAP от:
mule kick x10
sumo push up x10
side jump lunge x20

Разултат: 4 кръга + 9 mule kicks

7:15 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, пшеничен зародиш, кокосови стърготини, лъжичка мед

12:00 - Обяд: филия грахамов хляб; 3 парчета свинска шунка; варено яйце с песто; 3 парчета ементал; няколко маслини; салата от киноа; ябълка

16:00: шепа кашу с червена боровинка

20:00: 2 парчета шунка; няколко маслини

21:00 - Вечеря: крем супа от праз лук; ементал; 2 парченца от мазното сирене

Добавки: комплексни витамини, витамини за очи; рибено масло

Вода: малко над литър + зелен чай + черен чай + шоко чай

Днес обядът малко скалъпен, но пак е по-добре от колкото това, което предлагаха в кантината. За утре си направих свински котлети с лук на фурна и гарнитура - картофи на фурна. Та храната е горе-долу добре. Това, което не е добре и не записвам тук е сънят - не си лягам достатъчно рано. Все към 23.00 или малко по-късно и с това ставане в 5.00 нищо не става. Днес около 14.00 две не виждах, понаболяваше ме и глава. В момента също много ми се спи и мисля направо да се бухвам в леглото. Поради тази сънливост има голяма вероятност утре сутринта да проспя времето за йога...

15.11.12
22:21

15.11.2012 - без трен

7:15 - Закуска: филия с песто; варено яйце; 3 парченца ементал;  2 парчета свинска шунка; круша; чаша gunpowder

12:00 - Обяд: свински котлет с лук на фурна и към него - малко картофи на фурна; маслини; ябълка

16:00: кашу с червена боровинка

19:30 - 20:30: глаааааааад

20:30 - Вечеря: крем супа от праз; 4 парчета ементал; парче шунка и накрая около 30г от 100% шоколад, т.е. 30г какаова маса :)

Вода: към 1.5л + зелен чай + чай от джинджифил и лимон + чай мента

Добавки: комплексни витамини, витамини за очи, рибено масло

В понеделник забравих да отбележа, че и аз като fire си скрих кантара - най-отдолу в гардероба. Бях започнала да се тегля всеки ден, по някой път по няколко пъти :D Не съм си мерила и обиколкте от тогава. Реших да се меря 1 път седмично както предложи Веси - ако може и по-рядко :) Ба си....този кантар го имам от лятото. Преди това нямах, защото не исках да знам колко тежа след като в 10ти клас преди време бях наддала много и като стъпих тогава повече не исках, за да не виждам лошоти число :) После отслабнах без да се напъвам (отдавам тогавашното рязко напълняване на някакви пубертетски хормони, тъй като никога не съм била пълна), но така и не си купих кантар и не стъпих на кантар близо 10 години до това лято, когато реших, че всичко искам да е точно...

Мнението беше редактирано от Роси на 15.11.12 22:29.

15.11.12
22:40

казано от Puma на 15.11.12, 22:21:

15.11.2012 - без трен

и аз като fire си скрих кантара

.... и аз, и аз ... (tmi)

16.11.12
23:11

16.11.2012

5:20 - 6:10 - трен:

3 кръга от:

повдигане на дъмбел от хоризонтален лег х12@2х7кг
чуково сгъване с дъмбели: х10@2х7кг
сгъване на дъмбел зад глава: х10@5кг на ръка
разтваряне на дъмбел встрани от наклон напред х10@2х5кг
“Арнолд” преси: х10@2х5кг
foot-to-foot crunch х50
alternating curls х50
глутеус мост х50
глутеус ритник х30
плие х30@7кг

стреч

7:15 - Закуска: йогурт с : динкелови ядки, ленено семе, сусам, пшеничен зародиш, няколко счукани какаови зърна, кокос, лъжичка мед

12:15 - Обяд: риба-пане с няколко варени картофа; зелена салата с краставици; ябълка

17:00: доста кашу с червена боровинка

21:30 - Вечеря: свинско котлетченце с лук и картофи на фурна; 3 парчета сирене; салата от киноа

Вода: към 1.5л + 1 черен чай + 1 чай мента

Добавки: витамини, рибено масло, витамини за очи

Вечерята е мешавица, но се бях изнвервила и не ми пукаше какво ям. Затова после чай от мента за успокоение :)

