Тренировка - КОРЕМ

Темата е заключена.

12.06.04
18:39

Това ще е тема, която мисля ще улесни много от хората, които посещават форума. Кажете всичките си серии, повторения и упражнения!

1) За маса :
2) Оформяща (ако имате такава):
3) За релеф:

ПП - моля не ми се сърдете че я пускам но така мисля че ще улесним както себе си, така и други хора. За мен е много важна, т.к. ми се ще да видя дали не греша някаде, а също и всеки нов регистрирал се няма да пуска теми, които вече сме обсъждали. Няма да се сърдя, ако решат модераторите да я трият!  8) 

Моята е следната, тя е само за маса:

- за горна 4х50
- за долна 4х30
- за странична част 4х50

ПП - като горната и страничната ги тренирам по 2 пъти в седмицата!

BA

12.06.04
20:31

alex, а не е за триенето бая флууд става ама карай ;) . Наистина мисля, че доста ще услесни особено новите users, защото ми омръзна едни и същи неща да ги повтаряме по 100 пъти и да ги препращаме към 1000 различни теми ;) .
А сега по същество... първо не си казал какви видове упражнения правиш това 4 х 50 абсолютно нищо не ми говори ;) а пък и 50 повторения за маса не са ли много ?
Моята тренировка е за оформяне:
-> Повдигане на краката от лег 3 х 20
-> Римско столче 3 х 20
-> Повдигане на краката от вис 3 х 20
-> Повдигане на единия крак(легнал на страни) 3 х 20
Ами това е. Наблягам на долната част, защото другите са екстра. Само долната малко ми куца. А последното упражнение е за “паласките”. Може да се каже още и за тънка талия, защото обхваща точно тези мускули и намалява размера на талията. А има едно друго дето се прави с тежести прав и се спуска тежестта встрани, онова пък оголемява размера на талията, така че не ги бъркайте. Успех !!

13.06.04
00:01

[quote author=“Bad^Boy”]alex, а не е за триенето бая флууд става ама карай ;) . Наистина мисля, че доста ще услесни особено новите users, защото ми омръзна едни и същи неща да ги повтаряме по 100 пъти и да ги препращаме към 1000 различни теми ;) .
А сега по същество... първо не си казал какви видове упражнения правиш това 4 х 50 абсолютно нищо не ми говори ;) а пък и 50 повторения за маса не са ли много ?
Моята тренировка е за оформяне:
-> Повдигане на краката от лег 3 х 20
-> Римско столче 3 х 20
-> Повдигане на краката от вис 3 х 20
-> Повдигане на единия крак(легнал на страни) 3 х 20
Ами това е. Наблягам на долната част, защото другите са екстра. Само долната малко ми куца. А последното упражнение е за “паласките”. Може да се каже още и за тънка талия, защото обхваща точно тези мускули и намалява размера на талията. А има едно друго дето се прави с тежести прав и се спуска тежестта встрани, онова пък оголемява размера на талията, така че не ги бъркайте. Успех !!

Bad^Boy за горна правя повдигане на тялото до коленете, като са ми леко свити, като се задържам със стъпалата за кревата, а за долна краката са ми на кревата качени и образуват 90 градуса, а тялото на земят, и така се повдигам. Правя ги толкова много, т.к. ми се струва че в тази част (корема) имам най много мазнини за горене. Много странно, при корема се трупа, а по краката и ръцете НЕ...ЗАЩО?

14.06.04
12:02

Специално за корема в момента не правя повече от 2-3 упражнения и те са основно Римско столче-4-5х25 -30 Повдигане краката от вис 5х15-20 V-бразни преси 4х40-50.Обикноеено всяка тренировка ми е сразлични упр.2 пьто в месеца тези упражнения ги правя в трисет.За страничните мускули почти не ги правя защото поне при мене се подават бьрзо на растеж,затова когато правя римско столче пьрвите 25 повторения са си нормални преси а следващите 20 са с усукване.Bad boy, извинявай но не разбрах как с повдигане на единя крак вьздеистваш на страничните мускули.Това упражнрние доколкото знам е от каланетиката и активизира повече бедрата и глутеусите а много малко страничните мускули :wink:

14.06.04
15:08

Ще помоля всеки, който си пише тренировката да каже за какво е! За маса, оформяща или релеф!  8)

14.06.04
15:49

Пич,това което сьм ти написал е за МАСА.Но аз не ги променям в различните периоди.За релеф вкарвам машини повече когато реша,но това ми е тренировката общо взето през цялото време като се сменят упражненията или тяхната поредност :o

14.06.04
15:53

P.S специално корема го тренирам 4-5 пьти седмично.Извинявай,Че ти го писах за маса ,но се отнася за другите мускулни групи.Да не пиша навсякьде,Да знаеш че става дума за МАСА :oops:

14.06.04
20:17

Е корема е ясен—>коремни преси и мнооого бягане :wink: !Много пъти съм опитвал само с коремни преси от различни наклони по много серии...има резултат но като започнах да бягам ефекта стана много по-голям,релефа е много по-добър.Бягайте и вие да видите къф голям ефект има :wink:

