ШОК: Нутрим е с много ниско съдържание на протеин!

Темата е заключена.

13.06.04
14:11

Един мой съгражданин и член на екипа на сайта ми каза че е носил протеин на Нутрим - Пюър Уей ПРО 85% в ХЕИ за изследвания и са му казали че съдържанието на белтъчини е 40 гр на 100 гр протеин! На мене ми се вижда направо като гейнер! баси протеина!

Някой да има повечко информация?

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 12.01.08 20:09.

LE

13.06.04
14:27

Член на кои саит?

13.06.04
16:38

Кo e nosil nekaf gainer na nutrim moje…... :) ima i gaineri s po 52 % i po malko protein ima i vaglehidratni dobavki :)
nutrim predi da pusnat produkta toi trq ima patenten nomer ot hei . Sqka partida akulchovci si ima PARTIDEN NOMER ... sushto kakto pri lekarstvata i sqka partida biva pak izsledvana…... dali se doblijava do tova koeto e na etiketa….... ako poglednesh kutiqta do expiration date ima i edno nomerche tfa e partiden nomer

BA

13.06.04
20:04

Cruise, ако забеляза maxx_muscular каза, че са изследвали Pure Whey 85% на фирма Nutrim. А някакъв си гейнер или нещо от този род. Казаха ти какво са изследвали. И аз не се учудвам. Аз един път си купих този препарат и имах чувството, че ям нишесте с вода. Отврат пълен!

MA

13.06.04
20:23

Аха пълен отврат са. На мен ми донесоха от България една кутийка от 400 гр. да го опитам и щях да се издрайфам. По-голям боклук не бях пил. Директно го изхвърлих в коша.

13.06.04
20:37

hmmm
mestnite bilderi v nashiq kvartal sa mnogo dovolni ot syshtiq protein kakto i ot Hi Fit
i si kupuvat po kofi ot po 5 KG…mirishe mi na nastyrgan bionabol :)

13.06.04
21:59

4estno kazano tva sa gluposti za palno dokazatelstvo da dade listovkata ot Hei-to az ne viarvam na takiva gluposti a i onia deto razpravia 4e si bil kupil 400 grama ot toia protein moga da mu kaja 4e si e vzel niakakav drug a ne pure whey 6toto pure-to e v razfasovki 250gr 500gr 1kg i taka natataka ne se opitvaite da podkopavate firmata bez sigurni dokazatelstva

13.06.04
23:55

абе хора вие нали можете да четете...пише че един мой съгражданин е носил протеина, а не аз. Само споделям инфото. На мене един дето се състезава също ми каза че българските “високо белтъчни протеини” са бъкани с въглехидрати. Да ви кажа или си внушавам или врено взе да ми се струва че са ми прекалено сладки!

14.06.04
02:01

Абе момчета, пийте каквото искате ве! Туй било боклук, онуй било боклук! Ами като ползвате протеини за по 100 кинта да не сте станали мистър Олимпия! Ще ви кажа, че приятелите ми от залата, които тренират от 20+ години, когато били в най-върхова форма (преди 10-на години) са пиели някви абсолютни лайна, дето сега смеските за животни са по-вкусни и качествени! Аз ви говоря за 90-100 кила мускулатура с ядене и “протеини”, които ако ги дадат в ХЕИ ще ви кажат, че не стават за консумация - ама е нямало друго! Тъй че нито Мусаши, нито Оптимум, нито Юнивъсъл ще ви направят нещо в тоя спорт! Яденето и протеина са му майката, а не марката им!
Тренирам с хора дето със СояПро (един ужасен, много стар протеин), качиха мнооого повече, отколкото хора дето цял живот дигат и пият Мусаши!

LO

14.06.04
09:38

Ако е вярно това твърдение излиза ,че WPC 85% na Musashi
e по евтин от  40% Pure Whey Pro na Nutrim .
Моля дайте по подробна информация по вапроса,защото ако е вярно
никога повече няма да си купя бългаски протеин.По добре да дам 42лв. за протеина на Мусаши но да знам какво има вътре....

