малко странно..

31.08.05
12:25

не знам как точно да го обясня, надявам се все пак да ме разберете  :oops:  напоследък след като правя бицепс (не съм вкарвал нищо ново в програмата си от доста време) на следващия ден ми се появява нещо като мускулна треска, ама не съвсем, щото не ме боли самия мускул, а само тази част която е до лакета - не мога да си изпъна ръцете до край  :cry:  това продължава няколко дена и после изчезва! по време на самата тренировка пак не се помпа целия бицепс, а само около лакета пак! там става страшно корав и се издува (нищо не ме боли обаче)... та се чудя на какво се дължи това, дали не се претоварва някое сухожилие, що ли... и какво да правя? бях си дал почивка за 1седмица, но вчера пак така ми се получи  :cry: някакви идеи?

31.08.05
12:31

кажи какви упражнения правиш?
прави и стречинг!
според мен си е мусколна треска!!!

31.08.05
12:50

аз като претренирам имам нещо подобно самия бицепс си ме боли няколко дена след трена

31.08.05
13:06

и аз си мислех за мускулна треска, ама защо само на едната част от мускула? тази дето е към рамото изобщо никаква не се обажда...

WESTA - упражненията съм ги написал в Тренировъчни програми и методики

LA

31.08.05
13:19

абе мускулна треска си е това,какво може да е друго! :twisted:

31.08.05
13:33

100% мускулна треска!!!

31.08.05
13:52

OK. мeрси момчета! успокоявам се и продължавам да си тренирам!  :)

31.08.05
14:29

Не се успокоявай ,а внимавай.Това означава че си натоварил повече сухожилията , а не мускула.Ако продължаваш че страдаш.Това често се получава при правата щанга.Заложи на EZ и дъмбели

31.08.05
15:17

Да не е хрущяла на лакътя мен си ме наболва като не съм тренирал скоро и се хвърля на големите тежести веднага

31.08.05
16:30

[quote author=”Миле”]Не се успокоявай ,а внимавай.Това означава че си натоварил повече сухожилията , а не мускула.Ако продължаваш че страдаш.Това често се получава при правата щанга.Заложи на EZ и дъмбели

ама на мен ми се получава точно след упражнения с дъмбели! в такъв случай какво да правя?

не ми е вярва да е хрущял. точно сухужилие сие: като си опъвам ръката го усещам как се обтяга, точно от вътрешната страна на лакета между бицепса и предмишницата (повече дърпа към бицепса).

31.08.05
16:40

[quote author=“VoiD”][quote author=”Миле”]Не се успокоявай ,а внимавай.Това означава че си натоварил повече сухожилията , а не мускула.Ако продължаваш че страдаш.Това често се получава при правата щанга.Заложи на EZ и дъмбели

ама на мен ми се получава точно след упражнения с дъмбели! в такъв случай какво да правя?

не ми е вярва да е хрущял. точно сухужилие сие: като си опъвам ръката го усещам как се обтяга, точно от вътрешната страна на лакета между бицепса и предмишницата (повече дърпа към бицепса).

Ами почини добре после почни от малки кила и внимавай със тежестите после не се наддценявай не прави по 6 повторения

31.08.05
16:53

ама ти да не мислиш че дигам кой-знае какви кила (аз и да искам не мога, щото са ми малко тежестите)... това “схващане” ми се появява май най-често след като правя концентричното сгъване с дъмбел  а може и да си внушавам, разбира се, че упражнението ми е виновно... все пак ще пробвам да не правя концентрично 1-2 пъти и ще видя как ще ми се отрази.

31.08.05
21:30

Че вдигаш малки кила не означава че са ти малки и на теб например аз вдигам мах 200 и съм максимално натоварен ти вдигаш да кажем 80 и ти си максимално натоварен но килата са различни но и при двата случая се работи с макс тежести.Разбираш ли.Погледнато от страни едната изглежда голяма а другата малка но си е макс

01.09.05
10:00

VoiD, тук в раздел тренировки мисля, че беше - има една статия
Тренировъчни тайни и методики при ръцете. Намери я и я прочети! Струва ми се, че ще си изясниш някои неща, относно въпроса, който задаваш :wink:

01.09.05
10:48

благодаря на всички за отговорите. статията непременно ще я прочета (разпечатал съм я още като излезе, но то нали някой трябва и да я прочете все пак... :wink: )

08.09.05
18:03

Здравей. Според мен проблема ти е в сухожилията. Аz имах същия проблем и първо като малък ми каzаха, 4е трябва да ми направят курс от 10 инжекции ... на което аz не се подадох. После след доста години пак по4нах да тренирам активно и пак се появи. Тоzи път ми каzаха, 4е трябва да по4ивам, но ефекта не беше голям. Накраяа една треньорка ми каzа, 4е е хубаво да вzимам магнеzии след тренировка. На4и доzировката е от 300 400 мили грама до 1400 zа активни спортисти. Аz ли4но по4нах да си купувам раzтворим магнеzии и след тренировка вzимам по 300 или 400 мили грама и да 4укна на дърво нямам проблеми ве4е няколко години. Дано и на теб да помогне, штото ако продулжаваш да тренираш въпреки болката, тя ще се усилва.

12.09.05
18:03

ЗДрасти. Преди време имах подобен, ако не същият проблем. При мен се получаваше най-вече, когато след известна пауза, изведнъж се нахвърля на големи тежести. Според твоето описание, болката и усещането са същите. При мен проблема беше точно на мястото, където сухожилието се захваща за коста. Твоят проблем е ако не същия, поне сходен. Не мога да си представя при сравнително малък мускул като бицепса, да се напомпва само даден край, част и пр., или пък да те боли само единият му край... Искам да те попитам, ДОБРЕ ЛИ ЗАГРЯВАШ ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА?! Аз моят проблем го реших с едно доста дълго загряване на мусксула, сухожилия, стави...Разпъваш го  и го разтегляш във всички посоки, преди да започнеш каквито и да е упражнения. След това загряващите серии са задължителни.

14.09.05
12:45

сега си мисля че може да е и от загряването, по-точно че винаги го пренебрегвам  :oops: след няколко дни почивка всичко отшумя. сега като почвам пак ще опитам да разгрявам по добре, а ще си взема и магнезии за всеки случай...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1