17.11.12
22:35

17.11.2012 - без трен, но доста движение

9:00 - Закуска: 4-5 сушени кайсийки; препечена филия хляб от лимец с паста от маслини и сушени домати; варено яйце; 2 парчета сирене; yogitea “Добро Утро”

10:00 - 11:30: пазар с колело

13:00 - Обяд: омлет от 2 яйца, бяло сирене, масло и чубрица; зелена салата с маслини, тиквени семки и зехтин

13:00 - 14:30: четене на новата книжка с чепка грозде, круша и шоко чай

14:30 - 18:30: обикаляне с колелата + разходка + капучино

19:00 - 19:40: разучаване на асани

20:30 - Вечеря: пъстърва с масло с подправки на фурна; салата като на обяд; чепка грозде

Вода: чай - към литър

За деня: Приятен ден, макар и в началото да беше сдухващ. Намерихме най-накрая един много търсен чай, който бяхме опитали в Дижон. Става въпрос за зелен чай с жасмин. Има страхотен аромат. Търсих на доста места, но или нямаше, или това, което се предлагаше беше просто ароматизиран чай. Този го намерихме в един магазин за чайове и има точно същия аромат :)
За йогата: днес не се чувствах толкова дървено. Предполагам, че се дължи на факта, че бях по-загрята. Занимавах се около 40 минути с нещата от 5те филмчета и накрая се чувствах....странно. В смисъл като приключих имах няколко минути, в които гледах в една точка все едно съм супер концентрирана :D
За храната: като за събота е добре. Това значи, че не съм яла хиляда излишни неща, защото ми се навъртат пред очите докато се мотая. Гроздето след вечеря ми беше може би в повече. Имам проблем със съботите и неделите, тъй като съм си вкъщи, има много храна и все нещо забърсвам. Затова и не го описвах доста дълго време - нямах спомен кога и какво и по колко :)

17.11.12
22:47

Записвам само размишления за влиянието на тренировките върху ПМС при мен.
Ако спортувам редовно, физическите симтоми -  болки в корема и кръста, чувствителни и уголемени гърди, изчезват. Всичките до един. Не мога изобщо да позная, че ще ми идва. Това е, когато спортувам редовно. При по нередовно - с прекъсвания, както в последните седмици, се облекчават, но не изчезват напълно. Колкото до емоционалните признаци - засега не съм намерила лек. Последните дни пак се повтаря историята - рев, депресии, смяна на настроенията. В работата щях да се разплача, защото щях да приключа със задачата си с 1 ден закъснение! Ей така започна да ми трепери гласа и да ми се засълзяват очите. Не искам да си мисля ако бях ревнала как щях да изглеждам в очите на 10тимата си колеги от екипа - лигла и половина. Мисля, че ако намеря начин да си контролирам и емоциите в този период направо ще съм топ...

Teddy

17.11.12
23:52

Здравей!
Първо искам да те похваля за хубавия дневник, следя те с удоволствие! Извинявай, ако нахалствам, но много съм си харесала въпросните Yogi чайчета а не знам къде да ги намеря.. Разгледах из сайта, но не намeрих инфо. От нета ли се поръчват или ги има по магазините ? И след като тъй или иначе ти пиша, ще се възползвам и да те попитам за рецептата на огретена от домати и тиква на предните страници.. :D
Благодаря и успехи. :)

18.11.12
00:07

казано от TeddyBear на 17.11.12, 23:52:

Здравей!
Първо искам да те похваля за хубавия дневник, следя те с удоволствие! Извинявай, ако нахалствам, но много съм си харесала въпросните Yogi чайчета а не знам къде да ги намеря.. Разгледах из сайта, но не намeрих инфо. От нета ли се поръчват или ги има по магазините ? И след като тъй или иначе ти пиша, ще се възползвам и да те попитам за рецептата на огретена от домати и тиква на предните страници.. :D
Благодаря и успехи. :)

Здравей, TeddyBear :) Мерси за комплимента (blush) ;) Yogi чайчетата в София ги видях в един био магазин близо до нас - “be fit” се казва. Мисля, че ги продават предимно в подобни био магазини. Рецептата за огретена можеш да намериш тук. От този сайт съм правила вече около десетина неща. Има страхотни рецепти :) Ти защо така затвори дневника си? ;)