02.07.04
20:41

Извинявайте че сигурно повтарям други теми, но постнах нова тема защото искам препоръки специално за моето телосложение.
На 18 години съм. Висок съм 174 см., тежа 64 кг., до 7 клас имах перфектно слабо тяло, след 8 клас обаче натрупах доста мазнини от застоялия начин на живот. Сега имам едно “бирено” коремче и и малко мазнини по гърдите, главно в долната част и изглежда че зърната са ми някакси изпъкнали, кофти е нали. Имам маса на горните и долни коремни мускули и гърдите, тренирал съм няколко години гребане - каяк. Дайте някакви съвети за прибиране и орелефяване на корема и прилепване на долната част гърдите (около зърната). Миналата година бях решил да отслабна и успях въпреки драстичната диета и тичане рано сутрин - за 3 дни 5 кг.  (звучи невероятно но факт и аз не повярвах) бях 69 кг. миналото лято а сега си държа 64 кг постоянно, не си ги връщам отпреди диетата, както става много често.

Благодаря предварително!

02.07.04
20:45

1.Диета (разгледай хранене)
2.Аеробика (тичане, колело, уред)

DM

16.07.04
19:24

Ami az da vi posavetvam ako moga, 4e taia tema stomah e ot dosta hora gre6no izpzulniavana, zna4i zada4ata na stoma6nata muskulatura e da zgune gornata chast na trupat kam dolnata 4ast na stomaha, zna4i koito pravi sit ups do pulno izpraviane sas opunato tialo trenira pove4e M.ILIOPSOAS, a ne stomah, su6toto vaji i za vdiganeto na krakata koeto nikoi ve4e po sveta ne go pravi, za6toto purvo 4e e vredno za sedali6tnata 4ast na grubna4nia stulb, vtoro natovarva samo M.ILIOPSOAS i niama ni6to ob6to sas dolen stomah, i terto vodi do skusiavane na gorespomenatia muskul koito na svoi red vodi do edno izkriviavane vav figurata nare4ena pa4i guz s izvinenie. Su6to vdigane na kraka ot vis,
Ako iskate obezatelno ot vis da vdigate kraka, se navivaite dokato kolenete vi oprat v gurdite i se razvivaitebez da opuvate krakata i 6te vidte razlikata,  drugo za dolen stomah su6to e vdiganeto na taza kam tavana legnal s race v strani i krakata nagore
pravete crunchies vmesto sit ups, sit ups ne pravi nikoi po sveta, pozainteresovaite se niakade kak se praviat pravilni crunchies i kakvi raznovidnosti ima, ami tova e zasega, uspeh za stomaha
az li4no pravia 30 min stomah prez den, 10 uprajnenia za vsi4ki 4asti s po 20 do 30 sec. pauza mejdu seriitei sam dovolen ot rezultata

DM

16.07.04
19:45

Sorry , pi6e se CRUNCHES pravilno ako gledate v neta

16.07.04
20:16

[quote author=“DJ MADMAN”] pa4i guz

Какво е това и как му е медицинското наименование?
[quote author=“DJ MADMAN”]
pravete crunchies :arrow:  pozainteresovaite se niakade kak se praviat pravilni crunchies i kakvi raznovidnosti ima

Напиши, моля те.
[quote author=“DJ MADMAN”]
10 uprajnenia za vsi4ki 4asti

Ще напишеш ли всички упражнения с кратко описание където трябва.
Благодаря много предварително.

DM

16.07.04
21:30

hahahah ok, pa4ia guz e HYPERLORDOSA taka se kazva na latinski, i predpolagam znaete kak izglejda, izkriviavane na grubna4nia stulb v krusta vposledstvie na skuseni M.RECTUS SPINAE i M. ILIOPSOAS,  a za crunches 4estno kazano ne mi se pi6e 100 godini ,vse pak bezplatni saveti da si pazite tialoto vi davam, tuk mi pla6tat 65 evro na 4as za tova,  zatova kazah da poglednete v neta ili v niakoia nova literatura koiato ne e izdavana v BG, sorry vremeto mi e dosta cenno, moga kratko i to4no samo da obiasniavam

18.07.04
14:57

http://www.weightlossforgood.co.uk/home_exercise/sit_ups_crunches.htm
http://www.fitstep.com/Library/Exercises/Crunches.htm

tova namerih v google.com

DJ MADMAN tiq krunches izglejdat kato obiknovenni koremni presi, ti da ne si fitness instruktor, kade? Siguren li si 4e CRUNCHES imat po-golqm efekt za dolnata 4ast na korema ot vdigane na kraka ot vis ?

4akam otgovor !

