09.12.12
09:36
Jelaq temata+komentarite da se iztrie!
Темата беше редактирана от Dimitar Nikolov на 12.12.12 00:27.
10.12.12
13:18
Обикновена кръгова тренировка с малко по-необичайни движения, без кой знае какви потенциални ползи от към експлозивност и силова издръжливост, който пък са най-важните качества за борбата.
Че той ако се занимава с борба да си ползва Българска торба за подскоците и пудовки за обръщанет и изхвърлянето.
Да види какво се казва - Натоварваща тренировка.
10.12.12
18:08
казано от James Hinks на 10.12.12, 13:18:
Обикновена кръгова тренировка с малко по-необичайни движения, без кой знае какви потенциални ползи от към експлозивност и силова издръжливост, който пък са най-важните качества за борбата.
Не разбрах защо трябва да е ‘’ненормална’‘? Дай пример ‘’за ненормална’’ кръгова тренировка?
Има ползи и със сигурност се развива силова издръжливост чрез тази кръгова тренировка.
3-то тази тренировка е проведена в малка зала, която не разполага с кой знае какви уреди или пособия.
4-то кой е казал че е само за борци?? Става както за много спортове, така и за хора които искат по-добра физическа подготовка.
10.12.12
18:25
http://smtsystem.narod.ru/ Это това е със смисъл направено. Който може да чете на руски ...
10.12.12
21:20
казано от Vasil Stoianov на 10.12.12, 18:25:
http://smtsystem.narod.ru/ Это това е със смисъл направено. Който може да чете на руски ...
Тренировките много ми харесват, но 95 % от клиентите които посещават повечето зали не са подготвени за подобни натоварвания.
Моята цел, с моите упражнения беше насочена към по-голямата част от трениращите, даже и начинаещи могат да се пробват.
Не съм казал, че това е най-натоварващата тренировка, а че може да бъде много натоварваща, ако се прави с по-големи тежести и без почивки.
10.12.12
21:36
Искаш да кажеш, че 95% от хората могат да направят 12-15 повторения, като висят на ръце)) и за другите упр е същото)) Айде-айде, ще изтрепеш цялата детска градина))
П.С. Шегувам се.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 10.12.12 21:40.
10.12.12
21:57
казано от Vasil Stoianov на 10.12.12, 21:36:
Искаш да кажеш, че 95% от хората могат да направят 12-15 повторения, като висят на ръце)) и за другите упр е същото)) Айде-айде, ще изтрепеш цялата детска градина))
П.С. Шегувам се.
Явно говоря с хора, които нямат спортно образование!
Първо може да не направят 15, а 10 повторения като повдигат само колена до 90 градуса.
Лицевите могат да бъдат направени от колена с гира (2-3кг)
Изхвърляне на щанга(15-20кг)-10 повторения
‘’Обърнато’’ гребане може да се направи от по-малък наклон, което е по-лесно.
Подскоци с щанга(15-20 кг) -10 повторения
‘’Ролка’’ от колена -10 повторения
Ще има по 30-60 секунди между упражненията и по 2-3 мин. между кръговете.
Този вариант е достъпен за 95 % от трениращите по залите.
А твоето предложение(което аз харесвам, само дето не е достъпно и съобразено с повечето трениращи) да вдигат максимално интензивно с по 10-15 секунди почивки, и за 10-на мин. да вдигнат по над 800кг -мисля че ти трепеш детската градина.
И друго което май повечето не забелязват, че моето предложение включва много ставни упражнения (смисъл, много мускулни групи едновременно)
10.12.12
22:06
То това го има отдавна. Това е фитнес за жени)). Даже сигурно и те ще се обидят от моя коментар)) Не се впрягай, а напиши каква е целта на твоята тренировка по подробно. Към какво е насочена.Какъв ще е ефекта от нея и т.н. Ще стане по добре;)
10.12.12
23:03
казано от Vasil Stoianov на 10.12.12, 22:06:
То това го има отдавна. Това е фитнес за жени)). Даже сигурно и те ще се обидят от моя коментар)) Не се впрягай, а напиши каква е целта на твоята тренировка по подробно. Към какво е насочена.Какъв ще е ефекта от нея и т.н. Ще стане по добре;)
Приятелю, личи си че си далече от спорта като знания. Ако имаше нямаше да ми задаваш тези тъпи въпроси каква е целта, а щеше сам да разбереш. А като не можеш да вникваш поне чети-написал съм :)
Само сериозно трениращи и много напреднали жени могат да пробват тази кръгова тренировка. Коя нормална жена може да изхвърля тежка щанга или да прави лицеви опори с гири?? 5-10 % от всички които посещават залите.
