31.08.05
19:48
Отскоро забелязах че имам леко изкривяване на гръбнака, което най-вероятно се е получило от неправилна стойка :? Бихте ли ми препоръчали някакви обикновени или рехалибитични упражнения за изправяне на гръбнака освен мъртвата тяга.
31.08.05
20:19
Изкривяване на гръбнака или си изгърбен просто? При второто, ако тренираш (особено гърбът) почваш да ходиш изправен като струна 8) За първото си тряват и спецализирани упражнения.
плуването е най-доброто за изправяне. но ако имаш изкривяване трябва да внимаваш с фитнес. иди на лекар да те види.
Имам леко изкривяване на гръбнака искам да ми кажете какво да правя за да не стане по голямо, като за начало ще почна да правя тежки тренировки за гръб, мисля че това ще помогне :roll:
01.09.05
07:49
[quote author=“Nitro”]Имам леко изкривяване на гръбнака искам да ми кажете какво да правя за да не стане по голямо, като за начало ще почна да правя тежки тренировки за гръб, мисля че това ще помогне :roll:
Мисля че напротив - тренировките НЕ трябва да са тежки, има опасност от контузии, може да стане по-лошо :shock: слагай умерени тежести и изпълнявай стриктно упражненията (най-добре някой опитен да те наглежда за изпълнението им). :D
абе не трябва да дигаш тежест която те нетиска надолу. т.е. клек, мъртва тяга, трапец и т.н. и ако плуваш и си млад може и да се изправиш даже. но ако се товариш ще стане по-зле.
Да бе Nitro, тук вече те посъветваха - започвай да плуваш яко.
Поне два пъти в седмицата. Ако не знаеш да плуваш ще се научиш и ще плуваш в басейн. Няма да ти пречи и да правиш лек фитнес - без клякане и тяга. Пък като те укрепи плуването ( това ще стане със сигурност - знам го от собствен опит ) захващай се и с бодибилдинг. :D