New beginning :)

Темата е заключена.
Прескочи до:

27.11.12
22:24

Здравейте! На 16 съм, ученичка от София. Реших да направя дневник, за да споделям дейността си тук и да получавам мнения и препоръки.
За последните две седмици качих 5 кг и положението никак не е розово - 164 см, 64 кг. Целта ми към този момент е да отслабна, но в същото време да не се отпускам. Не се придържам към определен хранителен режим. В последно време се тъпча с много сладко и други “боклуци”. Време е това да се промени. Изключвам от менюто си джънк фуд-а, сладкото и газираните напитки. До тук с храненето.

Тренирала съм плуване, народни танци и фитнес, имам добре развита мускулатура и изглеждам сравнително добре въпреки килограмите си. Мислех отново да ходя на фитнес, но съм втора смяна, а фитнеса не ми е много близо и трябва да отделям поне 2 часа на ден, а това няма как да стане. Поради тази причина реших да тренирам вкъщи. Това ми е “програмата” за седмицата:

Понеделник - http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/15-Minute-Total-Body-Boot-Camp/85/
http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/Bodyweight-Upper-Body-Workout-At-Home-Upper-Body-Workout-for-Lean-Muscles/c8/

Вторник- http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/10-Minute-At-Home-Butt-and-Thigh-Workout-Video/9d/    http://www.youtube.com/watch?v=sEw99tlwwQU

Сряда - http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/17-Minute-At-Home-Cardio-High-Intensity-Interval-Training-Workout/8l/
http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/Bodyweight-Upper-Body-Workout-At-Home-Upper-Body-Workout-for-Lean-Muscles/c8/

Четвъртък - http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/Fitness-Blender-100-Rep-Workout-Fat-Burning-Total-Body-Routine/8d/

Петък - http://www.fitnessblender.com/v/exercise-detail/33-Minute-Butt-Lift-Workout-Butt-Toning-Exercises/96/

Събота - почивка

Неделя - http://www.youtube.com/watch?v=507P9YJWeTg   http://www.youtube.com/watch?v=BmVnfIbNzSg&feature=relmfu   http://www.youtube.com/watch?v=ZH6Spwoiq7Q&feature=relmfu

Темата беше редактирана от firestarter на 03.12.12 21:11.

27.11.12
22:31

Менюто ми за днес:
закуска - 1 портокал, 100 г фурми
обяд - пилешко филе, салата(зелена салата, краставици, чушки, маслини) и филийка пълнозърнест хляб
следобедна закуска - около 100 г цедено кисело мляко
вечеря - малко риба, ориз с пилешко

Малко късно ми беше вечерята - към 21 и нещо. Мисля от сега натам да не е по-късно от 20 часа.

Ако изключим ориза за вечеря ми харесва менюто ти. Прехвърли въглехидратите само в 1-вата част на деня.

28.11.12
10:24

казано от Елеонора Матеева на 27.11.12, 22:40:

Ако изключим ориза за вечеря ми харесва менюто ти. Прехвърли въглехидратите само в 1-вата част на деня.

Защо пък да изключва ориза от вечерята!?!?! Може би заради глупавото схващане “Без въглехидрати вечер” ?

28.11.12
10:26

Недей така да пренебрегваш горната част на тялото си :)

28.11.12
20:20

От днес:
закуска - 2 мандарини
обяд - кофичка кисело мляко с 3 суп. лъжици сладко от боровинки (много ми се ядеше сладко :( )
следобед - шепа сурови ядки
вечеря - риба (около 200 г)

не смятам калории, но би трябвало да съм в дефицит така като гледам

28.11.12
20:22

Благодаря ви за мненията :)

Доста четох по темата за въглехидратите... като включвам ориз ще е за обяд, така добре ли е?

Kath, мисля си за лицеви, по 15-20 на ден... или да погледна за някое видео специално за тази част?

28.11.12
22:09

казано от firestarter на 28.11.12, 20:22:

Благодаря ви за мненията :)

Доста четох по темата за въглехидратите... като включвам ориз ще е за обяд, така добре ли е?

Kath, мисля си за лицеви, по 15-20 на ден... или да погледна за някое видео специално за тази част?

Не слушай тия съвети да ядеш въглехидрати само до обяд.Това са глупости.Яж си ги целодневно и не се притеснявай.