Ако искаш можеш да заповядаш във фитнеса в който работя и да се пробваш да я направиш.
Изхвърлянията и подскоците ще ги направим с по 40-50 кг. Няма да има почивки между упражненията и ще ги изпълняваш с висока интензивност да те видим ще успееш ли да завъртиш 2-3 кръга в което дълбоко се съмнявам.
10.12.12
23:30
казано от Dimitar Nikolov на 10.12.12, 21:57:
И друго което май повечето не забелязват, че моето предложение включва много ставни упражнения (смисъл, много мускулни групи едновременно)
Добре, че се регистрира, че да ни обясниш що е то многоставно упражнение.
http://www.bb-team.org/exercise/1160_bitsepsovo-sgavane-s-dambeli - по твоето обяснение и това е многоставно упражнение :D
казано от Dimitar Nikolov на 10.12.12, 23:03:
Коя нормална жена може да изхвърля тежка щанга или да прави лицеви опори с гири?? 5-10 % от всички които посещават залите.
Интересно ми е колко от трениращите по залите могат да изхвърлят като цяло (и да, ще могат да го правят на ръце за известно количество повторения преди да се уморят, но това не е целта на изхвърлянето) ? Също така, подозирам че упражнението, което ти наричаш “лицеви опори с гири” е лицева опора комбинирана с ренегатско гребане(или поне така изглежда от професионалното ти обяснение).
3.Обръщане и изхвърляне на щанга над глава 10-15 повторения.
Обръщането и изхвърлянето са съвсем различни движения - уточни кое имаш предвид.
Поздрави
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 10.12.12 23:31.
10.12.12
23:38
Аз бих подредил упражненията така:
Упражнения:
1.Повдигане на колене от вис (до лакти) 10-15повт.
4.’‘Обърнато’’ гребане 10-15 повторения.
2.Лицеви опори с издърпване на дъмбел (назад-нагоре) 10-15 повторения.
5.Подскоци с щанга зад врат 10-15 повторения.
6.’‘Ролка’‘-спадане към земя с колелце от колене 10-15повторения.
Причината е да се редуват дърпащи - бутащи, а защо.... някъде бях чел, че при изграждането на кръгови тренировки се редуват бутащи-дърпащи мускулни групи или горна-долна част на тялото.
Иначе като цяло ми се вижда добре балансирана.
казано от Херцог Трън на 10.12.12, 23:30:
Обръщането и изхвърлянето са съвсем различни движения - уточни кое имаш предвид.
Поздрави
Ми различни са.. започваш с едно и свършваш с другото!!! Или се бъркам?
На дали има предвид изхвърляне като на състезание.
Мнението беше редактирано от megabolic x на 10.12.12 23:47.
Ахахаха сигурно има предвид, че всеки в залата може да изхвърля щанга, че чак и да я включва в силово-кондиционни тренировки.
Всъщност може, за 12-15 повторения - за мъже препоръчвам лост, за жени препоръчвам да пият едно кафе.
Пич, я кажи в кой фитнес работиш, да дойда да ти покажа една кръгова треноровка, като ти обещава работните ми тежести на обръщане, тласкане, клек с щанга над глава за 10 повторения да не падат под 50-55кг.
Момиченце съм все пак (makeup)
Мнението беше редактирано от Блажка на 10.12.12 23:43.
10.12.12
23:47
казано от Dimitar Nikolov на 10.12.12, 21:57:
http://www.bb-team.org/exercise/1160_bitsepsovo-sgavane-s-dambeli - по твоето обяснение и това е многоставно упражнение :D
казано от Dimitar Nikolov на 10.12.12, 23:03:
Коя нормална жена може да изхвърля тежка щанга или да прави лицеви опори с гири?? 5-10 % от всички които посещават залите.
Интересно ми е колко от трениращите по залите могат да изхвърлят като цяло (и да, ще могат да го правят на ръце за известно количество повторения преди да се уморят, но това не е целта на изхвърлянето) ? Също така, подозирам че упражнението, което ти наричаш “лицеви опори с гири” е лицева опора комбинирана с ренегатско гребане(или поне така изглежда от професионалното ти обяснение).
