Избор на предтренировъчен продукт

16.11.12
19:19

Четох за GlycerGrow че напомпването при него било нечовешко и васкуларизацията е на макс.Цената за количество дози в опаковка също е впечатляваща.От друга страна обаче няма някакви кой знае какви съставки.Само глицерин и таурин.Ако си купя глицерин от аптеката дали ефекта ще е същия.Литър глицерин е 16 лева доста по тънко излиза.

Темата беше редактирана от Toshko Todorov на 18.11.12 13:00.

BD

16.11.12
19:42

...

Мнението беше редактирано от Bestial Devastation на 11.12.12 21:46.

По принцип глицеринът и глицеролът могат да се смятат за едно и също. Глицеринът в аптеката, ако е USP (U.S. Pharmacopeia) съдържа над 95% глицерол.

Приемайки глицерин от аптеката, ще получиш ефекта от задържане на вода и ще поддържаш хидратацията на високо ниво. За напомване не може да става дума, тъй като такъв ефект глицеролът няма, освен ако лекото обемизиране на клетките не се смята за такова.

Използва се най-вече от професионални атлети, които тренират с часове в големи жеги и трябва да поддържат хидратацията си оптимална. Ако няма да тренираш супер интензивно с часове, подобен род добавка не ти е нужна. Ако пък сбъркаш може да се стигне до хиперхидратация, която може да бъде опасна.

И не на последно място, във формулата на CL, глицеролът е свързан със стеаринова киселина. Не е напълно чист. Заедно с таурина хидратацията е още по-добра, тъй като и той участва в клетъчното обемизиране.

На твое място бих си спестил парите, както за глицерина от апетката, така и за GlycerGrow.

Sports nutrition: does glycerol help athletes stay hydrated?
Таурин (Taurine)
GlycerGrow: Cell Burst Formula
Difference Between Glycerine and Glycerol
Glycerine - an overview

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.11.12 09:40.

17.11.12
14:12

Значи се ориентирам към PreSurge Unleashed за предтренировъчен продукт ...

Само ако ти се хвърлят пари на вятъра. 74лв. е безумна цена за толкова жалък продукт. Само му погледни формулата...внушителна е нали? Сега си представи всички тия съставки с общо количество 3,4гр.

Трябва да пиеш по 2 до 3 дози наведнъж, за да има що-годе някакъв ефект. А 74лв. за продукт, който ще използваш 15 тренировки не си заслужава.

17.11.12
16:03

Не, че нещо ама първо питаш за ААКГ или Цитрулин малат, после за Глицерол и накрая ще си вземаш този боклук Пресърдж ? Ти определено не си добре !
Ако ти трябва къртачка се ориентирай към Асалт ;)

18.11.12
00:41

Assault съм пил, но лично на мен доста по добре ми действаше Jack3d.Единственото лошо беше главоболието и замайването след като му мине ефекта.А за Presurge Unleashed навсякъде гледам страшни отзиви.Основно по чуждите сайтове като Bodybuilding и още нещо там забравих му името.В България не е толкова популярен, но по чуждите сайтове гледам че който го е опитал го слага на пъво място като предтренировъчен продукт.

@Тихомир Велев то и на Jack3d му е 5 грама дозата ама се усеща доста повече от 23грама на асаулт дозата или 20грама на No-Xplode

Давайте и други предложения.Ще променя и заглавието на темата за да не пускам нова.

Мнението беше редактирано от Toshko Todorov на 18.11.12 12:53.

18.11.12
13:03

hemo rage т’ва е най изрудското нещо което съм пил.. ама при всеки организъм е различно може ти да не го усещаш ;Д

18.11.12
20:48

Щом смятате главоболие и замайване или така наречения краш ефект за нещо хубаво и нормално успех. Достатъчно дълго време си във форума за да обесняваме защо джака с неговите 5грама съставки и 30милиграма 1.3ДМА се усеща повече от останалите продукти и ти действа така. Отностно пресърджа съм сигурен, че хората приемали този продукт от форума се броят на пръсти и гледайки му етикета смятам, че не си заслужава.

19.11.12
00:25

Не го смятам за хубаво и нормално.Написал съм че точно това е причината да се оглеждам за нещо друго ...

05.12.12
21:54

Craze

казано от Тихомир Велев на 17.11.12, 09:38:

По принцип глицеринът и глицеролът могат да се смятат за едно и също. Глицеринът в аптеката, ако е USP (U.S. Pharmacopeia) съдържа над 95% глицерол.

