05.12.12
17:41
Попринцип си падам по лостове, паркур и фрийрън, а и кросфит ми изглежда примамливо. Отскоро започнах да се занимавам ама има надежда. Понеже имам доста въпросчета ще ви дам малко информация за мен.
На 15 години съм, 1.72м и 73кг. Никога не съм тренирал сериозно (нито фитнес или лостове, само футбол), но съм якичък по природа(силен, но не релефен). Може би защото преди бях пълничък и постоянния живот с “тежести” си казва думата. Според мен за височината ми 75, максимум 80 кг мускули и минимално мазнини са ми перфектни. Мислех да започна направо лостове, но четох че там не се правила маса. И там като се орелефя и загубя мазнини и ще стана сигурно под 70кг. Повечето хора занимаващи се с паркур и фрийрън са слабички (маса), но аз искам някак си да съчетая двете. Та оттук първия ми въпрос:
1. Възможно ли е? Ще ми се отрази ли негативно на гимнастическите упражнения (силово, коремно, ходене на ръце и т.н), както и на мускулната издръжливост десетината килца мускули или да тръгвам към залата, така и така става студено и нямам и възможност за други работи?
2. Ако направя тези мускули ще могат ли да се поддържат само от упражнения със собствено тегло?
3. Трябва ли да натоварвам еднакво всички мускулни групи, защото както споменах обичам футбола и в краката имам бая маса(само да я стегна), а пък в ръцете съм по-хилав?
4. Ще са достатъчни ли 3 тренировки на седмица, защото нямам време?
5. Да спра ли кардиото (събота и неделя тичам спринтови и кросови дистанций)?
6. Нуждая ли се от специален режим на хранене, за да кача килца?
7. Ще мога ли за около 3-4 месеца да ги направя тези неща (качване и орелефяване)?
8. И ако може, който има възможност, една примерна програма, защото нямам представа какво да правя?
9. Има ли някакви книги или справочници, който препоръчвате или в сайта си има (стига да потърся)?
Благодаря предварително. Който е имал сили да го прочете :D, да помага.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.12.12 15:57.
Като за начало те поздравявам за добре написания коментар.
Ако натрупаш функционална Мускулна Маса няма да ти се отрази в гимнастическите движения, а напротив ще ги подобри. Единствената функционална ММ която може да ти ” навреди ” в гимнастическите движения е тази на краката. За да изградиш такъв вид ММ трябва повечко време, но си заслужава. Тези мускули ще могат да се поддържат с упражнения със собствено тегло, а че даже и да се развиваш. Но не си мисли, че за 4 месеца ще промениш нещата много. Ако успееш да качиш гореспоменатата ММ няма да ти се налага да чистиш.
06.12.12
15:55
А един приятел ми каза, че можело да тренираш само силата във фитнеса и впоследствие мускула нараства. Това възможно ли е или ще ми трябват 2 различни начина на трениране (качване и превръщане във фунционална мускулна маса)?