Поздрави
Обяснявам веднага! Упражнението което си пратил не е много ставно. ‘’Ренегатско’’ е -да, просто повечето не знаят какво означава(не виждам какъв е проблема).
Много от трениращите в залите след кратко обяснение и демонстрация могат да направят прилично обръщане.
Обръщане и изхвърлянето съм ги съчетал в едно, на 1 обръщаш, на 2 таскаш. Кое не е ясно?
Аз не съм казал че тренировката е за жени.
10.12.12
23:49
казано от megabolic x на 10.12.12, 23:38:
Поздрави
Бъркаш се.
Clean & Jerk = Обръщане с изтласкване => http://www.youtube.com/watch?v=7SU0tmbsIQc
Snatch = Изхвърляне => http://www.youtube.com/watch?v=7dvkGthhKoc
казано от Dimitar Nikolov на 10.12.12, 23:47:
Обръщане и изхвърлянето съм ги съчетал в едно, на 1 обръщаш, на 2 таскаш. Кое не е ясно?
Виж клиповете и ще разбереш кое НА ТЕБ не ти е ясно, макар че пръскаш акъл като пожарникарски маркуч.
Колкото до упражнението, което линкнах, а именно бицепсовото - според твоите обяснения то е многоставно - участват няколко мускулни групи - бицепси, мускули на предмишницата. Ама нали ти разбираш повече ;)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 10.12.12 23:52.
10.12.12
23:56
казано от Блага на 10.12.12, 23:39:
Ахахаха сигурно има предвид, че всеки в залата може да изхвърля щанга, че чак и да я включва в силово-кондиционни тренировки.
Всъщност може, за 12-15 повторения - за мъже препоръчвам лост, за жени препоръчвам да пият едно кафе.
Пич, я кажи в кой фитнес работиш, да дойда да ти покажа една кръгова треноровка, като ти обещава работните ми тежести на обръщане, тласкане, клек с щанга над глава за 10 повторения да не падат под 50-55кг.
Момиченце съм все пак (makeup)
Не виждам какъв е твоя проблем?!!? По-точното е ‘’тласкане’’ и без да съм привърженик на силовите тренировки и голямите тежести, ще ти кажа, че аз я правих тая тренировка с 40-50 кг. А има много по-силни от мен, в това няма спор.
Ти си напреднала и сериозно тренираща, както се вижда по снимката :)))
Май не си прочела, че тренировката е правена с момче на 15 год, и без проблем могат да я пробват 80-90% от трениращите по залите. С по-малко кг и по-големи почивки не мисля че е проблем.
А иначе ще се радвам да се запознаем.
Ето мой фейсбук: http://www.facebook.com/dimitar.nikolov.566
10.12.12
23:59
казано от Херцог Трън на 10.12.12, 23:49:
Поздрави
Бъркаш се.
Clean & Jerk = Обръщане с изтласкване => http://www.youtube.com/watch?v=7SU0tmbsIQc
Snatch = Изхвърляне => http://www.youtube.com/watch?v=7dvkGthhKocказано от Dimitar Nikolov на 10.12.12, 23:47:
Виж клиповете и ще разбереш кое НА ТЕБ не ти е ясно, макар че пръскаш акъл като пожарникарски маркуч.
Колкото до упражнението, което линкнах, а именно бицепсовото - според твоите обяснения то е многоставно - участват няколко мускулни групи - бицепси, мускули на предмишницата. Ама нали ти разбираш повече ;)
Хващаш се за терминологията. Много ставни съм написал. И на всички стана ясно кое е упражнението. По-долу сам се поправил от изхвърлям на тласкам.
11.12.12
00:06
Аз бих подредил упражненията така:
Упражнения:
1.Повдигане на колене от вис (до лакти) 10-15повт.
4.’‘Обърнато’’ гребане 10-15 повторения.
2.Лицеви опори с издърпване на дъмбел (назад-нагоре) 10-15 повторения.
5.Подскоци с щанга зад врат 10-15 повторения.
6.’‘Ролка’‘-спадане към земя с колелце от колене 10-15повторения.Причината е да се редуват дърпащи - бутащи, а защо.... някъде бях чел, че при изграждането на кръгови тренировки се редуват бутащи-дърпащи мускулни групи или горна-долна част на тялото.
Иначе като цяло ми се вижда добре балансирана.
