Фъстъчено масло: въпрос

31.08.05
15:19

Здравейте

Имам един въпрос за фъстъченото масло. В статията за намаляване на мазнини се препоръчват натурални масла от ядки и растения но се казва да не се яде фъстъчно. Бихте ли ми обяснили защо. Благодаря предварително.

RE

31.08.05
17:06

защото има наситени мазнини в него.

31.08.05
19:07

Фъстъченото масло ПО ПРИНЦИП е много здравословен продукт и е крайъгълен камък в диетата на всички американци занимаващи се с бб-инг.
Проблемът е обаче, че там може да се намери НАТУРАЛНО фъстъчено масло, което се получава 100% само от пресовани фъстъци и евентуално сол.
Фъстъченото масло което се ПРОДАВА В БЪЛГАРИЯ обаче, не трябва да се консумира от никой загрижен за здравето си човек, тъй като съдържа частично хидрогенирани растителни мазнини /т.нар. трансмазнини, които са много по-вредни от наситените и за които е ставало и друг път въпрос във форума/.
Ако някой знае някъде в БГ да се продава натурално фъстъчено масло, нека да пише, аз досега не съм виждал.

01.09.05
01:33

[quote author=“serdika”]Здравейте

Имам един въпрос за фъстъченото масло. В статията за намаляване на мазнини се препоръчват натурални масла от ядки и растения но се казва да не се яде фъстъчно. Бихте ли ми обяснили защо. Благодаря предварително.

Ако те интересува намалянето на телесните мазнини, чрез диета, лененото олио е точният продукт за целта.

01.09.05
10:56

[quote author=”Чукундур”]Ако те интересува намалянето на телесните мазнини, чрез диета, лененото олио е точният продукт за целта.

Би ли обяснил повече за лененото олио!!!

01.09.05
11:21

Ами то няма толкова за обясняване. Накратко в него има разстителни мазнини от който повечето са ненаситени и е най-необходимо за човешкият организъм , както и рибеното масло. По принцип трябва да се яде по една чаена лъжичка на ден ленено олио (5гр) и от 2 до 4 гр. рибено масло на ден.

02.09.05
00:21

и къде го продават това ленено масло и колко струва???

SP

02.09.05
00:27

[quote author=“WESTA”]и къде го продават това ленено масло и колко струва???

В диетичните магазини  и мисля, че 1л е около9-10 лв.

02.09.05
10:57

[quote author=“Pars”]
Фъстъченото масло което се ПРОДАВА В БЪЛГАРИЯ обаче, не трябва да се консумира от никой загрижен за здравето си човек, тъй като съдържа частично хидрогенирани растителни мазнини /т.нар. трансмазнини, които са много по-вредни от наситените и за които е ставало и друг път въпрос във форума/.

Някой хапвал ли е от фъстъченото масло на Стокси. На съдържанието пише: фъстъци, растителни масла, фруктоза, сол. А стойностите са за 100гр.:
белтъчини 14.8
мазнини 51
въглехидрати 22.2
енергия 630

Много е вкусно, а тази фирма Стокси се занимава с производство на диетични продукти, но тези ‘’растителни масла’’ вероятно са точно тези за които говориш и не трябва да го хапвам  :( ?

02.09.05
21:24

Здравейте отново!

Много благодаря за информацията и дискусията  :) .
Аз имам натурално (без хидрогенизирани мазнини) и фъстъчено и бадемово масло. Чудя се дали мога да ям фъстъчено при това положение или по някакви причини е по-добре да си стоя само с бадемовото. Благодаря предварително.

03.09.05
08:07

[quote author=“Galina G.”][quote author=“Pars”]
Много е вкусно, а тази фирма Стокси се занимава с производство на диетични продукти, но тези ‘’растителни масла’’ вероятно са точно тези за които говориш и не трябва да го хапвам  :( ?

Да, въпреки, че производителят не си е дал труда да опише вида на “растителните масла”, вероятността те да са трансмазнини е 99%, тъй като трансмазнините се употребяват точно за промяна на агрегатното състояние на комерсиалния продукт от течно в твърдо и да удължат срока на годност. Като се има в предвид че живеем в България, за мен е почти сигурно че това са транмазнини, въпреки че производителят се занимава с диетични и здравословни продукти.

03.09.05
08:12

[quote author=“serdika”]Здравейте отново!

Много благодаря за информацията и дискусията  :) .
Аз имам натурално (без хидрогенизирани мазнини) и фъстъчено и бадемово масло. Чудя се дали мога да ям фъстъчено при това положение или по някакви причини е по-добре да си стоя само с бадемовото. Благодаря предварително.

Ако си сигурен че са натурални, можеш спокойно да консумираш и двата вида, в такъв случай обаче бадемовото масло би трябвало да е доста по-скъпо, така че може би ще е удачно от финансова гледна точка да наблегнеш повече на фъстъченото масло.
Въпреки че са много полезни, не забравяй че са и доста калорични и трябва да отчиташ консумацията им в дневния си калориен план.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1