Хранене за покачване на мускулна маса

Темата е заключена.
UN

06.11.12
16:31

Здравейте какво ви е мненето за този хранителен режим с цел покачване на мускулна маса.
На 16 години съм 70кг

9:00 джоб с филе и кашкавал (незнам в даскало какво да ям друго)
10.00 50гр (бадем,кашу фастъци) каквото има
13.30 две препекани филии със месо+кашкавал+сирене
14.45 омлет от 3 яйца и сирене
16.00 Футбол
18.00 Фитнес
19;35 банан +мед
19.45 Пилешка пържола + 1 филия пълнозърнест хляб +сирене и домат
21.30 извара+кисело мляко

3 литра вода.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 07.12.12 07:44.

06.11.12
18:04

С този режим би си живял добре, но ММ да качваш ще е трудно. Според мен увеличи протеина.

UN

06.11.12
19:06

Какво да добавя?

07.11.12
09:09

Изчисли си дневните калорийни нужди, (намери важните теми във форума) и си сметни колко протеин, въглех. и мазнини ти трябват и си ги разпредели. Протейна трябва да ти е 1.5-2.5 гр. на кг. телесно тегло за да качваш.

07.11.12
10:52

Като цяло наистина е малко слаб хранителния ти режим (сложи повече ориз катофи извара месо яйца..това са основните подукти за ММ..поне за мен) и другото което ми прави впечатление..има много голяма дупка без храна през този интервал.
19;35 банан +мед
Принципно аз бих пиинал един протеин 40 мин преди зала и след + банан и мед ;)
Айде със здраве и по-спокойно..щом трениарш и спазваш занапред добър хранителен режим, лека полека килата ще дойдат сами.

Подкрепям горния пост! Добави сложни въглехидрати (ориз, картофи) към режима инъче няма да набавяш нужните калории с този режим .

казано от Georgi Bonchev на 07.11.12, 10:52:

има много голяма дупка без храна през този интервал.
19;35 банан +мед

Принципно 5 часа без храна не са особен проблем, особено когато в този период от време се тренира. Той играе футбол и след това тренира във фитнеса, та кога по-точно да яде - на полувремето или между сериите с щанги?

казано от Georgi Bonchev на 07.11.12, 10:52:

Принципно аз бих пиинал един протеин 40 мин преди зала и след + банан и мед ;)

Няма особина полза от протеин в този момент, ако се храниш нормално. Колкото до захарта след тренировка - аз практическа полза от това не съм видял, в тази тема говорим и защо е така. Трудно се разбиват митовете и легендите, знам...

5 Часа без храна е мнооооооого време и то точно около тренировката му! Ако иска да качва ММ това 5 часово гладуване около тренировката му с тоя режим/тренировки няма да стане-гаранция. Или раздели тренировките в различни дни, или най-добре се откажи от едното :D 3,5 часа тренировка наведнъж си е много.
И полза от протеина винаги има. И естествено че ще му е в полюс доза въглехидрати след тренировката.
Кольо Пияндето незнам защо все коментираш съветите на другите към авторите на темите вместо да дадеш пряк съвет?

Мнението беше редактирано от Александър Александров на 04.12.12 00:48.

04.12.12
13:20

Може би се надява да вкарате малко мисъл, вместо да повтаряте заучени фрази?

04.12.12
14:33

казано от Dampio на 06.11.12, 18:04:

С този режим би си живял добре, но ММ да качваш ще е трудно. Според мен увеличи протеина.

Ти пък как  сметна протеина ве,като няма по колко взима.
И така като гледам протеина ще си го набави въпроса е дали ще ти стигнат калориите за да покачваш.

казано от Петко К на 04.12.12, 13:20:

Може би се надява да вкарате малко мисъл, вместо да повтаряте заучени фрази?

Кое според теб е заучена фраза, и какво искаш да кажеш с цялото си изказване въобще, ако е насочено към мен разбирасе?

Кольо Пияндето  1во е волейболист да си гледа волейбола и да устави фитнеса за хора над 40 см ръка . Петко брат с твоята ханш 100 см на 42 ръка  мислиш ли , че може да даваш правилни съвети и ти ? Аз съм с 82 ханш на 42 ръка 74 кг и си мълча , ама вече почнах да се дразня да се правите на големите разбирачи ..

казано от Александър Александров на 06.12.12, 13:04:

Кое според теб е заучена фраза...

Ето примерчета:
(1)

казано от Александър Александров на 04.12.12, 00:43:

Ако иска да качва ММ това 5 часово гладуване около тренировката му с тоя режим/тренировки няма да стане-гаранция.

(2)

казано от Александър Александров на 04.12.12, 00:43:

И естествено че ще му е в полюс доза въглехидрати след тренировката.

Абсолютно нищо няма да му стане от 5 часа без храна, това няма да повлияе върху резултатите му, ако се храни правилно в останалото време. ‘Въглехидрати след тренировка’ е доста общо понятие. На мнение съм, че простите въглехидрати непосредствено след нея не са значим и определящ фактор по отношение на възстановяването и постигането на преследваните резултати.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.12.12 13:35.

казано от Павлин Пламенов на 06.12.12, 13:15:

Кольо Пияндето  1во е волейболист да си гледа волейбола и да устави фитнеса за хора над 40 см ръка.

Уверен съм, че имаш точна представа какви познания имам аз в областта на фитнеса, физическата подготовка и спорта като цяло... (giggle) Не ми е в стила да навлизам в подобни дискусии, особено с хора на това ниво. Между нас да си остане, за мен - както и да е (какво ли знам аз!?), но не си в позиция да даваш мнение за Петко, уверявам те... ;) Не се дразни толкова - това пречи да виждаш, че истината не е само това, което се говори в кварталната зала с щанги.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 06.12.12 13:37.