Поздрави
На дали има предвид изхвърляне като на състезание.
Приемам предложението ти, харесва ми! Целта не е техника или подредба на упражнения, а интензивността, режима на работа, усилието което се влага в извършването на даденото движение са важни, когато се прави кръгова тренировка за силова издръжливост :)
11.12.12
01:21
казано от Dimitar Nikolov на 10.12.12, 21:20:
Тренировките много ми харесват, но 95 % от клиентите които посещават повечето зали не са подготвени за подобни натоварвания.
Ми подготви ги, нали си треньор.
казано от Dimitar Nikolov на 09.12.12, 09:36:
...
Само за много добре подготвени и тренирани момичета и жени :)...
Последно?
ПП:
Неееее... Не многоставно, а много ставно. :D :D :D
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 11.12.12 03:12.
11.12.12
01:30
казано от Veso Pervazov на 11.12.12, 01:21:
казано от Dimitar Nikolov на 10.12.12, 21:20:
Ми подготви ги, нали си треньор.
казано от Dimitar Nikolov на 09.12.12, 09:36:
...
Само за много добре подготвени и тренирани момичета и жени :)...Последно?
Последно тренировката е преди всичко за мъжката част от аудиторията. Какво се правиш, че не си разбрал и само се заяждаш?
11.12.12
07:27
казано от Vasil Stoianov на 10.12.12, 18:25:
Моята цел, с моите упражнения беше насочена към по-голямата част от трениращите, даже и начинаещи могат да се пробват.
Не съм казал, че това е най-натоварващата тренировка, а че може да бъде много натоварваща, ако се прави с по-големи тежести и без почивки.
Само сериозно трениращи и много напреднали жени могат да пробват тази кръгова тренировка.
казано от Vasil Stoianov на 10.12.12, 21:36:
П.С. Шегувам се.
Явно говоря с хора, които нямат спортно образование!
Искаш да се самоизтъкваш!)) Искаш да те питам какво образование имаш?))) Ми той и Вуцата има образование))и Братко )))
Приятелю, личи си че си далече от спорта като знания. .
Тук пак се самоизтъкваш!)) Искаш да те питам какво образование имаш? А, това май пак се повтаря!)).
Трябва да можеш да си защитиш позицията, щом си я написал и постнал за коментар. А не да казваш: - е, какво не разбирате. Много сте тъпи!
Ти така ли обясняваш в твойта зала, ако те питат? Обсъждаме программа, така че бъди любезен да ни обясниш...
Създал си цяла тема за една обикновенна програма( ти го пишеш). Искаш да се изтъкнеш. Да покажеш че си голЕма Работа))).
Модерация, обърнете внимание на това как се ползва тагът за цитиране, моля.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 11.12.12 07:59.
Нямам нищо против тренировката ти, имах против схемата на обръщане и изхвърляне.
Първо обръщаш, после ако трябва да изхвърляш същата щанга става малко манджа с грозде, най=малкото, че обръщането се прави обикновено с 20-25кг отгоре, дори и в работни серии, тоест ако изхвърляш с 40кг, обръщането ти следва да бъде поне 60кг, за да има наистина адекватно натоварване, иначе става лесничко.
Другото при олимпийските лифтове е, че могат да се комбинират със спомоагателните си движения, а НЕ да правиш 1 път едното, после другото и пак, само можеш да се умопобъркаш, тва да не ти е тяга или клек.
Обръщане с тласкане, или обръщане - преден клек, или щангистка тяга + обръщане
Изхвърляне + клек с щанга над глава, щангистка широка тяга + изхвърляне, изхвърляне + пропадане в разножка.
Това е.
Само минавам да оставя това тук.
Много спорове се разразяват нещо. Тренировката не е лоша, но не е чак толкова добра колкото я описва автора. просто представянето ѝ куца. По-малко его ;)
11.12.12
09:20
казано от Dimitar Nikolov на 10.12.12, 18:08:
казано от James Hinks на 10.12.12, 13:18:
Не разбрах защо трябва да е ‘’ненормална’‘? Дай пример ‘’за ненормална’’ кръгова тренировка?
Има ползи и със сигурност се развива силова издръжливост чрез тази кръгова тренировка.
3-то тази тренировка е проведена в малка зала, която не разполага с кой знае какви уреди или пособия.
4-то кой е казал че е само за борци?? Става както за много спортове, така и за хора които искат по-добра физическа подготовка.