14.06.04
14:33

Otnosno Nutrim…. kakto kazah ...... kakto i sax kaza ima PARTIDEN NOMER . Sqka partida biva izsledvana ko ne e ok se furlq !!! Nutrim ne mogat pishat 85 % protein i da ne e tolkova….. pak povtarqm za da pusnat NOMER NA PARTIDA koito go pishe na kutiq e sq na moita e LS0604 naprimer i exp Jun 2006 toz nomer partida go davat pri izsledvaniqta ot HEI ili det si praqt izsledvaniq ne moje go lepnat toz nomer na kutiqta i da ne e testvana partidata… musashi sa pulen bokluk i sa s mnoo visoki ceni . Scitec nutrition sa mnooooooooooooo mnoooooo po dobri ot teh ... dori universal spored men ne mogat se sravnqt s scitec . Da ne govorim chi scitec sa i s nai qk vkus osven che nai qko te pompat .

14.06.04
15:18

Iskam da dobavq ne sam razbirach i mnoooo greshki imam….. ama tfa da mi kaje nekoi che ......... Nutrim ne bilo protein mi bilo brashnoooooooooooooo lol be hora vii brashnoto probvalili ste go raztvorite v voda kak sedi samo ? :)
Ne znam za vas az kat hapna brashno i go oseshtam nai malkoto….... pluskal sam ot Whey pro po 500 g surovatachen na den pri visoko vugl dieta…... s po nad 500 g carb i po 400 g meso na den…. na dali sam kachval muskolna masa samo ot mesoto ;) koeto edva dava 100 g protein a sam bil 120 kg :) Ni znam vii shi kajete ? moe li da kachvash muskoli bez mazno ko qdesh 400 g meso , 500 g vaglehidrati ot makaroni oveseni qdki i 500 g protein koito bil NISHESTE :)
adskata dieta nema shto ni nam ima li chovek pri 1000 g vaglehidrati kakto izliza da ne debelee ?

PA

14.06.04
16:30

Хехехе Cruise, ти направо ме разби бе човек. Да ти кажа, обаче не ме учудваш. Както повечето хора, всеки си мисли, че като има нещо си там написано на етикета е вярно.
В БЪЛГАРИЯ СМЕ БЕ ЧОВЕК...ОТВОРИ СИ ОЧИТЕ...
Да си гледал предавания от рода на Открито с Валя Ахчиева или там квато беше. Там имаше точно такъв случай с една фирма за месо.
Само 2 думи: фирмата прави протокол (собствена бланка) и слага печат на ХЕИ. Пък щом всеки в БГ може да си направи печат на ХЕИ и да си го сложи на документа...хехехе
Само да ти кажа да се замислиш дали всичко на фирмите минава ХЕИ - изследванията струват доста парички, и за всяка партида ти излиза златно. Не казвам специално за Нутрим нищо, нито за качеството на другите фирми - уж внос:)
Ама да излизаш със становище, че видиш ли всичко е ОК.....хехехе....живееш в утопия пич.
Между другото от 1 магазин за суплементи бяха изследвали Fat burners на Биогейм...ми 40 % витамин С открили вътре, ама помен от Л-карнитин и дру неща нямало:)Кеф ти да си купуваш витамин С на супер цена.

