185см./60кг./16г.

SO

29.08.05
19:35

съставих си следният хранителен режим:
  08.00h 200гр. овесени ядки с 0.5лт. прясно мляко
  11.00h 200гр. извара+3 филии хляб
  15.00h 200гр. пилешко+3 филии хляб
  20.00h каквото има готвено+3 филии хляб
+0.5лт. прясно мляко(пия от време на време)
кажете какво е вашето мнение за този режим и дали ще ми върши работа.На ден докарвам 150гр. белтъчини и 330 гр. въглехидрати
Мисля и да добавя преди и след тренировка по 40 гр. Super Mass Gein

SP

29.08.05
19:38

А между 15 и 20 часа нищо ли не ядеш?!

SO

29.08.05
19:46

Хм прав си.Или ще вкарам още едно ядене или ще разредя другите.
Вие как мислите?

29.08.05
20:44

съставих си следният хранителен режим:
08.00h 200гр. овесени ядки с 0.5лт. прясно мляко
трябва ти повече протеин в първото сутрешно хранене, за да излезеш по-бързо от катаболното състояние в което си изпаднал по време на съня. Добавяй по твой избор извара, яйчни белтъци, суроватъчен протеин. Виж 200 гр. овесени ядки са много, въпреки че са с нисък гликемичен индекс /купувай си пълнозърнести, а не “фини”/ такова количество овесени ядки има висок гликемичен заряд /не знам как е на български, glycemic load/, и просто не ти е необходимо, 100-120 гр. са достатъчни за това хранене, останалото прехвърли за по-нататък през деня.

11.00h 200гр. извара+3 филии хляб
надявам се че хлябът ти е пълнозърнест, най-добре Бонус, при него термогенния ефект е най-висок, а има и най-много баластни вещества, което е важно за доброто функциониране на храносмилателната ти система. Прибави салата от пресни/замразени зеленчуци

15.00h 200гр. пилешко+3 филии хляб
важат същите коментари, като в предишната точка.

20.00h каквото има готвено+3 филии хляб
това нищо не ми говори. Ако имаш възможност да избираш, придържай се към порция месо/пилешко, крехко телешко/, риба, ориз/картофи, зеленчуци.

+0.5лт. прясно мляко(пия от време на време)
това предполагам че е преди лягане, добави и извара или казеин /ако нямаш възможност млечно-яйчния на Нутрим също става/

Не забравяй да консумираш и плодове, през целия ден, фруктозата която се съдържа в тях ще попълва чернодробния ти гликоген, така че ще се поддържаш в анаболно състояние.

Вкарай в дневния си режим мазнини, които към момента /почти/ липсват, особено ненаситени. Мазнините са важни за произвоството на много хормони, ензими, витамини /в т.ч. тестостерон, който ще превърне тежките ти тренировки в масивна и плътна мускулатура  :D .
Горещо ти препоръчвам да суплементираш с рибено масло, което освен  плюсовете към общото ти здравословно състояние е много добър partitioning фактор, т.е. помага в натрупваните килограми, пропорцията мускули/мазнини да се измести в посока на първото.

Гейнъри не ти трябват, с много малко изключения минусите от тях са повече от плюсовете. Винаги предпочитай реална храна, по-възможност по-малко обработена.

Направи добро въглехидратно зареждане преди тренировка /не си писал кога е тя/, след тренировка вземай суроватъчен протеин с едно обезмаслено кисело мляко плюс 70-80 гр. въглехидрати, примерно опитай с подходящо количество банани, мед, евентуално глюкоза.

Успех :D

кажете какво е вашето мнение за този режим и дали ще ми върши работа.На ден докарвам 150гр. белтъчини и 330 гр. въглехидрати
Мисля и да добавя преди и след тренировка по 40 гр. Super Mass Gein

29.08.05
21:14

между 11 и 15 има 4 часа луфт. направи го 3. а и не пий прясно мляко сутрин, защото усвояването на веществата. пий го преди лягане, а сутрин може кисело.