06.12.12
13:46

Кое според теб е заучена фраза

Например, това че 5 часа без храна са много време. 

Кольо Пияндето  1во е волейболист да си гледа волейбола и да устави фитнеса за хора над 40 см ръка . Петко брат с твоята ханш 100 см на 42 ръка  мислиш ли , че може да даваш правилни съвети и ти ? Аз съм с 82 ханш на 42 ръка 74 кг и си мълча , ама вече почнах да се дразня да се правите на големите разбирачи ..

Имаш ханш на момиченце и се гордееш с това? :D
МОГА да дава съвети, щото когато съм тренирал за пръв път и съм чел книги на тая тема, ти си ходел прав под масата.
А на теб като ти гледам правописа, май не си много по четенето.

Абсолютно нищо няма да му стане с 5 часа гладуване при условие че в останалото време храненето му е добро (както ти си казал), но така като гледаш тези “препекани филии, джобове и 1 пилешка пържола ” водят ли се за добър хранителен режим?

казано от Петко К на 06.12.12, 13:46:

Кое според теб е заучена фраза

Например, това че 5 часа без храна са много време. 

Имаш ханш на момиченце и се гордееш с това? :D
МОГА да дава съвети, щото когато съм тренирал за пръв път и съм чел книги на тая тема, ти си ходел прав под масата.
А на теб като ти гледам правописа, май не си много по четенето.

Да гордея се имам ханш на момиче тежа с 10 кг по-малко от тебе и дигам с 20 повече на лежанка .

06.12.12
14:03

Зависи колко е месото и другите продукти. Не видях количества, но в повечето хранения имаше протеин, така че може и да си набавя достатъчно от него (70 кг. е все пак).

казано от Павлин Пламенов на 06.12.12, 13:59:

Да гордея се имам ханш на момиче тежа с 10 кг по-малко от тебе и дигам с 20 повече на лежанка .

Браво. Успех в живота.
П.П. А за лежанката може само да си мечтаеш ;)

Мнението беше редактирано от Петко К на 06.12.12 14:04.

казано от Александър Александров на 06.12.12, 13:56:

Абсолютно нищо няма да му стане с 5 часа гладуване при условие че в останалото време храненето му е добро (както ти си казал), но така като гледаш тези “препекани филии, джобове и 1 пилешка пържола ” водят ли се за добър хранителен режим?

Ако ще се храни с препечени филийки и сандвичи общо взето е все тая дали ще стои 5 часа без храна или не. Прав ли съм или отново греша? Много внимателно съм помислил преди да напиша това, което си цитирал.

Говориш много встрани от целия случай на автора на темата вместо да му напишеш какво трябва да направи за да може да качва ММ ( да оправи хранителния, да оправи тренировките ) ти коментираш мненията на другите. Сега се измъкваш с това пояснение че си го бил премислил предварително, ти да но автора дали знае какво си си мислил като си го написал? Няма да споря, живи и здрави.

Мнението беше редактирано от Александър Александров на 06.12.12 15:07.

06.12.12
15:06

Колко прост трябва да си,за да пускаш теми от рода на ” с колко да правя лежанка”,да твърдиш че ” с 12 повторения се прави релеф” и “3 дена в седмицата в залата са малко ,няма как да стимулираш мускулите да растат достатъчно” и няколко дена по-късно да се върнеш и да почнеш да спориш за неща,с които очевидно не си наясно.

ПП
Най-малко си подобри езиковата култура,ако искаш да те вземат насериозно.Или това или си признай,че си турчин и за това ти е трудно да ползваш определителни членове (твояТА ханш) и като цяло писането на български език.А и разлика между ханш и талия правиш ли?Не ми отговаряй,знам отговора.
Успех!

06.12.12
16:11

ОФФ:
Преди известно време в залата гледах един “батка” на към 20-22 години, как тренира свой приятел, с ръка привидно около 24 , който явно идваше за трети или четвърти път. Та батката имаше горе долу около твоя ханш и ръка много над 42, ужасно много нагърмян като не го и крие. Тренировката, която бе “назначил” на новака беше само гърди. Разцепи момчето от дроп серии, като най-голямото на лежанката беше 40 кг, то момчето толквоа си и можеше и ВСИЧКО до отказ!. След тва го тормози с  всевъзможни флайсове, дъмбели и кросоувъри. Абе тренирах си аз към 40 мин, те бяха преди мен и си останаха след мен и само гърди тренираше новака - горни, долни, средни, леви, десни и каквото се сетиш. Пиша ти това за да схванеш, че понякога не е най-важното колко ти е ръката или ленжанката, за да дадеш уместен съвет относно хранене или тренировки. Тея хора дето ги плюеш са тренирали и чели, колкото дай боже някой ден (след много години) ти ще си. Успех.

Мнението беше редактирано от Момчил Ганев на 06.12.12 16:13.

06.12.12
18:10

Да гордея се имам ханш на момиче...

Хаха, то хубаво се гордееш, че имаш ханш на момиченце, но може и някой ден проплачеш от това... (devil) (giggle)

07.12.12
01:04

казано от Old Timer на 06.12.12, 18:10:

Да гордея се имам ханш на момиче...

Хаха, то хубаво се гордееш, че имаш ханш на момиченце, но може и някой ден проплачеш от това... (devil) (giggle)

Например някой да го обърка и да го резне докато се усети... :D :D :D Ама ако Балабанов е познал за причината да не пише грамотно на български, то объркването може и да му хареса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1