Айде със здраве и да знаеш, че не всичко дет фърка става за ядене:)
Пък за брашното...вземи си на Биогейм - соевия протеин и пак ще приказваме:)

14.06.04
22:51

хайде вижте сега този продукт на Нутрим http://www.nutrim-bg.com/products/product.aspx?pid=86&gid=63

и кажете че те предлагат боклуци баси хората се опитват да пробият и да излязат извън България с продуктите си а се намират хора дето предлагат разни историйки без доказателства
после минете и от тук  http://www.nutrim-bg.com/products/group.aspx?gid=63

и преценете дали е вазможно да се ебават с болни хора които имат нужда от протеини

14.06.04
23:09

ae kolko firmi za meso ima i kolko firmi za hlqb te v hlqba i kamani slagaha da teji da….. ama imame nutrim i biogame i jk ? a i atletic ..... ni nam ama pomislete edno e da skriesh edin hlqb sred 100 i da mine nekak si drugo e da puskash proteini kato firmite sa 3-4 :)
Mesoto e lesno za mente i t.n hlqba sushto nema etiketi , nema kutii , nutrim ako ste zabelqzali imat i edni takiva svetlinni etiketi kat na parite :)

PA

15.06.04
14:28

Да ти кажа честно гаври в БГ с хора колкото щеш, така, че някаква реклама в сайта на фирмата за продукта не може да ми хване окото или да ме накара да повярвам. Както каза Sax, проблема е глобален. Аз лично исках да изследвам протеин на български фирми. От моето ХЕИ викат, ми ние тука нямаме апаратурата, която е нужна. Провайте в Сф. Обаждам се там - 100 лв за единична проба.Хехехе. Пък ако ми хареса резултата ще тръгна да търся партидата по магазините ли:):):)Второ те казват: в този продукт има едиси колко протеини. Обаче дали са от суроватка, мляко, яйца, соя, никой не може ти каже, щот няма апаратура. Пък 10 000 долара не са малко парички:)
Искам само да попитам своеобразните защитници на Нутрим и българските фирми дали като са си купували протеин са изисквали анализен сертификат за партидата от магазина, дет са го вземали.Щот според новите изисквания всяка стока (хранителна де) трябва да има анализен сертификат за партидата.
И само още 2 неща:
1. Яйчен албумин (или там както беше) е около 2 лв кг-то.За мен лично цена на протеин от яйчен албумин 6 лв за кг е срамно смешна, щот за да е годен за употреба се изисква да е ензимно обработен, а тва е страшно скъпо:)
2. за брашното пак - не си попадал на партиди мой човек. Такива издънки има понякога. BTW аз мично незнам някоя от фирмите в БГ да е сертифицирана по ISO, което гарантира минимално качество.

Като потребители, обаче няма смисъл.Ако тва дет е написано е вярно за 40 % протеин, ми изпратете част от протеина и анализа от ХЕИ на Нутрим с обратна разписка и дайте да искаме отговор.Да се разбере кво, що е.

16.06.04
14:36

Момчета дайте да го разнищим този въпрос, дали биват протеините на Нутрим ! Ето пича от предния пост предлага нещо !

16.06.04
19:11

ako iskate zvynq na HEI pitam gi kolko apri struva TESTa
sybirame pari nosq tam proteina i vijdame rezultatite

ok?

16.06.04
21:45

Az sum suglasen li4no, za6toto smiatam tepurva da probvam nutrim. Vse pak otsega kazvam 5lv max davam. Koi znae kolko struvat vsi4ki laboratorni izsledvania i dr.. Sigurno 6te triabva da se suberem pone 40-50 4oveka. Pitai kolko struvat i 6te govorim.

16.06.04
23:57

Мдаа, ако може някой да разучи как стоят нещата с парите и тогава ще говорим ! 8)

18.06.04
01:02

emi az kakvo da im kaja
iskam da proverq edna dobavka kvo ima v neq ? :)
daite mi telefona na HEI i shte zvynna utre ili v ponedelnik i shte vi kaja kolko pari za da syberem i da go zanesa

trea da si izberem koi produkt shte testvame

FL

18.06.04
12:03

az zvanqh, http://www.heisofia.org ,ot tam mi dadoha drug tel -o29878769 -ot tam mi kazaha 4e ne izvar6vali analiz na hranitelni dobavki.ako iska6 probvai i ti.
moita priqtelka zavar6va uht plovdiv,govorila e s laboratoriqta,kazali sa 4e 6teli da napravqt,drugata sedmica 6te ida i 6te vidq kolko pari iskat.