Teddy

18.11.12
21:30

Благодаря ! Аз днес разпитах и разбрах, че и тук се продават по магазините, но не били нещо особено за цената си..ще видим.
Отностно дневника ми, нямам еднозначен отговор на въпроса ти. Но да кажем, че не ми се отразяваше добре и другото е че наистина нямам време за това в момента. Все пак чета дневници и се поддържам, дори напоследък храненето върви доста добре.Но не мисля, че съм за дневник, явно съм от хората на които не им действа положително. :)

18.11.12
23:30

18.11.2012

09:00 - 10:30 - трен:

3 кръга от:

under-the-leg lifts x30 на крак
side leg lift x30 на крак
side kick x30 на крак
leg lift with weight x20
side step lunges x20
scissors x20

малко след това: 30мин крос в гората. Беше предвидена Зузанка, но приятелят ми прояви желание за раздвижване, а това се случва рядко, и нямаше как да откажа :)

11:00 - Закуска: 4-5 сушени кайсий; йогурт с динкелови ядки, ленено семе, сусам, пшеничен зародиш, кокос и малко какови зърна; банан; май имаше и някакво грозде

11:00 - 13:00: чистене

13:00 - Обяд: зеленчукова супа; няколко парчета ементал и още едно подобно

14:00 - 16:00: колело + някакво мляко с шоколад и кокос

22:00 - Вечеря: малко от супата; остатъци от домати, които използвах за огретен + около 50г бяло сирене; 3-4 сушени кайсии; банан

Вода: зле

Доста натоварен ден за неделя - сега си сядам на Д-то. Не съм доволна от храната - каквото ми е пред очите трябва да се заръфа. Комбинациите са под всякаква критика (супа и домат!?). Опитвам се да не ям плодове вечер, но днес не ми се отдаде...даже бих отишла и заръфала и една круша сега, но после пък ще ми е тежко. Не знам защо толкова не мога да се контролирам като съм си вкъщи - никаква воля!

Мнението беше редактирано от Роси на 18.11.12 23:31.

20.11.12
09:42

19.11.2012

5:20 - 6:15 - трен:

3 кръга от:

индийски лицеви x10
чуково сгъване x10@7кг
дъмбел зад глава х8@5кг
супермен х20
crunch star х30
4 time abs x30
push through x30
пистолети х10 на крак
български клек х15 на крак

стреч

7:15 - Закуска: филия хляб от лимец, 2 парчета свинска шунка, 2 варени яйца, круша, чаша зелен чай с жасмин

12:00 - Обяд: огретен от тиква, домати и праз; 3-4 маслини; 3 парчета ементал; малко пастет от боб и сушени домати; ябълка

16:00: няколко ореха

20:00: парче шунка; няколко маслини; парче сирене подобно на гауда

21:30 - Вечеря: малко от огретена; 3 парчета ементал; филия и половина хляб от лимец

Добавки: комплексни витамини, витамини за очи; рибено масло

Вода: малко над литър + зелен чай + чай от джинджифил

Събота и неделя не си починах кой знае колко физически и вчера след тренировката вместо да се чувствам по-енергична както обикновено, бях като смазана. Както се вижда самата тренировка не е кой знае какво. През деня бях като от дърво в краката - доста мускулна треска в горната част на  бедрата и отстрани и малко на д-то.
Храната не е много добре. Много ми се ядеше хляб вечерта. Дължа го на няколко неща: ПМС, недостатъчно мазнини и белтък на обяд, лошо настроение.

20.11.12
20:42

20.11.2012 - без трен

7:15 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, кокосови стърготини, лъжичка мед; чаша зелен чай с жасмин

9:00: капучино

12:00 - Обяд: 4 малки варени яйца с горчица; варени картофи; салата зеле и моркови

17:00 - 19:00: ябълка; 2-3 ореха

19:30 - Вечеря: огретен от тиква, праз и домати; бяло сирене - май към 60г (на око)

Вода: към 1л + зелен чай

Малко по-късно може да има пуканки, че сме на кино...

20.11.12
21:02

Тези Yogi чайове са много добри, макар и цената да е супер завишена. Имам на бюрото си винаги от този и много ми помага при глад за сладко или липса на енергия. Има гуарана, а съм забелязала, че тя ми действа страхотно.

