Може ли употребява само съдържанието на капсулите?

27.11.12
17:38

Здравейте момчета !
Понеже съм нов и за първи път ще приемам хранителни добавки, по-конктретно аминокиселини BCAA, искам да попитам нещо.
Поръчах си аминокиселини BCAA от този сайт и вече са ми доставени. Знам колко грама да пия и кога, но проблема е че аминокиселините са ми във форма на капсули и понеже една доза(2 капсули) съдържа 1.4 гр. BCAA на мен ми трябват поне 5гр. или това са 4дози(8 капсули). Проблема е там, че тия капсули изобщо не са малки, а на мен хич не ми са пият капсули. Исках да попитам дали не може да отворя капсулата и да изпия само прахта от вътре без самата капсула? И още нещо. Как точно да ги изпия с вода, колко милиграма вода и да разредя прахчетата от капсулите с водата ли ?
Мерси предварително ! :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 27.11.12 17:40.

Да, можеш да приемеш само съдържанието на капсулите.
Отваряш капсулите и изсипваш прахчето във вода.
Няма значение в какво количество вода ще разтвориш аминокиселините.
ВСАА се разтварят малко по-бавно и неовкусените са отвратителни на вкус.

Не е лошо да приемаш над 10 g ВСАА дневно, ако ти трябва ефективност.
Капсулите не са отровни, вероятно са желатинови.
Не разбирам защо си поръчал такава формулация, след като имаш проблем с гълтането им.

29.11.12
15:33

Не че имам проблем, но да изпия 8 капсули наведнъж изобщо не е приятно.
Иначе благодаря за помощта ! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1