Моя дневник.

Темата е заключена.

Здравейте, казвам се Кати, на 15 години съм и съм ученичка в 9 клас.Регистрирах се в сайта с цел да пиша дневното си меню онлайн , а не на хвърчащи листчета и да получа полезни съвети и препоръки.Таа така , преди 2 години след счупването на ръката ми , август месещ и доста стоматологични проблеми от 49кг качих за няколко месеца 5-6 килограма.Наистина тези килца ми проличаха - паласки , голям корем и целулит.Все пак успях да ги сваля с ограничения в менюто и няколко упражнения - като най - много ми помогна ходенето по стълби (в двора на къщата ми имаме около 20)и така всеки ден по 40 мин. + други упражнения като лицеви опори , коремни преси и други.До преди няколко месеца всичко беше супер , но ни връхлетяха доста неочаквани проблеми за цялото семейство и от 49 отслабнах още.Аз съм с леки кости и дори и с по-малкото килца бях добре.Винаги се събуждам с енергия , не изморена.Провокирах се да пиша тук и заради друго - от няколко седмици получавам разни изрази от типа “ще се счупиш” и “малее голема си анорексичка” и то от момче , знам че той е леко шишкав и на моменти се усеща че избива комплекси , но всеки ден като ги чувам тези неща почнах да се съмнявам.Искам да имам здрава и добре оформена фигура , а не болнава и прекалено слаба.В момента съм 46кг.Вкъщи баща ми много държи на храната която консумиране и винаги се старае да вземе най - качественото.Ползваме зехтин , а на масата винаги има поне 1-2 салати , чисто пилешко , свинско или риба.Единствените вредни храни които консумирам са Зеленчуковите марети И кока-кола.Ще приложа една снимка от преди 2 години когато бял по - пълна и една от сега.

Темата беше редактирана от Катерина Иванова на 27.11.12 17:45.

Нещо не ми се получи качването на снимките-Сигурно са големи.Забравих да напиша , че родителите ми настояха да си направя всевъжможни изследвания.Всичките са перфектни - на кръвта , хормони , щитовидна жлеза , няма видима причина да не мога да кача поне 1 килце , въпреки , че и така се чувствам добре.Та да си напиша днешното меню.Не съм много по готвено - само по принуда.
27.11.2012
закуска 06:30 - половин филийка хляб намазана с топено сирене(марка Президент) + около 50грама някакво крехко филе + чай от                                мента(нашите си варят и аз пия.)
обяд 13:00 -чеснова питка (правим си ги вкъщи , като тестото също ние си го замесваме+малко чесън на прах и 50гр кашкавал отгоре)
следобедна закуска 16:30 - 1 ябълка и 1 круша
вечеря 19:00 - пилешко месо на тиган 3 дълги парченца + салата от зеле + салата от кисели краставички и малко водичка от тях с цедено мляко + 1 филийка хляб(без коричките - не ги ям)
дотук съм изпила 1 и 200мл вода + 2 чаши кола(пия я през деня, не вечер)

MF

27.11.12
22:32

Маааазно! Маазно! Мааазно! (трябва да звучи като скандиране) :D
Увеличи мазнините и протеина.

Т. Тодорова

27.11.12
22:37

И храната (?)

казано от Miss Fight на 27.11.12, 22:32:

Маааазно! Маазно! Мааазно! (трябва да звучи като скандиране) :D
Увеличи мазнините и протеина.

Маалко тъп въпрос , но за кои точно храни говорите :D та да са мазни.
А към следващия пост - точно за това си пиша менюто - за да преценя дали трябва да увелича храната.

За пример: сурови ядки. Те съдържат мазнини. Напиши в гугъл, ще ти се покажат храните..много са.

казано от Катерина Иванова на 28.11.12, 13:49:

Маалко тъп въпрос , но за кои точно храни говорите :D та да са мазни.

Всякакви сурови ядки, маслини и зехтин, сметана (бита или заквасена), тахан, масло, сирене и кашкавал...

СИ

28.11.12
17:39

С Кати май ни е срам да си попълним дневниците, а? :D

казано от Сиси на 28.11.12, 17:39:

С Кати май ни е срам да си попълним дневниците, а? :D

Ооще не съм вечеряла , има време :D

28.11.2012
закуска 06:30 - бъркани яйца със сирене
следваща закуска 10:00 около 5 бонбона + малко правоъгълно парче торта и 30гр уиски(имахме рожденик в класа)
обяд 13:30 Зеленчукова супа + сиренце + салата от зеле
следобедна закуска 16:45 - по препоръка - бадеми - половин пакетче
вечеря 19:30 - сърми с свинско увряло месо + 1 филийка хляб
А зехтина който ми препоръчаха в горните постове го приемам в салатите - вместо олио ползваме зехтин
Упражнение днес:  40мин на велоергометъра + 50 лицеви опори.
Иии вода - 1,5л

Мнението беше редактирано от Катерина Иванова на 28.11.12 20:18.

СИ

28.11.12
20:09

Еее браво бе! Това чаках! :D

А топеното сирене става ли за закуска? :D

Мнението беше редактирано от Катерина Иванова на 04.12.12 11:51.

29.11.2012
06:30 закуска - 1 мандаринка , банан , малко помело
10:35 втора закуска - Зеленчукови марети
13:20 обяд - сърми със свинско месо увряло
16:30 следобедна закуска - кекс
19:00 - омлет със доста сиренце + 3-4 тънки парчета Пражка шунка
Вода - повече от 2 литра + 2 чаши кока кола
50 лицери опори и 10 обиколки тичане

СИ

01.12.12
22:25

Ехоооооооо завърнах се! Попълни си дневника! :)

Маааалко ме тръшна едно вирусче и нямах време за дневника.Таа:
30.11.2012
06:30 закуска - бадеми - от май - малката расфасовка цялото пакетче
10:30 2ра закуска - Марети
13:20 обяд - боб , кюфтета и грах с червен пипер.
16:30 - 3 редчета шоколад линдор с вкус на чили
19:40 - пилешко бутче , салата от зеле , сирене
вода - повече от 2л

01.12.2012
09:00 закуска - Нескуик с мляко
12:30 обяд - пиле с картофи , ориз и салата от кисели краставички с цедено мляко.
16:50 следобедна закуска - Марети
20:00 вечеря - пилешка супа , салатка от зеле , и отделно моркови
вода 1.5л

02.12.2012
09:30 закуска домашни курабиики
12:00 обяд винен кебаб - правим го с свински пържоли нарязани, сос от гъби , и малко бяло вино + топено сиренце в соса + към него ориз
16:00 следобедна закуска - кивита , мандарини, портокали
20:00 вечеря - същото само че със картофено пюре , а не ориз
вода 1.5л + 3 чаши с кола

02.12.2012
09:30 закуска домашни курабиики
12:00 обяд винен кебаб - правим го с свински пържоли нарязани, сос от гъби , и малко бяло вино + топено сиренце в соса + към него ориз
16:00 следобедна закуска - кивита , мандарини, портокали
20:00 вечеря - същото само че със картофено пюре , а не ориз
вода 1.5л + 3 чаши с кола

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1