Израза “обикновена кръгова тренировка” означава, че е просто кръгова тренировка и в нея няма нищо, ама съвсем нищо ново, новаторско, необичайно и невероятно.Иначе мога да ти дам примери за ненормална кръгова - в сайта съм пускал сигурно 10 такива, борчески и щангистки кондиции, кондиции със собствено тегло, скоростни тренировки. Доста хора ги ползват систематично.
Да, от тренировката, която си дал със сигурност се развива малко силова издръжливост, обаче не точно по начина и за групите необходими за бобрата. Ти като имаш спортно образование, тепих помирисвал ли си отблизо ? Колко време си се борил ? Отговора мога да го отгатна лесно ;)
3-то в колкото и малка зала де е проведена, надали е по-малка от моята зала и с по-малко оборудване ;) С два диска по 20 кг и едно 4 метра въже ще ти взема акъла с борцова кондиция. Ако добавим и пудовка, торба, чучело...работата става дебела ;)
4-то кой ти е казал, че след като имаш спортно образовнаие, а аз примерно нямам, си имаш идея повече от мен от тия много спортове, които си изброил, ОФП и СФП за тях и спецификите, постройките и периодизацията ? Извадил ли си сътезател в някой такъв спорт ? Някой да си качил на почетната стъбличка? И тоя отговор мога лесно да го отгатна ;) Или реши да се регнеш да си правиш реклама, в което няма лошо, но уважавай отсрещната страна - искаше мнение, даде ти се. Приеми го без да се изхвърляш - нямаш опита, който другите имат.
p.s.
И обърни внимание какво заглавие си сложил - “Високо интензивна кръгова тренировка за развитие на силова издръжливост и скоростно-силови качества!”
Удебеленото го няма никъде ;) Да не говорим, че стои смешно като табела надпис “Жени” върху фон на снимка на Памела Андерсън, на вратата на женската тоалетна на Централна Гара ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.12.12 12:28.
11.12.12
13:27
Ще се радвам да ми изпратиш твоите необичайни и измислени от теб кръгови тренировки, в което се съмнявам. Но все пак съм сигурен, че ще ми е интересно.
В залата нямам нито чували, нито въже и много други, които се препоръчват.
Никога не съм казал че съм специалист по борба, бойни изкуства, макар че съм бил състезател по карате и кик бокс в ученическите години и когато съм учил в НСА съм минал през борба.
Не съм имал постижения в борбата и не съм правил борец-не се занимавам с това.
Тренировката я измислих за 10 мин, без да съм подготвен и очаквам и без да имам кой знае какви средства. Целта ми беше да направя общо натоварваща тренировка с по-голяма интензивност и да работят повечето мускули при висок пулс, което постигнах с тази обикновена кръгова. Публикувах я защото за мен е интересна и някой може да иска да я пробва, а иначе е ясно че има по-натоварващи и по-съобразени с борбата тренировки.
С нетърпение очаквам да видя твоите кръгови тренировки. И не мисля че нито аз, нито ти сме измислили топлата вода.
11.12.12
13:35
казано от Dimitar Nikolov на 11.12.12, 13:27:
Ще се радвам да ми изпратиш твоите необичайни и измислени от теб кръгови тренировки, в което се съмнявам. Но все пак съм сигурен, че ще ми е интересно.
Разгледай форума, общодостъпни са в дневниците на доста хора, в теми за ФП също :)
Ако държиш да ти пращам нещо лично - (cash)
В залата нямам нито чували, нито въже и много други, които се препоръчват.
Е, нали не е празно помещение все пак ? Значи има нещо, което би свършило добра работа, но това, че ти не го знаеш е съвсем отделен въпрос ;)
Никога не съм казал че съм специалист по борба, бойни изкуства, макар че съм бил състезател по карате и кик бокс в ученическите години и когато съм учил в НСА съм минал през борба.
Не съм имал постижения в борбата и не съм правил борец-не се занимавам с това.
Ето за това говоря - спецификата на биомеханичния подход към този вид единоборство ти е непозната. Спецификата на подготовката - също. Иначе гръмки заглавия слагаш :D
И не мисля че нито аз, нито ти сме измислили топлата вода.
Да, топлата вода не съм я измислил, но доста други работи съм ;)
11.12.12
13:43
Е как тогава създаваш програма за някой, който даже не си го питал за здравословни проблеми. Ако някой има проблеми със сърцето или с белите дробове...Не е голяма философия да напишеш 4,5 упр.
