Моля посъветвайте ме .

Значи от 2 месеца и една седмица съм на НВД . Целта ми е да стана 10 - 12 % подкожни мазнини .Започнах 20- 22 %в момента съм 13-14%  това за 2 месеца . Пия амино на универсал по 8-10 след тренировка .Хапвам месо, белтъци на яйца, извара ,салати, ядки омега 3 масни киселини . Дневния ми прием на калории не превишава 2000 даже е около 1700-1900 . Висок съм 170 см 75 кг  . Тренирам 6 дена в седмицата и правя по 20 30 мин кардио след всяка тренировка . Правя и доста силови тренировки .  . Кардиото ми е много интензивно предимно велоергометър и скачане на въже . Днес почнах да пия адипокил . Силовата ми тренировка е 45 мин + 20 - 30 мин кардио . Чудя се дали не претренирам ? Твърдо съм решил да изкарам пресата . За сега се личат вече 1 -2 реда , но долната преса около пъпа и задната част на гърба са все още мазни . Тренирам фитнес от 7 клас , а вече съм на 23 години . Какво бихте ме посъветвали за по бърз и качествен резултат ? За предпочитане е без стероиди !!

Темата беше редактирана от Павлин Пламенов на 29.11.12 23:45.

30.11.12
09:16

казано от Павлин Пламенов на 29.11.12, 22:39:

Започнах 20-22%, в момента съм 13-14% - това за 2 месеца....
...Какво бихте ме посъветвали за по-бърз и качествен резултат?

И какъв по-бърз и качествен резултат искаш от 7-8% по-малко мазнини за два месеца?!? По-скоро ти трябва да ни съветваш в случая. :)

Значи да продължавам така . При мен ефекта е такъв , защото 8 години съм тренирал без прекъсване , но сега за 1 път следвам хранителен режим и правя кардио след всяка тренировка . Чак не мога да повярвам, как съм тренирал толкова много време и съм бил сляп .Мислех си ,то генетично не ми е заложено да съм много релефен .... И как да бъда набивайки по 1 кг ориз и какво ли още не на ден ... Малко се притеснявам , че много се претоварвам имал съм 3-4 дена ,когато вечер се чудя ще се събудя ли на сутринта :p- . Направо след фитнес някои път нервната ми система е блокаж , сигурно липсва глюкоза на мозъка .Притеснявам се , ако го давам по спокойно , че няма да сваля още мазнини или ще си върна от старите .

Мнението беше редактирано от Павлин Пламенов на 30.11.12 10:11.

30.11.12
10:25

Според мен си на прав път. Не прекалявай с ограничаването на въглехидратите и особено на мазнините, защото после може да има ефект на махалото и много бързо да изгубиш постигнатото.
С 45 минути силова тренировка няма как да претренираш - ОК си е. Помисли обаче дали да не разделиш силовата от кардиото и да ги правиш с няколко часа разлика (стига да имаш възможност за това).
Щом върви така добре свалянето, можеш да продължиш още малко, но не безкрайно. В момента, в който се усетиш потиснат, преуморен и прекалено изчерпан физически и морално от този режим, помисли за по-балансиран и дългосрочен, който да ти помогне да задържиш постигнатото, а ако решиш по-натам да сваляш още, да имаш база да го направиш.
Не знам какво да те посъветвам повече - според мен правиш каквото трябва на този етап.
А, още нещо - увеличи малко мазнините. Например яж си яйцата с жълтъците, хапвай свинско, масло, ядки. Време е да вкараш малко калории - ако ти се смята, докарай ги докъм неутрален калориен баланс ил съвсем леко отрицателен.

Еми аз в момента имам 24 часа на ден за себе си , защото чакам да замина пак за бригада в Англия . Време имам много . Добра идея е това . Сутрин може да правя кардио , а вечер силова тренировка . Вече наистина почна да ми тежи много режима . Към 2 след обяд направо припадам и спя до 5 и ставам за фитнес . Ще се помъча още 20 тина дена докато изпия идипокила да  карам така , а после ще кача малко мазнините и калориите . Благодаря за съвета за разделянето на кардиото и силовата тренировка , непременно ще се възползвам . Така и 2те тренировки ще ги правя по-качествено и по малко ще се натоварвам .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1