08.12.12
23:25
Искам да ви питам как когато изпълнявате клек с щанга зад врат как и къде по точно я поставяте, има ли някакво специфично място където се “подпира”. Слагате ли нещо което да омекотява тежестта и как? Мен започва да ме боли костта от тази щанга вече.
08.12.12
23:37
Аз като правя клека зад врат използвам дунапренена подложка, която се поставя на лоста и ти пази врата да не те заболява от щангата.
казано от no name на 08.12.12, 23:25:
Мен започва да ме боли костта от тази щанга вече.
Ами зависи и колко е тежка щангата. На твоята възраст,ако е прекалено тежко и не поставяш много правилно,може да имаш болки и дискомфорт.
Мнението беше редактирано от Миро на 08.12.12 23:40.
Коста ти е чак на врата. Слагай лоста една идея по-ниско - на трапеца, той омекотява. Или на раменете.
09.12.12
10:41
http://www.youtube.com/watch?v=PbC8fHlOmdc
на 4-та минута и има -5- части.....изгледай го целия...има руски субтитри, включват се от “сс” долу..
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 09.12.12 10:48.
09.12.12
20:08
Две решения - направи по-голям трапец, който да омекотява или слагай щангата по-надолу, където ще бъде подпирана от задните ти рамене.
09.12.12
20:10
Щягаш плешките, за да направиш стабилен мост, щангата си ляга идеално и клякаш. Най-добре Медбой да се изкаже.
09.12.12
21:19
Сложи 100кг отгоре на тягата и ще сложиш месце на гърба да ти подпира щангата :)
10.12.12
21:08
Слагай лоста между трапеца и раменете, и също така може да използваш дунапренова подложка :р.
казано от Петър Косташки на 10.12.12, 21:08:
може да използваш дунапренова подложка :р.
NEVER USE THE TAMPON BAR. EVER!
В никакъв случай подложки! Полза - никаква, вреди - колкото искаш. Губи се усет за щангата, измества ти центъра на тежестта, може да се изплъзне и да стане грозно.
Щангата на трапеца, събираш плешките - няма да е неудобно. В началото може да ти е неудобно, ако трапеца ти е много слаб, но това се оправя както казаха по-горе.
11.12.12
10:08
Ми стискаш зъби и клякаш бе...направо съм изумен какви лигльовци има..През ден теми (от мъже) за болки в малкия пръст на левия крак или му излезнала стрия на задника,как да я махне...Я се стегнете малко,пази Боже да не избухне война,направо ме е срам,че съм от това поколение.