05.12.12
09:57
Здравейте! Имам в наличност следните хранителни добавки:
Universal Creatin Monohydrate - 300gr.
Optimum Nutrition Glutamine - 1000gr.
Optimum Nutrition BCAA 1000mg - 400 капсули
Universal Tribulus Pro - 100 капсули
Oxy elite pro - 90капсули.
Нямам много стаж в залата. (ходил съм по 2-3 месеца последните години , и след това спирам , после пак почвам и т.н. )
От 2 месеца вече ходя без да вземам нищо (за да привикне организма към натоварванията и за да не го стресирам).
Бихте ли ми помогнали, как да комбинирам добавките и в какви дози да ги приемам ?
Висок съм 184см и тежа 82кг. Мазните ми части като цяло са в областта на корема , и ме притеснява от този креатин да не кача още корем.
П.с. Правя упражнения за корем всеки път, когато ходя на фитнес. (поне 4 пъти седмично)
05.12.12
10:04
На етикетите на всички тези продукти има препоръки за употреба.
За всички тези добавки има статии на сайта.
За всички тези добавки сме говорили много пъти тук във форума.
Защо купуваш нещо, което не знаеш как да приемаш?
Някои от тези продукти изобщо не са за теб, между другото.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.12.12 10:06.
05.12.12
10:11
Запази добавките за след доста време.
Насочи усилията си към усъвършенстване на тренировките и храненето.
Това ще ти донесе повече ефект от тези добавки.
казано от Кольо Пияндето на 05.12.12, 10:11:
Запази добавките за след доста време.
Насочи усилията си към усъвършенстване на тренировките и храненето.
Това ще ти донесе повече ефект от тези добавки.
Знам , че си прав , че ми е още рано за добавки , обаче аз съм си решил сега да ги почвам , за да имам повече стимул.
Относно храненето също съм го предвдил. Един познат ми прати таблица със храните и тяхното съдържание и ми каза , че за моята височина и килограми трябва да се придържам към: (80гр. мазнини 200гр. протеин и 320 въглехидрат) на ден
Винаги съм се чудил защо продавачите в магазините не обесняват на хората когато купуват нещо какво и как се прави с него. Доста смешен и неподходящ избор на добавки, но такава е съдбата ти. Корема не се сваля когато го тренираш всеки ден и правиш по 209392389349 коремни преси ! Имаш таблици със стойностите на храните ? БРАВО !
1. Креатин - 5гр след тренировка, в почивен ден когато си избереш между храненията, можеш да вмъкнеш и още 1 доза от 5гр евентуално с дозата бца преди тренировка 1 час преди залата.
2. Глутамина - 10гр след тренировка и 5гр преди лягане, в почивен ден когато си избереш между храненията и 5гр преди лягане
3. БЦА - 8 хапа преди тренировка и 8 хапа след тренировка, в почивен ден 2 пъти по 8 хапа между храненията
4. Окси - започваш с 1 хап сутрин на ставане 40-50мин преди закуската и гледаш как ти действа, ако ти идва слабичко приемай още една доза 40-50мин преди храна, но не по-малко от 5-6 часа от предишната доза, можеш примерно преди тренировка.
5. Трибестана - 3 пъти по 1 хап всеки ден през 7-8 часа.
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 05.12.12 11:15.
05.12.12
11:19
Аз пък винаги се чудя защо все се намира някой да помага на мързеливците, но... май няма да намеря отговор на този въпрос скоро. Имам странното подозрение, че трибулусът е напълно излишен и приемът му ще бъде с нулева ефективност.
И те душа берат. Просто е чул, че вдига тестостерона - ще качи много мускули и ще свали излишното :)
05.12.12
12:00
Предполагам... ;)
Като гледам и продуктите си мисля, че целта е класическа - рязко увеличаване на мускулната маса и заедно с това също толкова рязко намаляване на телесните мазнини. Въпросът е дали ще има достойнство да сподели резултатите после... (giggle)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.12.12 12:13.
казано от AgBOKATA на 05.12.12, 11:12:
Винаги съм се чудил защо продавачите в магазините не обесняват на хората когато купуват нещо какво и как се прави с него. Доста смешен и неподходящ избор на добавки, но такава е съдбата ти. Корема не се сваля когато го тренираш всеки ден и правиш по 209392389349 коремни преси ! Имаш таблици със стойностите на храните ? БРАВО !