21.11.12
20:19

казано от Кико Сан на 20.11.12, 21:02:

Тези Yogi чайове са много добри, макар и цената да е супер завишена. Имам на бюрото си винаги от този и много ми помага при глад за сладко или липса на енергия. Има гуарана, а съм забелязала, че тя ми действа страхотно.

И аз мисля, че са по-скъпи от необходимото, но ме радват :) Твоя не съм го опитвала, но възнамерявам скоро да го направя.

П.С. Кико, когато видя/чуя/прочета нещо свързано с Тwin Peaks ме побиват тръпки. Това е ужасът от детството ми.

21.11.12
22:47

21.11.2012 - без трен

7:15 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, кокосови стърготини, лъжичка мед; банан

12:00 - Обяд: ньоки със зеленчуци ( предимно броколи); зелена салата с краставица и домат; капучино

15:30 - 16:30 - йога: бях на йогата в работата. Бяхме само аз и един колега. Състоеше се главно в позите, които бях гледала във филмчето плюс още няколко непознати. Не останах очарована. Мисля, че се дължи на инструктурката - нещо не ми допадна...и аз не знам защо. Някакво шесто чувство. Друга причина е, че беше в работно време и колкото и да исках да се отпусна, мисълта ми беше постоянно горе в стаята пред компа какво още има за вършене :( Едва ли ще се запиша за постоянно, но мисля да продължа вкъщи с разучаването.

17:00: орехи (не знам колко бяха, може би 5-6)

20:00: редовният глад преди неприготвена вечеря: 3 парчета ементал; 5-6 черни сушени маслини

21:45 - Вечеря: пилешка кавърма, парче бяло сирене

Вода: малко над литър + зелен чай

Първата половина на деня беше повече от отвратителна. Днес ми дойде и като по закон първият ден ми разказа играта. Болки, гадене, отпадналост. Не знам какво беше това, но едвам говорех и се държах на краката си. Не можах да си допия чая, от водата ми ставаше гадно. Ако някой има идеи за облекчаване на месечни изтезания, моля да сподели.
Бях си занесла за обяд, тъй като не ми допадаше днешното меню в кантината, но изобщо не ми се ядеше това и реших да ида. От друга страна и малко въздух да дишна. Та отидох и се издъних с ньоките - въглехидратна бомбичка. После пих и капучино за капак. Интересно след обяда се освестих много. Някакъв прилив на енергия, нямаше и помен от неразположението сутринта. Не знам какво става :x

Мнението беше редактирано от Роси на 22.11.12 13:32.

21.11.12
22:56

казано от Puma на 21.11.12, 20:19:

П.С. Кико, когато видя/чуя/прочета нещо свързано с Тwin Peaks ме побиват тръпки. Това е ужасът от детството ми.

Да, нали! Много е готин Тун Пийкс!
За чайчето, мисля е страхотна комбинацията с гуарана.
После цъкаш като машина :) Пробвай!

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 21.11.12 22:59.

22.11.12
21:11

22.11.2012

5:40 - 6:15 - трен:

3 кръга от:

side kick x30 на крак
leg lift with weight x20
side step lunges x20
scissors x20

ZWOW #12 - 10мин AMRAP от:

pistols x10
low jacks x20
dynamite burpees x10

Резултат: 3 рунда + 10 pistols + 20 low jacks + 2 dynamite burpees

малко стреч накрая

7:15 - Закуска: 2 сушени кайсий; йогурт с динкелови ядки, ленено семе, сусам, пшеничен зародиш, кокос, лъжичка мед; чаша зелен чай с жасмин

9:00: чаша черен чай

12:00 - Обяд: 3 парчета свинска шунка; 2 варени яйца; 3 парчета ементал; няколко маслини; ябълка; чаша зелен чай

16:30: 5-6 ореха

21:00 - Вечеря: пилешка кавърма; парче фета сирене; маслини; парче 100%-ов шоколад

Вода: към литър

Мнението беше редактирано от Роси на 22.11.12 22:33.

22.11.12
21:17

Много са ми гадни тия бърпита :D

Мнението беше редактирано от Deskameska на 22.11.12 21:17.

22.11.12
21:20

казано от Deskameska на 22.11.12, 21:17:

Много са ми гадни тия бърпита :D

Отвратителни :) Пистолетите обаче ме бавеха...