18.07.04
15:06

za tezi koito znaqt english tova 6te ima pomogne :

http://www.timbomb.net/ab/ab.faq.html

DM

18.07.04
18:41

Ami da moje da se kaje , PERSONAL TRAINER sam su6to, i sam dosta nau4en i navutre v ne6tata, taka 4e moje da mi viarvate kakvoto pi6a, ami sam pro4eti v tezi stranici deto si gi dal 4e sit ups sa za ILIOPSOAS a ne sa stomah, peika pod naklon e sa6to prostotia . A za dolna 4ast ako iska6 ot vis da pravi6, ne vdigai krakata izpunati , a se navivai ot dolu na gore dokato krakata ti oprat v gardite i pak se razvivai do vis, v nikakav slu4ai ne opuvai krakata za6toto pak e ILIOPSOAS, su6to taka mnogo dobre e vdigane na taza kam tavana legnal s krakata nagore iracete do tialoto opunati, za upora!vij v niakoia biomehanika za promianata na poziciata na stavite i vuzdeistvieto i kam treniranite muskulni grupi(PUNKTUM FIXUM I PUNKTUM MOBILE), ok ami tova e, lo6oto e 4e v BG ne vliza dosta nova i aktualna informacia i horata ne mogat da se obrazovat pravilno
uspeh Stan

18.07.04
18:57

Az za korem vartq na koleloto po okolo 1 4as na predposlednata stepen….demek na leko natovarvane…celta mi e da ne tovarq krakata a samo da vartq za da stapqm mazninkite.

DM

18.07.04
19:57

Ami niama da e zle i da gi zaiakva6 malko, ne da gi pravi6 golemi, ami zdravi, za da izbegne6 izkriviavania v stoikata ai, mnogo e vajno za edna pravilna stoika 4ovek da si izgradi edin taka nare4en , muskulen korset okolo krusta i trupa
Stan

MA

18.07.04
20:09

Как се изгражда такова нещо? Само упражнения за корем предполагам не са достатъчни. Аз искам да си закаля кръста, но не знам какво точно да правя, за да не стане обратен ефект.

18.07.04
21:50

Пресата се товари достаъчно добре при тежките базови упражнения и не мисля че е необходимо чак такова внимание ,по скоро е трудно да се покажа направеното...Аз лично я тренирам преди всяка тренировка,по 2 упражнения 3-4 серии X 10 повторения и мога да кажа че е перфектна,масивна много и релефна.Такива безумия от по безброй повторения са безсмислени за мен .

DM

18.07.04
21:52

Ami Crunches za Rectus Abdominis, Crunches Reverse za Obliquus Externus Abdominis (strani4nata muskulatura do stomaha), I hyperextensions za Rectus Spinae (Grubnia obtega4), ne iskam da ti davam saveti kolko povtorenia i tn. 6toto online niama smisal!  Mnogo vajno, da raztiaga6 grubnia obtega4 i M. ILIOPSOAS ne znam kak se kazva na bulgarski ama ne po vreme ili vednaga sled trenirovkata ,ami kato otdelna trenirovka samo raztiagane, po poslednite nau4ni izsledvania se ustanovi 4e raztiagane po vreme na trenirovka e kontraproduktivno,
4ao Stan

DM

18.07.04
21:54

Zabravih, sled seriite stomah , v nikakav slu4ai ne se tupai po stomaha da go otpuska6 za6toto tova go tovari o6te pove4e, gladi go s kkrugovi dvijenia kato si polegnal nastrani, po e dobre

DM

18.07.04
21:58

Croc e prava, niama smisal ot povtorenia do otkaz , po dobre pove4ko serii ili uprajnenia po 20- 25-30 povtorenia, no sa6to taka sie vapros na kak 4ovek se 4uvstva i kakvi rezultati postiga taka 4e vseki individualno triabva da si otkrie ritama

12.09.04
01:42

Здравейте,
Моята тренировка е за... ммм не знам дали за маса или за релеф ама и двете се получават:
2х50 на римско столче сложено на пейка за допълнителна височина и с диск 10 кг
3х20 сгъване на трупа до коленете за горна част.
3х15 повдигане от вис с изправени крака.
Абе имам един проблем корема ми изглежда много странно: В горната част едно голямо плочище, в долната също а по средата нема никой тст ето така :
|__ /
|_ /
|__
|___
Съжалявам за кофти качеството ама мисля че ме разбрахте.... Какво ще помогне според вас.

DM

13.09.04
00:22

Здравей, LSforce, ами за средна част прави крънч легнал краката в таза и коленете на 90° сгънати, или легни, вирни краката нагоре и ги кръстосай и със пръстите на ръцете трябва да стигнеш до пръстите на краката, или double црунчес ама са много трудни технически, като сгъваш трупа същевременно си вдигаш и таза към тавана.
Стан

13.09.04
00:47

Ей, много thanks, крънчове се сетих че съм правил много на тренровките по таекуондо едно време. ще пробвам!

как да си направя дефиниция на страни4ната 4аст на пло4ките и как да си напрая дефиниция на паласките :?:

DM

14.10.04
23:54

Дефиниция само със процент на мазнина под 13 процента можеш да получиш, па ако ще и на арнолд пресата да имаш, така че ако има паласки, освен силовите упражнения ще трябва доста аеробно натоварване
Стан

15.10.04
16:20

не не аз съм в грешка.Имах предвид кръста братле а ина4е дънките ми падаткато несъм с колан.НЯМАМ паласки

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1