29.11.12
20:20

З: портокал и две мандарини
О: около 200 г ориз със зеленчуци, кофичка кисело мляко със сладко от ягоди(ще се постаря да изключа сладкото напълно, но още съм в началото и ми е трудно)
В:около 150 г сурови ядки

29.11.12
20:23

Тренировката си я правя сутрин около 9 часа, а започвам да се храня в 10. Тогава ми е закуската - плодове. След това хапвам към 12, евентуално нещо около 15 и вечерята ми е около 19 часа, най - късно 20. Така добре ли е или да променям нещо?

30.11.12
10:04

Днес нищо не направих както трябва :( Пропускам тренировката, защото ме боли корема. Хапнах малко кисело мляко и... един шоколад. По този повод смятам днес да продължа само на плодове.
12:00 - райска ябълка
15:00 - банан
19:00 - портокал/мандарини
Може би без банана е по-добре, но за днес вече ми е все тая. Утре ще се постарая да се храня както трябва.

30.11.12
10:13

Повече зеленчуци яж(спанак,броколи,гъби..) , а не плодове. Фруктозата в тях само те дърпа назад : )

30.11.12
11:57

казано от bruskach на 30.11.12, 10:13:

Повече зеленчуци яж(спанак,броколи,гъби..) , а не плодове. Фруктозата в тях само те дърпа назад : )

Бла бла бла

Мила

30.11.12
12:42

казано от spook на 30.11.12, 11:57:

Бла бла бла

Защо смяташ, че е бла бла?
Защо смяташ, че въглехидратите могат да се ядат по всяко време от всички, независимо от вида тренировки и тяхното натоварване?

Мнението беше редактирано от Мила на 30.11.12 12:43.

30.11.12
12:52

Защото не са ужасните чудовища ,каквито ги изкарвате.Особено пък що се отнася до плодовете.По-глупав съвет от “не яж плодове” не бях чувал. (tmi)

30.11.12
12:56

казано от spook на 30.11.12, 12:52:

Защото не са ужасните чудовища ,каквито ги изкарвате.Особено пък що се отнася до плодовете.По-глупав съвет от “не яж плодове” не бях чувал. (tmi)

Всичко е до организъм.

30.11.12
13:05

Внимавай ,Вики,зад теб има един витамин ,който не ти мисли доброто :D

На авторката се извинявам за поредния наспамен дневник.Съвета ми към нея е да не приема всичко,което и се казва ,като абсолютна истина . :)

Мила

30.11.12
13:07

казано от spook на 30.11.12, 12:52:

Добре де, аз задавам добре структурирани въпроси, ти ми отговаяряш със ‘’защото не са такива чудовища, каквито ГИ изкарвате’‘. Аз те питам защо - какви са причините да смяташ така и то в конкретния случай.
От това, което ти казваш аз разбирам - фруктозата е супер, въглехидратите вечер също без оглед на детайлите в конкретния случай.

30.11.12
13:13

Причини:
1.Момичето е на 16 години:
  1)на тази възраст има нужда от естествените витамини,които се съдържат в плодовете
  2)тъй като все още расте ,има нужда от въглехидрати,белтъчини и мазнини.Не само от белтъчини и мазнини.
(ако питаш “защо”-защото трябва да порасне здрава,а не да експериментира със здравето си)
  3)метаболизмът и е достатъчно “бърз”,за да не трупа всяка калория от въглехидратите като мазнина
2.Защото правилният начин за отслабване не е драстично намаляване на дневния прием на калории,а постепенното такова
Ядейки само пилешко и зеленчуци не виждам как ще си набави достатъчно енергия.
А плодовете не са вафли и кроасани.
3.Защото ,според мен(тук не знам дали си съгласна),козметичният ефект е по-маловажен от здравословния.

Аз спирам със спама.Поздрави (beer)

Мнението беше редактирано от Гената на 30.11.12 13:16.

30.11.12
19:27

По удобни са ми. Понеже някак не върви да изкарам в училище салата. Иначе гледам да не прекалявам с тях - само на закуска. Днес е изключение заради шоколада, а те са нискокалорични. Сега обаче смятам за вечеря да хапна малко пилешко, защото се чувствам гладна.

30.11.12
19:29

Понеже спорите за въглехидратите... всъщност има ли голямо значение от къде са калориите, когато съм в дефицит(би трябвало да съм) и целта ми е отслабване? Освен ако не са само от един източник, разбира се(предимно въглехидрати, мазнини или белтъци).

Мнението беше редактирано от firestarter на 30.11.12 19:30.

