Калорични храни и шейкове

Давайте идеи за калорични храни, като разбира се да са съдържат качествени вългехидрати а не прости, които да комбинирам с протеинови храни като месо, защото съм чист ектоморф и направо виждам голям зор с тъпченето постоянно за да качвам, а сега съм в застой и трябва да приемам около 3000-3200 ккал и ми е много трудно. Дайте идеи са някои по-калорични храни (нещо като фъстъците например) които да добавя в менюто си което е главно от ориз и пържоли. Също от полза ще са ми идеи за някакви шейкове имам блендер - правих си шейк от овесени ядки, банани, протеин и прясно мляко, но той яко засища и после не съм гладен цял ден :| Как да ям повече за да докарам тея прословути калории като усещам че стомахът ми не може да храносмила толкова много явно :Д  защото ми става чак тежко след толкова ядене.

08.12.12
22:15

Увеличи мазнините.

Викам да почна да нагъвам масло от опаковката :D - не ми пречи, на съдържанието пише: съдържа млечна мазнина не по-малко от 80% и пише, 720 ккал на 100гр.  Мисля, че ще дойде чудесно ако ям по 100 гр на ден. А и четох, че наситените мазнини увеличават тестостерона (не знам до колко е вярно).:D Но дали това ще доведе до проблеми с холестерола, като се има предвид, че съм слаб човек и предполагам с холестерол в нормата или под нормата?

казано от Петър Стоименов на 08.12.12, 21:53:

Давайте идеи за калорични храни, като разбира се да са съдържат качествени вългехидрати а не прости, които да комбинирам с протеинови храни като месо, защото съм чист ектоморф и направо виждам голям зор с тъпченето постоянно за да качвам, а сега съм в застой и трябва да приемам около 3000-3200 ккал и ми е много трудно. Дайте идеи са някои по-калорични храни (нещо като фъстъците например) които да добавя в менюто си което е главно от ориз и пържоли. Също от полза ще са ми идеи за някакви шейкове имам блендер - правих си шейк от овесени ядки, банани, протеин и прясно мляко, но той яко засища и после не съм гладен цял ден :| Как да ям повече за да докарам тея прословути калории като усещам че стомахът ми не може да храносмила толкова много явно :Д  защото ми става чак тежко след толкова ядене.

Какъв ти е проблемът с простите въглехидрати? Те са лесен източник на калории и са много подходящи за твоя случай.

казано от Петър Стоименов на 08.12.12, 22:51:

Викам да почна да нагъвам масло от опаковката :D - не ми пречи, на съдържанието пише: съдържа млечна мазнина не по-малко от 80% и пише, 720 ккал на 100гр.  Мисля, че ще дойде чудесно ако ям по 100 гр на ден. А и четох, че наситените мазнини увеличават тестостерона (не знам до колко е вярно).:D Но дали това ще доведе до проблеми с холестерола, като се има предвид, че съм слаб човек и предполагам с холестерол в нормата или под нормата?

За холестерола си не се притеснявай. Може да увеличиш и мазнините, но гледай да не са всичките от това масло, а от по-разнообразни източници.

09.12.12
13:29

И аз имах същия проблем като теб :) И аз трябваше да ям над 3000 калории за 8 часа. Тогава приемах ензими като хранителна добавка и доста ми помагаха.
Добър източник на калории - кашкавал (особено ако е пане). Заквасена сметана, бадеми, зехтин. Другите неща са ти ги казали колегите по-горе.
С въглехидрати и то ако са сложни много трудно ще си ги докараш тия калории без добавки. Също може от пилешк да минеш на свинско :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1