Помогнете на момичето, което обичам- счупване на китка при диабетик

26.11.12
11:15

Mоля ви за съвет и помощ за момичето, което обичам. На 21.11.2012 тя падна и си счупи китката. Снимки не мога да кача тук, има на:
http://forums.data.bg/index.php?showtopic=2108319
И това 2 седмици преди да преприемем една от най-решителните стъпки в живота си. След наместването и гипсирането всички лекари заключават разместване на костите. От тук вече лекарските мнения се разделят. Някои препоръчват операция, някои- донаместване, но някои съветват да се остави китката да зарастне както е. Не са и обяснили една кост ли е счупена, две ли, кои точно, на колко места е фрактурата на костта. Разбираемо, тя е объркана, страх я е да предприеме операция, ако не се налага, а и целим по-бързо и безпроблемно възстановяване. Тя е диабетик и една операция при нея е много рискована, особенно при високите нива на захартта, които поддържа след счупването. Жената е на 34 години, ръст 164, тегло 60 кг, диабетик тип 1 от 15 години, пушяч. Имам следните въпроси, дано някой е достатъчно компетентен да посъветва:
- Налага ли се наместване?
- Ако се остави така какви са шансовете за пълно възстановяване?
- Ако е наложително наместване каква терапия препоръчвате и къде е най-добре да се проведе лечението?
- До кой ден все още е възможно наместване без да се налага ново чупене (заради диабета и цигарите костите зарастват по-бавно)?
Надявам се на компетентна и бърза помощ, защото вече тече 6-ти ден, зарастването напредва, а тя все още е объркана дали и какво да предприеме. Бъдете здрави.

26.11.12
15:02

Ето е две нови снимки от днес- 26.11.2012.  Моля всеки, който може да “чете” ренгенови снимки да каже спешно мнение- има ли последвало разместване, има ли още изместване, има ли белези за задравяване.

27.11.12
19:04

Не съм никакъв специалист,просто имам някакъв опит със счупвания при мен.Като ученик имам 4 счупвания на китките + 1 счупване от доктора ортопед,който беше решил,че ръката ми е зараснала накриво и ми я счупи на 40-я ден,за да я намести.Под упойка,разбира се.А миналата година счупих пета,и имам някакъв опит с разчитане на рентгенови снимки.Според мен нямате никаква причина за притеснения,на първа и втора снимка,която си постнал,виждам счупена кост.Не знам медицински термини,костта е по-дебелата от двете кости на предмишницата.Според мен е наместена добре,на снимката има пролука,която ще се калцира и според мен няма да си личи,след като зарасне.Изсказвам се все пак като дилетант,а не като специалист,имайте го предвид.
Успех ви желая!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1