30.11.12
19:33

Лицеви опори? О, не. Включи упражнения за всички групи, не само за гърдите. Напълни го малко това тяло - няма да ти навреди.

30.11.12
19:34

казано от firestarter на 30.11.12, 19:29:

Понеже спорите за въглехидратите... всъщност има ли голямо значение от къде са калориите, когато съм в дефицит(би трябвало да съм) и целта ми е отслабване? Освен ако не са само от един източник, разбира се(предимно въглехидрати, мазнини или белтъци).

Естествено, че има значение от къде са калориите.

Мнението беше редактирано от Kath на 30.11.12 19:34.

30.11.12
21:00

казано от firestarter на 30.11.12, 19:29:

Има голямо значение от къде са калориите.Аз като ти гледам храната ми идва да си оскубя косата .
За твоето тяло за поддържане на теглото са ти необходими около 2000 калории.За да сваляш теглото здравословно трябва да приемаш ,грубо казано,1600. Погледнах 2-3 дни как си се хранила и не видях да докарваш дори половината,освен деня ,в който имаш 150 грама ядки=приблизително 900 + още малко от останалото хранене,и пак са ти малко.
Относно съотношението на Б:М;В от тези 1600 калории-то зависи от това какъв хранителен режим си избрала,но при всички положения гледай белтъчините да са ти около 1-1,5 грама на килограм телесно тегло(между 60 и 100 грама белтъчини,може и повече ,но поне толкова).И тях не ги докарваш.

02.12.12
07:22

Не мисля, че има нещо такова, като графи на “здравословни” и “нездравословни” храни. Лично съм се убедила, че всичко опира до дозата. Организма си има нужда от всииички хранителни вещества, понякога дори от “забранените”, защото малко или много му изграждат имунитет. Джънка, доказано, вкаран два-три пъти в месечната диета, предотвратява забавянето на метаболизма. Има обаче един тънък момент, при който стават грешки. Всички имаме навика да прекаляваме с всичко...за това са измислени хранителните режими. Смятам,че е добре да се придържаш към някой определен, за да знаеш какви са конкретните граници. И все пак - не се вманиачавай, сменяй веднъж на месец-два-три режима, слушай тялото си и не прибягвай към крайности.
Това, което spook казва, че калориите са малко - да, определено са малко и трябва да ги вдигнеш. На хората още им е  трудно да проумеят, че трябва да се ХРАНЯТ, за да са красиви и здрави. Гладът не води до нищо добро (освен ако не е добре преценен и периодичен...но това е друга тема).

Firestarter - ще отправя една препоръка.. Експериментирай. След като си решила, че няма значение от какво идват калориите, пробвай дневно да приемаш по 1600 ккал (например) само от торти, за една седмица. После 1 седмица приемай същото количество, но от разнообразно хранене. Гарантирам ти, че дори само за 1 седмица, ако следваш въпросния план, организма ти ще реагира и ще имаш резултат. Мога от сега да ти кажа какъв ще е и да ти спестя мноого главоболия, но ..хората сме такива. Докато не си изпатим, не си взимаме поука.

П.П. Давам просто лично мнение, никой не е длъжен да ми слуша или да ми обръща внимание. Съвета ми към firestarter е съвсем несериозен, надявам се да е “хванала” къде е иронията.

Мнението беше редактирано от Kath на 02.12.12 07:24.

03.12.12
20:56

Вчера:
закуска - ябълка
обяд - кисело мляко
следобед - малко сурови ядки
вечеря - свинска пържола, салата

Днес:
закуска - портокал
обяд - 2 филийки хляб, салата, кашкавал
вечеря - пилешко, салата

03.12.12
20:59

казано от spook на 30.11.12, 21:00:

Относно съотношението на Б:М;В от тези 1600 калории-то зависи от това какъв хранителен режим си избрала,но при всички положения гледай белтъчините да са ти около 1-1,5 грама на килограм телесно тегло(между 60 и 100 грама белтъчини,може и повече ,но поне толкова).И тях не ги докарваш.

Не се придържам към определен режим... ще опитам да увелича белтъчините. Повече месо, яйца и може би извара(четох хубави неща за нея)

03.12.12
21:12

казано от Kath на 30.11.12, 19:33:

Лицеви опори? О, не. Включи упражнения за всички групи, не само за гърдите. Напълни го малко това тяло - няма да ти навреди.

