Блендер и хранителни добавки

10.12.12
17:11

Използвам почти винаги блендер когато си разтварям добавките.
Купих си един бустер от Бълка.Слагам в блендера и пия(отначало поне),на няколко пъти обаче не го използваш а си го разтарях в чаша и усетих как ме удря доста по силно.Храненето е едно и съще и времето след хранене минимум 3 часа.На блендера между  ножа и дъното има едно малки процепи, и вероятно там попада някоя от съставките и се губи ефекта.Това също така съм го виждал при креатина как остава(затова и направо го гълтам от лъжичката),тук обаче някак си не си личи да остава нещо,но пък и отделните елементи са в по малки грамажи.
Ето и състава на продукта
Active Ingredients Per 24g Serving:

Branched Chain Amino Acids (3:1:1): 5g

Arginine Alpha-Ketoglutarate (AAKG): 3g

Citrulline Malate: 2.5g

Beta Alanine: 1.7g

L-Tyrosine: 400mg

Caffeine: 200mg

Коя мислитете че е съставката която не се разтваря и остава в процепа?

Първо кажи какво означава “да те удря по-силно”. И колко пъти приема буустера в чаша преди да го сложиш в блендъра?

ВСАА се разтварят по-бавно, въпрос на химична Природа, не на качество на продукта. Цитрулин малатът и бета аланинът се разтварят несравнимо по-бързо, за другите съставки нямам преки наблюдения. По-скоро търси отговора на “загадката” извън блендера...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.12.12 17:20.

10.12.12
17:21

казано от Grey Knight на 10.12.12, 17:16:

Първо кажи какво означава “да те удря по-силно”. И колко пъти приема буустера в чаша преди да го сложиш в блендъра?

Означвава че го усещам по силно какво да означава...
Първите 3 седмици само в блендера слагах,но веднъж някъде 2 седмица беше стана така че не мога да го изполвам и го пих от чаша,тогава усетих повече бодлички(от бета аланина и не ме свърташе на едно място),и така след това продължих да си пия от блендера и ефекта беше по слаб,чудех се от какво е,докато пак нямах възможност да позлвам блендер и пак усетих същите бодлички и пак не ме свърташе неможех да стоя 1 секунда без да правя нещо,и оттам почнах да го пия само от чаша и винаги го усещам много по добре от колкото беше от блендера.

Едва ли някоя съставка остава в блендъра. Може да е мит, но Винс Жиронда говори, че блендърването на някои добавки ги прави трудно-усвоими за тялото. Но повече от това не мога да кажа. Като от блендъра не става - не пий от блендъра. Симпъл ас дет. :)

За мен нещата до голяма степен са на психологическа основа.
Няма как от бета аланин да ставаш неспокоен.
Възможно е и да има някаква адаптация към кофеина.

10.12.12
17:25

Е добре защо си разтваряш бустера в блендер ? Защо си го правиш сложно ? В чаша или шейкър аз никога не съм имал проблеми с разтварянето на бустерите.

10.12.12
17:42

@Кольо” По-скоро търси отговора на “загадката” извън блендера...” единсвеното нещо което е различно от тогава е че пиех още едно кафе,тоест към 11 часа след закуската пия кафе,след това пиех още едно кафе около 14 часа и пиех бустера след 10мин,сега съм спрял кафето преди тренировка това е разликата от преди.
@Адвоката от блендера ми е по удобно просто,разбивам си го в него и си сипвам в чашка ,шейкър нямам,а лично този бустер се разтавя малко по трудно(образува се и една пяна отгоре)вероятно е от БЦАА-то.

10.12.12
17:43

казано от Grey Knight на 10.12.12, 17:23:

Като от блендъра не става - не пий от блендъра. Симпъл ас дет. :)

Аз това и правя,просто ми беше интересно защо се получава така.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1