Ако аз бих създал программа щях да напиша:
1. Защо ще използвам такива упр.
2. Защо именно в тази последователност
3. Зощо почивката е точно такава
4. Какво цели моята програма
5 Колко време ще се практикува, защо
и т.н.
Ти какво написа. Нищо?
11.12.12
13:55
казано от Vasil Stoianov на 11.12.12, 13:43:
Е как тогава създаваш програма за някой, който даже не си го питал за здравословни проблеми. Ако някой има проблеми със сърцето или с белите дробове...Не е голяма философия да напишеш 4,5 упр.
Ако аз бих създал программа щях да напиша:
1. Защо ще използвам такива упр.
2. Защо именно в тази последователност
3. Зощо почивката е точно такава
4. Какво цели моята програма
5 Колко време ще се практикува, защо
и т.н.
Ти какво написа. Нищо?
Момчето е състезател-няма проблеми със сърцето и сърдечно-съдовата с-ма.
Използвам много ставни упражнения, за да повиша интензивността и натоварването на сърдечно-съдовата с-ма.
Последователността в този случай не е важна, а натоварването.
Почивката е различна, все пак различни хора могат да пробват. За едни може без почивка, за други по 1 мин. между упражненията.
Цели да натовари цялостно(всички мускулни групи)+ да държи пулса висок, тъй-като момчето има проблеми с силовата издръжливост и издръжливостта като цяло.
Няма определено време специално за тази кръгова, но не само според мен кръгови тренировки се използват повече от един път на седмица при борците, бойните спортове и много други.
11.12.12
14:01
1. Клекове със собствено тегло - 25 повторения
2. Лицеви опори - 25 повторения
3. Набирания - 25 повторения
максимално бързо, без почивка.
Я гледай, и аз измислих кръгова, натоварва всички групи, ще ти държи пулса висок....увеличи повторенията ако ти е лесно.
А даже нямам спортното ти образование :D :D :D
11.12.12
14:04
казано от Dimitar Nikolov на 11.12.12, 13:55:
Последователността в този случай не е важна, а натоварването.
Груба грешка :)
Последователността е толкова важна, че тя е първостепенна в борческата кондиционна тренировка ! Натоварването се определя не от броя движения в нея, а точно от последователността им. Както казах - идея си нямаш.
казано от Dimitar Nikolov на 11.12.12, 13:55:
Цели да натовари цялостно(всички мускулни групи)+ да държи пулса висок, тъй-като момчето има проблеми с силовата издръжливост и издръжливостта като цяло.
Силовата издръжливост, която му е необходима за борбата няма да му се повиши осезаемо, ще му се повиши общата издръжливост и толкова. Не е малко, но е крайно недостатъчно.
p.s.
Ама и ти как се увъртя точно пък в спорта, в който се изграждат най-комплексните атлети и от който ти понятие си нямаш...:D
Ще ходя да си правя пак кафе...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.12.12 15:08.
Ето ти една моя тренировчица, любезно предоставена от James Hinks, определено развива всичко, което си описал горе. (sun)
В момента бера плодовете от нея 8-)
4 кръга
Сталкер 2х10кг - 3,3,3
Т2Б - 10,10,10 (пръсти към лост)
Набиране - 8,8,9
Лицеви - 13,12,12
Обръщане@40кг -8,8,9
Тръстър@40кг - 5,6,6
Суинг@24кг - 10,15,15
Борцово въртене - 2х7,5кг - 20,20,20
Въртене на диск @15кг - 16,16,16
Американски. подскоци+Бг торба-20кг - 13,12,12
Борцови отскоци@20кг - 15,15,14
Мнението беше редактирано от Блажка на 11.12.12 14:06.
11.12.12
14:06
Видя ли, че не е трудно. А ти веднага ни сложи етикет ” глупави, неуки” ! Нищо лично не обсъждаме, но етикетите ще ми пречат;)
Много от трениращите в залите след кратко обяснение и демонстрация могат да направят прилично обръщане.
Аз съм по залите от 13-14 години.
Знам какво е обръщане от 3-4г., ама говоря за механика, ъгли на тръгване, трипъл екстенжъни, рисийвинг позиции и други маловажни неща:)
Та, или ти не знаеш какво е обръщане или според теб, то е бицепсово сгъване в надхват...или както казват по залите “сгъвам за премишница”...:)))
Прочети коментара пак на Сашо Животното и доста неща ще ти се наместят.