22.11.12
21:27

Пистолетите ги правя, хваща им се цаката, ама бърпитата ... пот и инат. :D

23.11.12
23:12

23.11.2012

5:40 - 6:40 - трен:

100 high knees

3 кръга от:

лицеви опори: х10
бицепсово сгъване с дъмбели: х10@2х7кг
кик-бек: х15@2х5кг
едностранно гребане с дъмбел: х10@7кг
раменни преси: х10@2х5кг
предна опора: х1мин
странична опора(ляво): х1мин
странична опора(дясно): х1мин
клек със собствено тегло х50
напади х40 на крак

стреч

9:20 - Закуска: филия хляб от лимец; варено яйце; 3 парчета ементал; чаша зелен чай с жасмин

12:00 - Обяд: филе от треска на фурна с гарнитура спанак с масло и 4-5 малки варени картофа; зелена салата с краставици и зехтин; ябълка; черен чай

17:00: кашу с червена боровинка(2-3 шепи)

21:00 - Вечеря: омлет от 2 яйца, сирене, масло, чубрица; зелена салата със зехтин; 2 парчета ементал; парче какаова маса

Добавки: комплексни витамини; рибено масло

Вода: към литър + чай от мента

Имам мускулна на Д-то. Не знам от вчера ли е или от днес.
Вечерята ми е доста мазничка.
Днес закусих късно, защото трябваше на гладно да ми вземат кръв - профилактично изследване. Приятно съм изненадана от резултатите :) Сравних ги с тези от преди година и стойностите на триглицериди, HDL и LDL холестерин са се подобрили. Не съм имала някакви проблеми досега (да чукна на дърво), но все пак мисля, че по-здравословният начин на живот, който водя от повече от половин година насам си е оказал влиянието :)

24.11.12
18:41

24.11.2012 - без трен

9:15 - Закуска: препечена филия хляб от лимец; парче пушена сьомга; 1/2 ябълка; круша; чаша зелен чай с жасмин

12:00 - Обяд: парче пушена сьомга; варен кафяв ориз с магданоз; доста маслини; 3-4 сушени кайсии; банан; круша

13:00 - 17:00: колело и разходка с капучино, парче шоколад, шепа кашу с червена боровинка

17:30: 7-8 сушени кайсии; малка ябълка

20:30 - Вечеря: ципура (около 200г) със сос от масло и розмарин; гарнитура - зелена салата с малко царевица. Щеше да е хубаво, ако беше само това :) Имаше и предястие - маслини, някакви сирена и един салам (подобен на сушеница) от Сардиния, както и доста от едно хрупкаво нещо - подобно на такос, но от пшеница. Мии...доста ядене се събра, защото бяхме на италиански ресторант с някакви неща от Сардиния. Има и малко розе...

Вода: липсва

Доста плодове ми се събират, но не ми се тъпче със сладкиши...От вечерята също има въглехидратче...

Мнението беше редактирано от Роси на 25.11.12 13:03.

25.11.12
13:02

Аааа...и да добавя, че след преяждането по нощите карахме около час колела, за да послегне малко храната :)

25.11.12
22:53

25.11.2012

09:20 - 10:30 - трен:

3 кръга от:

side kick x30 на крак
side step lunges x20
scissors x20
изометрия за вътрешна част на бедрата х40сек (честно казано не знам дали е точно изометрия, но според това, което четох за изометриите така изглежда :D - стиска се един стол отстрани с крака :) )

30мин крос в гората

стреч

11:30 -” Закуска”: йогурт с динкелови ядки, ленено семе, сусам, пшеничен зародиш, кокос; чаша и половина gunpowder

13:00: банан

15:30 - “Обяд”: 3 парчета сирена с малко червено вино; парче тарта с тесто от лимец и плънка от риба тон, сметана(28%) и домати - прилагам снимка; голяма круша

20:30 - Вечеря: голяма зелена салата със 125г моцарела, маслини, зехтин; 1/2 морков

Вода: към литър + чай от мента сега(сигурно 2 чаши)

Днес по-малко храна от вчера. Защо ли не се учудвам :) На обяд въглехидрат - много вкусна стана тази тарта, но до тук съм с нея за щастие на половинката :D Oсвен тренировката сутринта няма друго движение за деня - цял ден пред компа, че имах работа...

Мнението беше редактирано от Роси на 26.11.12 22:26.

