08.12.12
10:19
Здравейте, на 35 години съм , 180 см - висок , 92 кг.
От 3 месеца съм залата. Вече тренирам 4 пъти седмично.Програмата ми е направена с цел изгаряне на мазнини.
Дилема ! BCAA на AMIX 2:1:1
в 5 грама прах има:
L-Leucine - 2500 mg
L- Izoleucine - 1250 mg
L- Valine - 1250 mg
1.От магазина ми казаха като ми продаваха продукта да вземам 5 гр. преди тренировка и 5 грама след тренировка.
2. Фитнес инструктора ми твърди че ми са малко . Той препоръчва 5 гр. преди и 10 гр. след
3. Производителя на етикета препоръчва САМО 5 грама след тренировка.
Кого да слушам ?
Допълнително вземам Витамини / PURE NUTRISION / преди тренировка в които има съдържание на аминокиселини нo не са BCAA.
Благодаря предварително.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 08.12.12 10:23.
08.12.12
12:16
5гр са адски малко.Според мен най добре ще е 10 преди и 10 след тренировка.За по малки дози няма смисъл изобщо да си взимаш БЦАА.
08.12.12
12:24
И магазинерът, и инструкторът, и производителят може да е прав, ако препоръчва прием, съобразен с личното тегло и характер на тренировките, които изпълняваш.
Произволната стрелба в 5 или 10, преди или след, не е толкова наложителна. Направихме си труда да синтезираме доста изследвания по въпроса. Препоръчвам ти да прочетеш статията или поне последната 1/3-та, в която се обръща внимание на вариантите за прием.
А защо не е толкова важен точният грамаж? В практиката, ако не си изключително прецизен, един път ще сипеш 4, друг път 6 гр. Надали ги смесваш отделно за преди и след тренировка, а ако го правиш, бързо ще си дадеш сметка, че е излишно.
Аз лично сипвам една супена лъжица в шейкъра, което е около 20 гр. Пия ги от началото до края на тренировката и повече не задълбавам.
Понякога, ако съм много изморен след тренирането, пия още 10-15 гр вечерта.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 08.12.12 12:25.
казано от Димитър Михайлов на 08.12.12, 12:24:
И магазинерът, и инструкторът, и производителят може да е прав, ако препоръчва прием, съобразен с личното тегло и характер на тренировките, които изпълняваш.
Произволната стрелба в 5 или 10, преди или след, не е толкова наложителна. Направихме си труда да синтезираме доста изследвания по въпроса. Препоръчвам ти да прочетеш статията или поне последната 1/3-та, в която се обръща внимание на вариантите за прием.
А защо не е толкова важен точният грамаж? В практиката, ако не си изключително прецизен, един път ще сипеш 4, друг път 6 гр. Надали ги смесваш отделно за преди и след тренировка, а ако го правиш, бързо ще си дадеш сметка, че е излишно.
Аз лично сипвам една супена лъжица в шейкъра, което е около 20 гр. Пия ги от началото до края на тренировката и повече не задълбавам.
Понякога, ако съм много изморен след тренирането, пия още 10-15 гр вечерта.
Благодаря за отговора. Имам още един въпрос :
Защо трябва да се смесват / разбиват / непосредствено след тренировка. Давам за пример аминокиселини които са на прах.
Има ли проблем да бъдат разтворени 1,30 ч. преди тренировката ?
08.12.12
14:58
Според мен това важи за протеина, не за аминокиселините. По-компетентни от мен може да допълнят, но аз не знам за причина аминокиселините да изискват консумация непосредствено след разбиване.
Има такива дори, като Purple Wraath, за които се препоръчва да престоят известно време в хладилник за оптимален вкус.
08.12.12
15:17
А при протеина защо е така ?
казано от Димитър Михайлов на 08.12.12, 14:58:
Според мен това важи за протеина, не за аминокиселините. По-компетентни от мен може да допълнят, но аз не знам за причина аминокиселините да изискват консумация непосредствено след разбиване.
Има такива дори, като Purple Wraath, за които се препоръчва да престоят известно време в хладилник за оптимален вкус.
Пак благодаря :)
08.12.12
18:35
казано от MARTO_CSKA на 08.12.12, 15:17:
А при протеина защо е така ?