1. Креатин - 5гр след тренировка, в почивен ден когато си избереш между храненията, можеш да вмъкнеш и още 1 доза от 5гр евентуално с дозата бца преди тренировка 1 час преди залата.
2. Глутамина - 10гр след тренировка и 5гр преди лягане, в почивен ден когато си избереш между храненията и 5гр преди лягане
3. БЦА - 8 хапа преди тренировка и 8 хапа след тренировка, в почивен ден 2 пъти по 8 хапа между храненията
4. Окси - започваш с 1 хап сутрин на ставане 40-50мин преди закуската и гледаш как ти действа, ако ти идва слабичко приемай още една доза 40-50мин преди храна, но не по-малко от 5-6 часа от предишната доза, можеш примерно преди тренировка.
5. Трибестана - 3 пъти по 1 хап всеки ден през 7-8 часа.
Благодаря за дозировката! Относно корема знам , че се сваля с упражнения за корем + правилна диета + кардио , но нямам време за кардио. Окси-то мисля да го почна март месец, когато се стопи снега и започна да ходя да бягам , защото ефекта му в залата мисля , че ще е доста по-слаб без кардио.
Относно продавачите. Нямах възможността да разговорям с тях. Всичките изброени добавки съм ги купил от АМАЗОН-а лятото, когато бях на бригада и цените бяха ПОНЕ 2 пъти по-евтини от тези в България.
05.12.12
14:13
казано от Newbie на 05.12.12, 13:49:
Всичките изброени добавки съм ги купил от АМАЗОН-а лятото, когато бях на бригада и цените бяха ПОНЕ 2 пъти по-евтини от тези в България.
...което не прави инвестицията в тях оправдана. ;)
Не си първия, нито ще си последния, който дава пари за добавки без да получи особен ефект от тях, но... ОК. :)
От чисто любопитство - на колко години си, та имаш нужда от трибулус?
На 21.
Нека изпробвам пророческите си умения и отгатна съдържанието в следващият ти пост:
” За какво ти е трибулус , като си във възраст, в която тялото ти произвежда достатъчно тестостерон и приемането на допълнителен е напълно излишен?”
05.12.12
16:15
А, не... :) Отдавна приключих със съветите, които в моите очи са подходящи за теб. ;)
Действай и това е... Аз твоят филм съм го гледал (казвам го без капка лошо чувство и с голяма усмивка!). :)
казано от Кольо Пияндето на 05.12.12, 16:15:
А, не... :) Отдавна приключих със съветите, които в моите очи са подходящи за теб. ;)
Действай и това е... Аз твоят филм съм го гледал (казвам го без капка лошо чувство и с голяма усмивка!). :)
“Севети” е пресилено. Аз освен критики от твоя страна - друго не видях. На всичкото отгоре пишеш “мързеливци”. Нека те уведомя , че мързеливци са тези, които си стоят вкъщи пред телевизора със Макменютата и не правят нищо за себе си. Това , че не съм толкова компетентен по тази тема , не ме прави мързеливец.
05.12.12
17:13
В мнение №3 от тази тема съм ти дал точно съветите, които според мен ще са ти най-полезни. Критиката е отделно от тях.
Мога много лесно да се аргументирам защо говоря за мързел... На етикетите на всички продукти пише как се приемат, но ти все пак питаш. Сайтът има страхотни статии за изброените от теб добавки, където също пише как се приемат и дозират... ама ти си питаш. Да не говорим колко теми има във форума, посветени на тях. През ден се питаме и си обясняваме как се приема креатин, глутамин и т.н. Ама не - някой трябва специално на теб да ти повтори всичко, защото ти не смяташ за необходимо да отделиш време и да поразгледаш. Това за мен е мързел, изобщо не говорим за некомпетентност тук. Нямам нищо против да обясня каквото и да е, наистина... но на човек, който е положил някакви усилия да се справи сам, не е успял и след това търси съдействие. Този човек за мен не е мързелив и бих му помогнал с каквото мога. Каква ти е идеята за комбиниране на креатин и трибулус? Не ми казвай, знам каква е... но дори с тях нещата не стават бързо и лесно - ето ти още една допирна точка с понятието мързел. Имаш само броени месеци стаж в залата, а нямаш търпение за големите резултати... но и те понамързява да чакаш за тях. А ти ме уведомявай за каквото искаш...