22.06.04
18:17

Какво стана, flufil? Ще правим ли нещо или още не си питал? :)

FL

22.06.04
20:48

интересно ми беше дали някой от пловдив или областа,че също ще прояви интерес,ама нали може на готово...интересно ми е дали някои друг е набрал хеи,просто да попита,става ли,не ставаа ли...
в края на тая седмица или началото на другата,ще ходя.

22.06.04
21:31

Ами flufil то аз май сам единствения от Пловдив и се обадих на всички телефони в ХЕИ но дава на всичките свободно.Сега все пак е 9:20 и може повечето да не работят но дежурният също не вдига!!!

FL

22.06.04
23:09

има и от околноста,пък и темата не е от вчера :wink:
аз ще си го нося за собствено успокоение,като направя иследването,направо ще постна това което ще ми дадът за него

23.06.04
15:47

az sam na 30 metra ot hei plovdiv.na moi priqtel maika mu raboti tam 6e q popitam dali 6e moje da naprai ne6to po vaprosa

23.06.04
15:54

Ако питаш ще е супер, но лошото е, че не можем да помогнем с пари. ХЕИ, ако въобще се съгласи, ще иска яко пари, а незнам как ще ги съберем...  :roll:

23.06.04
16:00

pone 6te se opitam da proverq

IV

01.07.04
14:15

така като гледам тук обсъждате само предположения, а не мисля че е хубаво нека този дето твърди тези работи да даде някакво доказателство и тогаваи аз макар че съм верен потребител на фирма nutrim ще се замисля дали ще ги използвам вече

28.03.05
18:03

Абе незнам момчета ама само дето ше си дадете парите за тия изследвания..То в БГ и без това малко е трудно да откриеш качествено нещо.Пак и аз сам чувал че специално на Нутрим продуктите само са пакетирани в Бг а иначе са от чужбина.Наскоро си взех протеини от фирмата и бях доволен ама след време вече напрао се отвращавах от вкуса и аромата и ми ставашв лошо.нищо чудно да са сложили нещо..

28.03.05
23:32

хмм еми колко може да излезне една такава експертиза :?:  и вярно би било много полезно да кажеш ако правиш нещо такова понеже точно се бех насочил кам този протеин и попаднах на негативните мнения  :?

12.01.08
10:16

:gulp: Правете разлика...едно е процентно съдържание, а съвсем друго са грамовете! То си го пише на етикете : че във 100гр има 40гр протеин със 85% белтъчно съдържание!!! А не че във 100гр има 85гр белтък,те са го написали в %  тоест 85% белтък в една доза това е!! Който не чете може сериозно да се обърка  и хората си викат “Взех си много готин протеин преебах ги” - няма такива работи всичко е измислено!  Ти може да вземеш и 5гр важно е колко процента от тия 5гр имат белтъчно съдържание

12.01.08
10:31

Абе ти чуваш ли се какво говориш. Един протеин можел да има 85% белтъчно съдържание на 100гр. , но 40гр. белтък на 100гр. . 85% белтъчно съдържание си означава, че трябва да има 85гр. белтък на 100гр. Не може в 30гр. протеинов прах да имаш 10гр. протеин и 85% белтъчно съдържание тоест 25.5гр. протеин по простата причина, че това са едни и същи неща. Абе просто си прочети хубаво какво си написал и ще ти стане ясно :) Белтък(български)=Протеин(английски). А и казваш, че в 100гр. имало 40гр. протеин и той бил с 85% белтъчно съдиржание. Протеина има аминокиселинен профил, той не може хем това да е само протеин 40гр. от 100гр. и той да имал белтъчно съдържание .

Мнението беше редактирано от difference на 12.01.08 10:35.