Приемайки глицерин от аптеката, ще получиш ефекта от задържане на вода и ще поддържаш хидратацията на високо ниво. За напомване не може да става дума, тъй като такъв ефект глицеролът няма, освен ако лекото обемизиране на клетките не се смята за такова.

Използва се най-вече от професионални атлети, които тренират с часове в големи жеги и трябва да поддържат хидратацията си оптимална. Ако няма да тренираш супер интензивно с часове, подобен род добавка не ти е нужна. Ако пък сбъркаш може да се стигне до хиперхидратация, която може да бъде опасна.

И не на последно място, във формулата на CL, глицеролът е свързан със стеаринова киселина. Не е напълно чист. Заедно с таурина хидратацията е още по-добра, тъй като и той участва в клетъчното обемизиране.

На твое място бих си спестил парите, както за глицерина от апетката, така и за GlycerGrow.

Sports nutrition: does glycerol help athletes stay hydrated?
Таурин (Taurine)
GlycerGrow: Cell Burst Formula
Difference Between Glycerine and Glycerol
Glycerine - an overview

Точно като за мен.

едит: явно глицерина трябва да бъде приет 2 часа преди започване на якото потене, а не по време. Жалко, че лятото свърши, искаше ми се да пробвам и тая химиика.:D

Мнението беше редактирано от Антон Батбаянов на 07.10.14 22:10.

08.10.14
16:41

Тихомир е прав, че глицеринът е от полза само за атлети, при които има реална опастност от дехидратация - колоездачи, бегачи на дълги разстояния, при които натоварването е от порядъка на няколко часа. (капъл ъв ауърз- за да ме разберат тйнейджърите, които сиймз само от ангицизми разбират днес). За вас, за мен, обикновените трениращи такова нещо не е нужно, тъй като при нас сериозна дехидратация не е възможна, освен ако нямате гири в сауната. Но щом искате да си хвърлите парите за нещо-заповядайте. Хубава хидратация и съответно запазване на клетъчния обем може да се постигне и с 2 - 3 грама сол, разтворена в 1 литър вода. От това по-евтино не е възможно. Ефективно е, но е и просто, а това означава, че пари не се правят от него, защото не е ли си нещо от рода на “турбо-МХ-5х-Мега Пъмп Болик-тм”, споменаването му е под слуховата бариера на фитнесманиака.

казано от Камен Илиев на 08.10.14, 16:41:

Тихомир е прав, че глицеринът е от полза само за атлети, при които има реална опастност от дехидратация - колоездачи, бегачи на дълги разстояния, при които натоварването е от порядъка на няколко часа. (капъл ъв ауърз- за да ме разберат тйнейджърите, които сиймз само от ангицизми разбират днес). За вас, за мен, обикновените трениращи такова нещо не е нужно, тъй като при нас сериозна дехидратация не е възможна, освен ако нямате гири в сауната. Но щом искате да си хвърлите парите за нещо-заповядайте. Хубава хидратация и съответно запазване на клетъчния обем може да се постигне и с 2 - 3 грама сол, разтворена в 1 литър вода. От това по-евтино не е възможно. Ефективно е, но е и просто, а това означава, че пари не се правят от него, защото не е ли си нещо от рода на “турбо-МХ-5х-Мега Пъмп Болик-тм”, споменаването му е под слуховата бариера на фитнесманиака.

Солта калиева ли да бъде?

След огромно по обем тичане продължавам да получавам крампи, а приемам таурин и магнезий. Да не би проблема да е в калия?

08.10.14
20:10

Говорех за обикновена трапезна сол - натриев хлорид. Натрият и глюкозата влизат в кръвоносните съдове от червата, използвайки едни и същи транспортни системи. Веднъж влязъл в кръвта, натрият “въвлича” и молекула вода със себе си. Калият прави същото, само че молекулите вода свързани с него не са подредени по същия начин. С други думи може да се ползва и калиева сол със същия успех. Имайки предвид важността на калия за поддръжка на обема на клетката(той е основния вътреклетъчен йон) и кръвното налягане, както и за мускулната контракция и факта, че възможността да не приемаме достатъчно от него е по-голяма от това да не приемаме достатъчно натрий, спокойно мога да кажа, че е напълно удачно да се замени натриевия хлорид с калиев.
Възможно е крампите да са в следствие недостиг на калий. Тогава може да включиш в диетата си повече банани, цитрусови плодове, доматен сок.
Внимавай с калиевата сол обаче: Прочети тази статия:http://www.bb-team.org/articles/1607_sol-vidove-i-polzi

08.10.14
20:42

По темата: Бета аланин и БЦАА, предхождани от пълноценно хранене няколко часа преди тренировката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1