25.11.12
22:56

Ммм изглежда адски вкусноо.... (nlove2) и въпреки че не обичам риба, ми потекоха лигите :x

25.11.12
22:57

Ако можеш и една рецептичка да пуснеш (sun)

26.11.12
22:12

@Daniii: аз обичам риба, но по принцип не ми допада съчетанието риба-тесто. Не обичам например пици с риба. Тук обаче блатът трябваше да се намаже с горчица и това придаде доста приятен привкус :)

@Petya: рецептата е следната:

Продукти за блата:
275г пълнозърнесто брашно от лимец (според мен може и нормално пълнозърнесто)
135г масло
малко вода
щипка сол

Продукти за плънката:
консерва риба тон
1 яйце
2 домата
150г крем фреш(creme fraiche) - това е сметана с масленост 28%, която не бях виждала в БГ, но и не се бях интересувала тогава, така че може да я има.
босилек
сол
черен пипер

Приготвяне на блата:
1) Брашното се пресява и се добавя щипката сол
2) Маслото се нарязва на малки кубчета и се добавя към пресятото брашно
3) Замесва се тесто като се добавя по малко от водата. Крайната цел е нелепкаво тесто, от което се оформя топка
4) Тестото се оставя за час в хладилника, увито в кунхенско фолио

Приготвяне на тартата:
1) След като тестото е преседяло час в хладилника, се разстила в добре намаслена форма за тарта (диаметър 26см) като се оформя ръб. Надупчва се много добре с вилица.
2) Така оформеният блат се слага за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна
3) Блатът се изважда и се намазва с горчица
4) Отгоре се разпределя рибата, която трябва да е много добре отцедена
5) Сметаната, яйцето, солта и пипера се смесват и изсипват равномерно върху рибата
6) Най-отгоре се нареждат доматите, нарязани на кръгчета и всичко се поръсва с босилек
7) Тартата се пече 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна

26.11.12
22:25

26.11.2012

5:25 - 6:15 - трен:

3 кръга от:

повдигане на дъмбел от хоризонтален лег х15@2х7кг
чуково сгъване с дъмбели: х10@2х7кг
сгъване на дъмбел зад глава: х10@5кг на ръка
разтваряне на дъмбел встрани от наклон напред х10@2х5кг
“Арнолд” преси: х10@2х5кг
foot-to-foot crunch х50
alternating curls х50
глутеус мост х50
плие х30@7кг

стреч

7:15 - Закуска: филия хляб от лимец; 2 варени яйца; 2 парчета свинска шунка; 3 парчета ементал; круша; чаша зелен чай с жасмин

10:00: черен чай

12:00 - Обяд: тиквички с фета сирене на фурна; парче бяло сирене (ок. 80г); 3-4 маслини; салата от киноа с морков, ябълка, стафиди, тиквени семки, зехтин; ябълка

13:00: зелен чай

20:30 - Вечеря: малко от тиквичките с фета; други сирена - общо 5-6 парченца; 4-5 маслини; 2 хапки от салатата с киноа; малко червено вино

Вода: към литър и сега пия чай от лайка

Добавки: витамини, рибено масло, витамини за очи

Плаша се колко млечни ям - на всяко ядене буквално. Не ми се яде много месо, а искам протеин. Яйца гледам по 2 на ден да ям. Вечерята било хубаво да е най-вече протеин, а аз все и мазно си имам заради сирената...Какво да направя, че ми харесват!?

Мнението беше редактирано от Роси на 26.11.12 22:27.

28.11.12
22:26

27.11.2012 - без трен

7:15 - Закуска: йогурт с: динкелови ядки, ленено семе, сусам, пшеничен зародиш, кокосови стърготини, лъжичка мед; чаша зелен чай с жасмин

12:00 - Обяд: тиквички с фета сирене на фурна; 2 парчета ементал; 2-3 големи маслини; салата от киноа; ябълка

21:30 - Вечеря: много суши; парче торта - бяхме на РД

Вода: към 2л

28.11.12
22:35

28.11.2012

5:25 - 6:15 - трен:

3 кръга от:

индийски лицеви x10
сгъване на дъмбел x10@7кг
кик-бек х15@5кг
супермен х20
crunch star х30
4 time abs x30
push through x30
глутеус мост на един крак х30 на крак
глутеус ритник х20 на крак

стреч

Днес беше ден за кардио, но нямах желание. Затова отново силова.

