Дайте идея за някаква тренировъчна програма или методика за подготовка

30.11.12
23:22

Днес си свърших специализацията за гърба, горе-долу добре +4см на гръдната и по-здрава тяга. Мисля след нова година да започна клек в 20 повторения и веднага след него едно 5@5, но дотогава препоръчайте ми някаква програма да правя до коледната ваканция (писнало ми е от сплитове тип: гърди+ бицепс, гръб+трицепс и т.н.) Мисля да правя по 3 серии клек в началото на всяка тренировка, че да се подготвя психически от сега :Д но нека да видя вашите предложения ;]

30.11.12
23:36

казано от any0ne на 24.11.12, 11:47:

Тренировка А
1.Клек
2.Лежанка
3.Кофички
4.Гребане с щанга/дъмбел

Тренировка Б
1.Мъртва тяга
2.Раменни /Милитъри преси
3.Набиране
4.Повдигане на краката от стенд

Това ти е основата.Ако държиш толкова на бицепса и трицепса , слагаш като 5-то упражнение на Тренировка А - трицепс 3х8 , а бицепс като пето на Тренировка Б (но може и без тях ,поне засега)
Сериите си ги прицени сам , но според мене 4 серии на всяко основно упражнение са достатъчни , а повторенията да са около 7-8.Ако не знаеш техниката на клека и тягата , като за начало седни прочети на теория и гледай тяхното изпълнение - има достатъчно клипове в интернет.
Аз те съветвам на тренираш 3 дни. Ето така : А , почивка , Б , почивка , А почивка , почивка
другата седмица обратното - Б , почивка , А ,почивка , Б , почивка , почивка
И така да ги въртиш..

30.11.12
23:58

Изглежда интересно, пробвал ли си само с тежки повторения (около 5-6) да ми кажеш как е натоварването към края?

01.12.12
00:03

казано от boika на 30.11.12, 23:58:

Изглежда интересно, пробвал ли си само с тежки повторения (около 5-6) да ми кажеш как е натоварването към края?

Пробвал съм почти същият вариант със 5х5 тежки повторения и хич не е леко.Още с първите серии се размазваш.То няма силова тренировка с тежки повторения която да е лесна :)

01.12.12
00:07

Прави 5x5 с тежест за 7 повторения или 10x3 с тежест за 5 повторения, така би трябвало да устискаш всичките серии

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1