Хранителна добавка за свежест

02.12.12
14:37

Здравейте,
Не написах май най-точното заглавие, но и аз не знам как да го формулирам, моля за извинения.

В момента изпитвам голям стрес, заспивам късно и не се наспивам, не се концентрирам качествено, изпадам от време на време в депресии. На 20 години съм, 185 см, 100-тина килограма. Лесно ставам раздразнителен и се карам с хората. Решил съм да опитам да подобря състоянието си първо чрез безвредни хранителни добавки, тъй като видях в интернет, че може би съществуват такива, и чак ако няма ефект да посещавам доктори, понеже се надявам, че не съм чак толкова зле и вероятно някоя добавка ще ми помогне.

Тъй като не съм никак запознат с тях, ви моля за някакви насоки - говорим за аминокиселини (предполагам).
Все пак направих едно предварително търсене и прочетох за тези добавки в интернет:

Тялото използва аминокиселината L-триптофан, за да произвежда серотонин, а аминокиселината L-тирозин - за норепинефрин. И двете вещества са невротрансмитери, които влияят положително на настроението ни.

Надявам се, че тези или други добавки могат да ми помогнат. Прочетох, че те спомагат за отделянето на вещества, които са важни за уравновесеност, концентрация, щастие. Ще съм благодарен за мнението ви! Коя да избера? С какъв хранителен режим /диета?/ е най-добре да съчетая избраната добавка за оптимален ефект?

Също така силно се надявам, че не е проблем това, че съм пуснал тази тема във фитнес форум, тъй като тук сте най-запознати с добавките и е най-удачно вас да питам. :) Може би е важно да уточня, че в момента не тренирам, но ако тренировките са важни за постигането на ефекта, който търся - ще започна.

Благодаря за отговорите предварително!

02.12.12
18:18

витамин Д3 и мелатонин ти препоръчвам

02.12.12
19:20

Ами, мерси, в аптеката казах витамин Д3, но ми дадоха мелатонин направо (по-хубав бил според фармацевта), ще опитам с него, надявам се, че ще има ефект.

03.12.12
21:21

Чета ти мнението и си мисля, че нещо те тормози в живота. Бъди искрен със себе си и открии какво ти липсва. После мисли какво да пиеш ;)

Тренировката е най-доброто лекарство. Ще изразходваш много енергия и ще изпитваш удоволствие от прогреса! Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1