12.01.08
16:58

Приятелче нищо не разбираш...!Не си много запознат по темата.Съветвам те да вземеш един етикет от продукт на Нутрим и ще видиш как стоят нещата.В случая ето и примера: Pro gold 90 - пише че във всяка среднодневна доза от 65гр има 58,8гр белтък; 0,6гр липиди; 1,6гр въглехидрати; 2гр витамини и соли; 2гр други съставки. Ако забележиш отпред на етикета под главния надпис пише: “90% млечно-ячен протеин”  това е чистота на протеина според начина по които е получен.Тоест тези 58,8 гр белтъци(на английски протеин) са 90% чистота при максимални 100%. Прочети си статията за суроватъчния протеин които съшо според начина на получаване се дели на видове с различно % съдържание на белтък!!!!!!
———————
Чети внимателно и се учи и другия път не разделя й грамовете с % чистота на протеина.За доказателство: “Колко чист е крайният продукт?
80% чист? 90%? Помнете, че суроватъчните протеини съдържат примеси (най-вече лактоза (млечната захар)), за които не умирате от желание да платите. Суроватъчните концентрати може да имат около 80% белтъчно съдържание, докато йонно-обменените могат да достигат 90% +/-. Поради тази причина концентратите са по-евтини от йонно-обменените изолати.

Сега да погледнем различните суроватъчни протеини ...

1) Суроватъчен протеин - концентрат:
Средно с около 80% белтъчно съдържание, повечето са “подминали” ултрафилтриращия процес и са претърпели някои допълнителни типове филтрация. Като цяло можем да кажем, че те са най-малко обработваните суроватъчни протеини.
2) Суроватъчните изолати (йонно-обменените):
Средно с около 90% белтъчно съдържание, йонно-обменените суроватъчни протеинови изолати съдържат най-малкия процент на примеси от всички останали типове суроватки на пазара. Това е добрата новина.
3) Суроватъчни протеини - изолати (микро/нанофилтрация):
Малко по-високи в белтъчното съдържание (около 90-94%), произведени при ниски температури при кръстосана микро/нанофилтрация, суроватъчните изолати са вероятно най-доброто (респективно и най-скъпото), което може да намерите на пазара в наши дни.
3) Суроватъчни протеини - изолати (микро/нанофилтрация):
Малко по-високи в белтъчното съдържание (около 90-94%), произведени при ниски температури при кръстосана микро/нанофилтрация, суроватъчните изолати са вероятно най-доброто (респективно и най-скъпото), което може да намерите на пазара в наши дни.
4) Хидролизираният суроватъчен протеин:
най-скъпият вариант от всички. Първо за производството бива взет изключително чист суроватъчен протеин (с високо белтъчно съдържание) от микро и макрофилтрацията и после бива прекаран през хидролизиращ процес за да бъде разпаднат на по-малки групи от аминокиселини или пептиди. Преимуществото на този протеин е във високата усвояемост(времето за достигане до мускулните влакна) и това, че по-голяма част от него спрямо другите протеини, бива обработена от организма. От друга страна този протеин е денатуриран и няма биологична активност. Поради високата цена (и изключително горчивия си вкус), дори при съдържание на някои продукти на хидролизиран протеин, той се съдържа в много малки количества.
—————
Чакам отговор професоре....в 100гр суха смес може да има 50 или 80гр протеин а те от своя страна да са със 85 или 90% чистота!!!! Незнам защо разделяш тези % със самия протеин затова не ти излизат сметките и пишеш глупости РАЗБИРАЧ!!!!!И пак ти казвам прочети си статията за суроватъчния протеин в същия сайт е....

Имаш бутон РЕДАКТИРАЙ - съветвам те да го ползваш и да спазваш правилата на форума.
emzo

Мнението беше редактирано от emzo на 12.01.08 17:35.

12.01.08
17:47

Нали се сещаш, че статията съм я чел, както и повечето от сайта, но от първия ти пост разбрах съвсем друго, че има хем 85 % белтък на 100гр. така де се изразя, хем има 40гр. които са 40% белтък на 100гр.

Мнението беше редактирано от difference на 12.01.08 17:48.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1