7:15 - Закуска: филия хляб от лимец, 3 парчета свинска шунка, 2 варени яйца, 2 маслини, круша, чаша зелен чай с жасмин

9:00: черен чай

12:00 - Обяд: задушена пушена свинска вратна; гарнитура - малко варени моркови и карфиол; салата зеле и морков

15:00: капучино

21:30 - Вечеря:  тиквички с фета сирене на фурна; няколко резана домат с моцарела, зехтин и босилек; 3 парчета сирена с малко червено вино - отново млечна вечеря...

Добавки: комплексни витамини; витамини за очи; рибено масло

Вода: малко над литър + сега - чай от лайка

29.11.12
09:39

Така като ти чета странично дневника, оставам с впечатление, че хапваш доста сирене.
Не зная, дали е така, но не ти ли се събират твърде много мазнини по този начин?

29.11.12
20:13

казано от Кико Сан на 29.11.12, 09:39:

Така като ти чета странично дневника, оставам с впечатление, че хапваш доста сирене.
Не зная, дали е така, но не ти ли се събират твърде много мазнини по този начин?

Правилно четеш - почти нямам ден без сирене. Не знам честно казано колко мазнини се събират и дали са много. Като ям гледам да не прекалявам много на едно хранене (въпреки че снощи малко се поувлякох). За съжаление едно от нещата, които установих е, че без мазно не се нахранвам. Огладнявам супер бързо. Друг момент е, че не ми се яде месо много често и все от някъде трябва да си набавя протеин - само яйца ми омръзват. Като цяло и аз мисля, че прекалявам понякога със сиренето и си мисля дали това не дава отражение върху свалянето на мазнини.

29.11.12
20:30

Не съм чувала да се дебелее точно от сирене, но за теб имам усещане, че нямаш много за сваляне и в такъв случай може и да играят роля мазнините, знам ли.

Аз се съмнявам да е от сиренето ако не е в промишлени количества :D

29.11.12
21:35

@Кико: Определено имат влияние при мен мазнините и трябва да внимавам с количествата им. За пример: лятото редовно закуската ми се състоеше от половин или цяло авокадо, намазано с фъстъчено масло. Тази комбинация няма да ти казвам колко мазнини съдържа. Изяждах я и после се кльофвах на работа пред компа за по 8 часа. Тренирах редовно, но все вечер и съответно приетите мазнинки на закуска се лепваха точно, където не искам. После Маргарита ме светна за тези “закусчици” и реших да ги сменя. След известен период от време нещата си дойдоха на мястото и бедрата и Д-то си върнаха изходните размери.
Изводът за мен лично е, че просто трябва да внимавам както с количеството, така и с тайминга на мазнините. Произходът, разбира се, също е от значение.

@Елеонора: Да ти кажа понякога може и да стигам такива количества ;) Много обичам сирене...няма какво да се лъжем...

И аз много го обичам сиренето и не мога без него, но нещо напоследък не знам как го забравих и не го слагам често в менюто ми. Нервите може би не ми позволяват да го ям, защото обичам да ми доставя удоволствие под каквато и да е форма.

29.11.12
22:55

29.11.2012 - без трен

7:15 - Закуска: филия хляб от лимец; 3 парчета свинска шунка; 1 варено яйце; 4 малки сушени кайсии и 1 круша; чаша зелен чай с жасмин

12:00 - Обяд: пилешко с някакъв гаден сос; броколи; зелена салата с краставица и домат

17:30: шепа кашу с червена боровинка

21:00 - Вечеря: 2 яйца на очи с масло; зелена салата с маслини; какаова маса (ок. 15г)

Вода: липсва. Сега пия чай мента. Ще е сигурно 2 чаши.

Малко безразборни коментари и мисли:

- не съм се мерила от 12.11 и ме е страх, че да не се разочаровам

- с шивашкия метър по-често се заигравам и май малко съм намалила Д-то и талията. Краката - трудно.

- май скоро ще спирам с колелото. Днес сутринта беше много екстремно - навалял сняг, киша и валеше дъжд. Самото колело също скрибуца недоволно.

- днес не съм яла млечни

- много ми е натоварена тази седмица и днес накрая на деня се чувствах смазана. Затова утре ще трябва да ям в кантината, а трябваше да си правя пиле с кафяв ориз. Отложих го за утре.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1