И честно да ти кажа, подбора на движенията в една “кръгова” тренировка е толкова важен, колкото е мисълта която влагаш при ходенето...ляв-десен-ляв-десен...нали:)))
Въпреки, че според мен всичко е наляво:))))
Поздрави.
11.12.12
14:13
И аз искам да обсъдя със хората на форума едно мое наблюдение, но няма как да кача екселски фалове....
11.12.12
14:20
file.bg ..
11.12.12
14:45
Не разбирам защо трябва да са невиждани или нечувани упражнения, за да са ефективни?!
Примерно морските тюлени имат следната тренировка (ОФП) :
1-набирания-100
2-л.опори-100
3-клякания-100
4-коремни преси-100
5-кофи-100
За по-малко от 45 минути. няма условие от кое да почнеш и по колко. Важното е до 45 мин. да си направил от всичко по 100 повт. минимум.
11.12.12
14:50
казано от Dimitar Nikolov на 11.12.12, 14:45:
Не разбирам защо трябва да са невиждани или нечувани упражнения, за да са ефективни?!
1-набирания-100
2-л.опори-100
3-клякания-100
4-коремни преси-100
5-кофи-100За по-малко от 45 минути. няма условие от кое да почнеш и по колко. Важното е до 45 мин. да си направил от всичко по 100 повт. минимум.
Може ли да попитам откъде знаеш тази тренировка и времето,в което трябва да се вместиш ? Не се заяждам,просто ми е любопитно,изобщо нямаше да го пиша този пост ако вместо 4-ка имаше 2-ка , все пак говорим за тюлени ,а 100 клека и 100 коремни преси се правят за 4-5 минути...
Къде видя невиждани или нечувани упражнения? Освен сталкера, той си е запазена марка, всички други са до болка познати... (dull)
11.12.12
14:55
Никой не казва, че трябва да са невиждани или нечувани, или невроятни. Просто трябва да се спазват определени принципи за да вършат работа и да са максимлано ефективни. Ти не си ги спазил, това е.
1-набирания-100
2-л.опори-100
3-клякания-100
4-коремни преси-100
5-кофи-100За по-малко от 45 минути. няма условие от кое да почнеш и по колко. Важното е до 45 мин. да си направил от всичко по 100 повт. минимум.
Крайно неудачен пример...Там не се борят 3х2 мин + 1 мин продължение, а имат съвсем различни натоварвания и тренировки, че даже и тази, която си дал ти надали я правят и веднъж в месеца.
ама така и така съм си направил кафе - морски тюлени или NAVY SEAL, щото има разлика между двете...:D
Измислената от теб кръгова тренировка е не лоша кръгова тренировка подходяща за ОФП. Не е подходяща за скоростно-силова тренировка в ММА, бокс и карате.
Високата интензивност не означава обезателно 180 удара пулс. И изобщо, когато се дават подобни препоръки във форум, където четат много хора, за да научат нещо, трябва да се внимава много. Не е трудно да се постигне 180 пулс при една тренировка. Но много е важно общото състояние на трениращия и възрастта му преди да се определи подобна “цел”. Още по-важно е колко е пулса на човека в края на почивката след един такъв кръг. Това е показателят, който ще определи моментното състояние на трениращия и дали за него интензивността на тренировката е подходяща или трябва да се адаптира.
За един 15 годишен юноша 170-190 удара пулс са доста много по-принцип. Не е необходимо подобно натоварване освен ако момчето вече е поело по пътя за “майстор на спорта”. Ако след минута почивка след един подобен кръг, пулсът на трениращия не се е възстановил до 110-120 максимум, то натоварването трябва да се намали.
Хубаво си публикувал програмата, но по-добре би било да попиташ дали и колко е добра за еди какъв си спорт, а не да я рекламираш като много добра за един куп спортове, за които тя просто не е добра или подходяща.
Мнението беше редактирано от Svetoslav на 11.12.12 15:48.
11.12.12
16:09
Мите, сигурно си имал благородни намерения когато си качил измислената от теб програма. Не знам какво са ви учили в НСА, но борците не правят такива тренировки, нито на 15, нито на 25 години. Моята приятелска препоръка е да не коментираш спортове, в които нямаш солидна подготовка, за да не се получават подобни безплодни дискусии. :)