SO

29.08.05
22:10

след корекциите:
08.00h 100гр. пълнозърнести овесени ядки с 0.5лт. кисело мляко +40ГР. СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН
11.00h 200гр. извара+3 филии хляб БОНУС
14.00h 200гр. пилешко+3 филии хляб БОНУС
17.00h салата от пресни зеленчуци
20.00h каквото има готвено(месо,картофи,ориз,риба)+3 филии хляб бонус
+0.5лт. прясно мляко(ПРЕДИ ЛЯГАНЕ)
преди/след тренировка: чакам идеи  :?
може ли да ми разясните какво е това “рибено масло”
БЛАГОДАРЯ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНИТЕ ОТГОВОРИ НАИСТИНА МИ ПОМАГАТЕ

какво мляко е добре да консумирам ниско или виско маслено и от какви продукти да си набавя тези наситени мазнини ? от ядки става ли?
отново благодаря

29.08.05
22:24

ниско мсалено по добре. в него има и малко повече протеин.

SO

29.08.05
22:33

а рибеното масло какво представлява и от каде мога да се снабдя с него  и какво да консумирам преди и след тренировка

29.08.05
22:41

не мога да ти дам определение на маслото. не съм запознат, но го има най-вероятно в аптеките. еми преди и след тренировка може да взимаш амино к иселини или креатин или протеин селд тренировка, може да ги комбинираш. зависи как си финансово и за какво се бориш.

SO

29.08.05
23:06

финансово не сам много добре но мога да си позволя да вложа някои лев,боря се за 70-75 килограма

29.08.05
23:14

оляма борба ще е. гайнъра се води добър за маса. малко скъпо излиза. другия вариант е да си вземеш протеин. ще трябва да наблегнеш на яденето.

SO

29.08.05
23:30

ами смятам да наглегна на храненето и да си помагам с добавки за по добър ефект

30.08.05
08:03

Хмм добра диета добре я изпипахте колеги Узери  след някои ден и аз ше пускам диета за покачване на маса(но засега съм на НВД пробвам се да чистя мазнини от корема ама като цяло масата не ми достига 54-55кила съм висок 185см но като доиде време за маса ще постна една тема да ме посъветвате) !

SO

30.08.05
16:10

и аз мисля че е доста добра , но ще се види като започна да я използвам :)

EZ

30.08.05
19:48

[quote author=“Kang”]Хмм добра диета добре я изпипахте колеги Узери  след някои ден и аз ше пускам диета за покачване на маса(но засега съм на НВД пробвам се да чистя мазнини от корема ама като цяло масата не ми достига 54-55кила съм висок 185см но като доиде време за маса ще постна една тема да ме посъветвате) !

един кратък офтопик:
висок си 185 см тежиш 55 кг и чистиш  :shock:
Ако е така забрави за тия мазнини(то при 55 кг не че са много) и си качвай маса защото не е добре така.

SO

30.08.05
20:15

пъво натрупай малко и после сваляй :) аз съм малко по тежък и ми се струва че съм много слаб а пък за тебе не знам...

31.08.05
08:32

[quote author=“ezrolit”][quote author=“Kang”]Хмм добра диета добре я изпипахте колеги Узери  след някои ден и аз ше пускам диета за покачване на маса(но засега съм на НВД пробвам се да чистя мазнини от корема ама като цяло масата не ми достига 54-55кила съм висок 185см но като доиде време за маса ще постна една тема да ме посъветвате) !

един кратък офтопик:
висок си 185 см тежиш 55 кг и чистиш  :shock:
Ако е така забрави за тия мазнини(то при 55 кг не че са много) и си качвай маса защото не е добре така.

Ми точно тва ше правя кат почне даскало се захваштам с масата  пък диетата я правех щото корема ми е мазен(:() но то няма как пък да го сваля кат съм 54кила тялото си пази секи килограм защото ми е поднорменно но се пак имам мазно на корема ама както и вие казахте като кача вече ше зема да чистя !

13.09.05
16:34

Хора ае кажете ми как точна да изчисля колко протеин и въглехидрати ми трябват за килограм ! За протеина знам че трябва да е около 2.5 гр. на кг.  ама за Въглехидратите различни неща съм чел и за сега съм безпомощен в изготвянето на ДИЕТА за МАСА и колко мазнини трябва да се приемат също !

Вече се реших да спра НВД доста умаршавях  :(  :(  :( пък от корема не съм свалил кои знаи колко много мазнини но съм стана доста слаб де ! Приятелите ми кат ме видят и ми викат ко става много си отслабнал ве аз им викам ами лято е сваля се по някое кило  :lol:  но сега доста сериозно трябва да поработя за МАСА че с Ръста си 185см и 55кг. (оппа забравих да кажа и аз съм почти на 16год. остава ми около 2-3месеца да ги навърша) тегло направо доста ми е поднормено ! Затова моляви помагаите  :wink:  !

БЛАГАДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО  :)  !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1