29.11.12
13:48
Не ми е ясно упражненията, които правя по колко повтоения и серии да правя .Целите при мен са да стопя мазнините в бедрата, брича ми е голям проблем. За съжаление, където тренирам няма Адуктор машина и за крака правя бедрено сгъване и бедрено разгъване и класически клек с щанга. Но по колко серии и повторения да правя и с какви тежести е най-добре, за да стопя мазнините? Краката по-принцип са ми ячки с изразен прасец и бедро, затова не искам да нарастват повече от това. Според едни ако тренирам с повече тежести и до 8 повторения е по-добре за мен , другаде чета че трябва да правя повече повторения с по малки тежести и аз не знам вече кое е правилно. Моля за съвет. А иначе аз ги правя така:
класически клег с щанга, само с щангата тя сигурно е 5кг.- 3сер. по 20 повтор.
бедрено сгъване- 3 сер. по 15 с 20кг.
бедрено разгъване 3сер. по15 с 10кг.
Друго какво мога да правя за крака?
с големи тежести и малко повторения (6-8) тренираш за сила.
с малки тежести и много повторения (12-15-20) тренираш за издръжливост.
Аз редувам една седмица тренировки за сила, една седмица тренировки за издръжливост.
За да отслабнеш трябва да стресираш тялото постоянно. Ако правиш едни и същи упражения - то привиква и вече нямат ефект.
за крака упражения бол. на фитнес->упражения можеш да намериш десетки такива като:
Напади по 15 броя на крак. Първо със собствено тегло, после можеш да държиш гирички (2-4кг).
Качване на пейка с един крак. После с другия. по 15 пъти
мъртва тяга
монотонно бягане (20-30мин на ниска скорост)
Съвета ми е да не се насочваш само към краката. Мазнини се свалят от цялото тяло, а не само от зоната, която тренираш. Така че - хващаш един комлекс (4-денвна програма за ослбващи дами примерно), след месец изибаш друга...