Вмъквам тези в понеделник и сряда :)

04.12.12
15:47

казано от firestarter на 03.12.12, 21:12:

Още, още ! :D

04.12.12
20:26

казано от Kath на 04.12.12, 15:47:

казано от firestarter на 03.12.12, 21:12:

Още, още ! :D

И в петък? ;д

04.12.12
20:27

Какво ядох днес:
закуска - ябълка, 1/2 грейпфрут
обяд - две филии пълнозърнест хляб, салата, пилешко
следобед - около 80 г сурови ядки и стафиди
вечеря - салата, пилешко

05.12.12
12:36

Меню за днес :)
закуска - ябълка
обяд - салата(2яйца, сирене, печена чушка)
следобед - шепа сурови ядки
вечеря - зелена салата, пилешко

Пилешкото с или без кожата е по-добре да го ям? До сега все я махах...

05.12.12
14:54

Както си го обичаш. Ако ти харесва кожата, си е яж :)

05.12.12
23:16

След доста четене за периодично гладуване стигнах до извода, че в събота(тогава физически почти не се натоварвам) мога съвсем спокойно да не ям нищо(ще включа само айрян и чай). Смятам да пробвам и ако ми се отрази добре ще го правя всяка седмица... евентуално ако нямам проблеми може да са два дни в седмицата. Не знам дали идеята ми е добра, надявам се да не се отрази зле върху здравето ми по някакъв начин.

казано от firestarter на 05.12.12, 23:16:

След доста четене за периодично гладуване стигнах до извода, че в събота (тогава физически почти не се натоварвам) мога съвсем спокойно да не ям нищо...

Извинявай, но ти и в момента гладуваш... накъде повече?!

06.12.12
08:52

казано от Кольо Пияндето на 05.12.12, 23:19:

казано от firestarter на 05.12.12, 23:16:

След доста четене за периодично гладуване стигнах до извода, че в събота (тогава физически почти не се натоварвам) мога съвсем спокойно да не ям нищо...

Извинявай, но ти и в момента гладуваш... накъде повече?!

Не бих казала, че “гладувам”, чувствам се много по-добре от преди като се храня по този начин :) Нали целта е отслабване, така ще намаля калориите и... може би ще има някакъв резултат

казано от firestarter на 06.12.12, 08:52:

Не бих казала, че “гладувам”, чувствам се много по-добре от преди като се храня по този начин :) Нали целта е отслабване, така ще намаля калориите и... може би ще има някакъв резултат

Ми... добре. :) Действай. Ще говорим после тогава. :)

06.12.12
18:56

закуска - ябълка
обяд - салата като вчера (чушка, яйца, сирене..)
следобед - около 200 г фурми, малко бадеми и стафиди (по-малко от 50г) и един голям Сникърс
вечеря - ще бъде риба

Следобед сникърса и фурмите изобщо не бяха предвидени, много ми се ядеше сладко :(

Кольо, честит имен ден! :)

казано от firestarter на 06.12.12, 18:56:

Следобед сникърса и фурмите изобщо не бяха предвидени, много ми се ядеше сладко :(

Кольо, честит имен ден! :)

Нормално е тялото ти да поиска захар - ти го принуждаваш да работи в екстремни условия на силен калориен недостиг, комбиниран с дисбаланс на основните макронутриенти (белтъчини, мазнини, въглехидрати). Затова то изисква от теб най-бързия и лесен източник на енергия - захар, при това без да ти остави воля да му откажеш. Нямам намерение да ти разказвам колко здравословна е захарта. Само ще спомена, че подобни пориви за сладки неща са едни от първите признаци на гладуването и предвестници на истинските проблеми. Изборът е твой... както винаги.

Благодаря за честитката! (sun)

06.12.12
23:45

казано от Кольо Пияндето на 06.12.12, 21:53:

Само ще спомена, че подобни пориви за сладки неща са едни от първите признаци на гладуването и предвестници на истинските проблеми. Изборът е твой... както винаги.
(sun)

Не искам да си докарам проблеми със здравето, имам си достатъчно други. Разгледах някои дневници като обърнах внимание на храната. Може би ако за закуска освен ябълката хапвам овесени ядки или мюсли с кисело мляко... или без ябълката, а тя да ми е междинно хранене? Ще пробвам утре така.

07.12.12
19:03

Сутринта си напраих едно импровизирано мюсли и мисля, че се получи добре... ще си го ям цяла седмица :D

закуска - около 150 г цедено кисело мляко 2% с 4 с.л. мюсли
обяд - салата (пак чушка, яйца, сирене :D )
следобед - ябълка
вечеря - пилешко

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1