25.11.12
22:45
Здравейте,
Някой може ли да ми обясни Drop sets. Разбирам, че това е вид пирамида,но искам повече подробности. На всяко упражнение ли се правят ? Ако може подробно обяснение ще съм благодарен :)
25.11.12
23:57
Drop sets - разтоварващи серии. Означава намаляване на работната тежест след достигане на мускулен отказ и незабавно изпълнение на нова серия с по-леката тежест; може да се направи веднъж, два или три пъти в рамките на една серия, като съответно различаваме единична, двойна и тройна разтоварваща серия.
26.11.12
11:33
Примерно помпаш с 100гр лег, веднага след това смъкваш на 90, след това на 80… и така. Донапомпващо действа.
казано от Ачо на 26.11.12, 11:33:
Примерно помпаш с 100гр лег, веднага след това смъкваш на 90, след това на 80… и така. Донапомпващо действа.
Ама какво помпаш - ракия, водка или уиски? :D И накрая като направиш няколко дроп-ки така се напомпваш, че и името не можеш да си кажеш. :D
п.п. Ако вкараш и някоя супер-серия бира и водка, направо избухваш. :D
Мнението беше редактирано от Old Timer на 26.11.12 16:16.
05.12.12
01:46
За да не отварям нова тема , искам да попитам тези дроп серий колко често е добре да се правят , защото някаде срещнах ,че мускулът свиквал на високите натоварвания и т.н това е единият ми въпрос.
Вторият ми е отностно супер серийте някаде срещам, че при тях се правят например упражнение за бицепс и трицепс без почивка едно след друго , а на друго място срещнах, че може да са 2 за бицепс едно след друго без почивка , кое е вярното ? И тук също идва въпросът за честотата на използването на този вид серий. Благодаря предварително !
05.12.12
22:43
казано от JoeyBarton на 05.12.12, 01:46:
За да не отварям нова тема , искам да попитам тези дроп серий колко често е добре да се правят , защото някаде срещнах ,че мускулът свиквал на високите натоварвания и т.н това е единият ми въпрос.
Вторият ми е отностно супер серийте някаде срещам, че при тях се правят например упражнение за бицепс и трицепс без почивка едно след друго , а на друго място срещнах, че може да са 2 за бицепс едно след друго без почивка , кое е вярното ? И тук също идва въпросът за честотата на използването на този вид серий. Благодаря предварително !
Дроп сериите мисля, че се правят на едно-две упражнения на тренировка, и то като последна серия. Вече зависи от тренировката, де. Но съм чувал, че това е оптимално.
21.12.12
02:35
Супер сериите е хубаво да се правят на края на тренировката в последните две работни серии..:)