Как да убедя нашите че протеинът не е вреден

10.12.12
19:50

На 13 години съм и не мога да убедя нашите че протеинът не е вреден. :( Казват ми че още съм малък за такива неща. :P

Темата беше редактирана от rower99 на 10.12.12 22:25.

10.12.12
19:57

Че не е вреден е ясно,ама за какъв чеп ти е на тебе протеин на 13 години?Не вярвам нито да тежиш достатъчно,за да ти е трудно да си набавиш калорийте с храна,нито тренировките(ако въобще има такива) да са кой,знае колко тежки,че да имаш нужда от допълнителна помощ при възстановяването.
Баси,утре чакам първолак да пита как се пие креатин.

10.12.12
20:49

Аз току що разбрах, че протеина на прах не е било храна, как не съм го разбрал по рано, за да не приемам това нещо, крайно ненужно за организмът тцтцтц. Винаги така се прекарвам, но кой да ми го каже по рано, кой знае от какво ги правят тея пудри, то даже и млякото на прах не е хубаво да се яде, щот и то е пудра, а щом е пудра = не храна. То всъщност защо ти е протеин на тая възраст ти още растеш, няма смисъл изчакай да пораснеш и тогава почни да ядеш повече и протеини и т.н. Даже съм слушал, че от протеина на праха ако го взимаш на тая възраст ще ти спре растежа, няма майтап, мускулите ще ти атрофират като на 90 годишен дядка (sweat)
Опасни са тея протеинови пудри, не се знае от какво ги правят, не е храна, тялото ти може да го възприеме като ненужна субстанция и да се получат тежки здравословни проблеми. Да не кажеш после, че не съм те предупредил !

10.12.12
20:52

казано от balabanov на 10.12.12, 19:57:

Че не е вреден е ясно,ама за какъв чеп ти е на тебе протеин на 13 години?Не вярвам нито да тежиш достатъчно,за да ти е трудно да си набавиш калорийте с храна,нито тренировките(ако въобще има такива) да са кой,знае колко тежки,че да имаш нужда от допълнителна помощ при възстановяването.
Баси,утре чакам първолак да пита как се пие креатин.

Да не мислиш че знае какво означава думичката “калория” че му обясняваш,игнор на такива теми и толкова.

10.12.12
21:45

Брат, на 13 години мислех как да си купя нова играчка, па ти ми говориш за протеин :Д Смешно е

10.12.12
22:12

казано от Христо на 10.12.12, 20:49:

Аз току що разбрах, че протеина на прах не е било храна, как не съм го разбрал по рано, за да не приемам това нещо, крайно ненужно за организмът тцтцтц. Винаги така се прекарвам, но кой да ми го каже по рано, кой знае от какво ги правят тея пудри, то даже и млякото на прах не е хубаво да се яде, щот и то е пудра, а щом е пудра = не храна. То всъщност защо ти е протеин на тая възраст ти още растеш, няма смисъл изчакай да пораснеш и тогава почни да ядеш повече и протеини и т.н. Даже съм слушал, че от протеина на праха ако го взимаш на тая възраст ще ти спре растежа, няма майтап, мускулите ще ти атрофират като на 90 годишен дядка (sweat)
Опасни са тея протеинови пудри, не се знае от какво ги правят, не е храна, тялото ти може да го възприеме като ненужна субстанция и да се получат тежки здравословни проблеми. Да не кажеш после, че не съм те предупредил !

Това някакъв сарказъм ли трябва да е?
По темата: Пич вашите добре ти казват, на тази възраст ти е рано още.Поизчакай 3-4 годинки.Ориентирай се към качествената храна.

10.12.12
22:28

Не бързай да порастваш . Както искаш го разбирай

10.12.12
22:29

balabanov Да има тренировки и то всеки ден защото уча в спортното и всеки ден сме в залата :)

10.12.12
22:29

Благодаря на всички :)

10.12.12
22:52

Като искаш някой хап, купи си някой витаминно минерален комплекс. Има дейли формули, които не са концентрирани и не биха били излишни на никого, независимо възрастта и активността му.

Относно протеиновата пудра. Просто хапвай (не се лишавай от нищо) и тренирай, както ти казаха в по-горните коментари. Към момента елементарен хранителен режим трябва да е повече от доволен.

11.12.12
08:03

Аз току що разбрах....

Незнам,но ако това е някаква шега,която не разбирам се извинявам.НО ако сериозно поставяш на едно ниво истинската храна,като току-що издоеното прясно мляко,което буквално жълтее и от другата страна мляко на прах,със съмнително съдържание и неизвестен произход бих те посъветвал да избягваш да даваш съвети за добавки,а още повече за хранене.

11.12.12
17:26

Мерси balabanov . :)

11.12.12
21:51

казано от balabanov на 11.12.12, 08:03:

Аз току що разбрах....

Незнам,но ако това е някаква шега,която не разбирам се извинявам.НО ако сериозно поставяш на едно ниво истинската храна,като току-що издоеното прясно мляко,което буквално жълтее и от другата страна мляко на прах,със съмнително съдържание и неизвестен произход бих те посъветвал да избягваш да даваш съвети за добавки,а още повече за хранене.

От 10 човека един може и да не е разбрал какво искам да кажа, макар и написано прекалено разбираемо, но явно има хора с по ниско интелектуално ниво от средното и на тях им е трудно да го разберат и едва ли знаят и какво е сарказъм. Едва ли бих коментирал в темата ако не беше поредната такава от хилядите в която, чета едно и също и едно също, без никакви доводи и най смешното е как винаги хората, които казват мани ги тея добавки, не ти трябват, а те самите са изпили десетки кила протеинови пудри, но дават всичко от себе си по темите, за да накарат другите хора да не взимат. Доводите са ви толкова нелепи, че е направо трагикомично, примерно как някой защото е начинаещ е било безсмислено да взима протеини, гейнери и аминокиселини (dull)

Като цяло и в други форуми с друга тематика има тази тенденция, винаги да се изказват най неподготвените, точно те са най активни по принцип и за това явление си има и логично обяснение. И отново това е поредната тема в която, отговорите нямат абсолютно нищо общо със поставеният въпрос !
По конкретният въпрос мога да кажа, че на тази възраст каквото и да кажеш на родителите си, те никога няма да го приемат на сериозно именно защото си малък, а децата на тази възраст не могат да знаят повече тях, но това си вечният стереотип - родителите винаги знаят повече от децата си.
Съвсем друго е обаче ако някой лекар им каже, че протеиновите добавки не са вредни, да им каже от какво се произвеждат и т.н. тогава вече го възприемат. Мен лично преди доста години беше личната ми лекарка ме е питала, какви протеинови добавки да вземе синът и, той беше много слаб искаше да покачи мускулна маса, беше на 15-17г. тогава.

12.12.12
07:45

Да и всъщност ми се струва,че ти трябва разбереш какво е сарказъм или да се разбереш как се използва.Както и да е,десетки кила протеинови пудри - абсурд,нещо повече - последните 3-4 месеца не съм докосвал,каквато и да е хранителна добавка.И никой не говори че пудрата е безмислена за начинаещ (поне аз не съм го казал),а просто че е такава,в дадената ситуация - 13 годишно момче,без никаква хранителна култура.Момче,на което му трябват две по нормални хранения,за да прогресира.Темата беше безмислена,а доста отдавна е и изчерпана,повече няма да си занимавам да ти опонирам.Айде със здраве!

19.12.12
18:36

Сухото мляко, е пълноценна храна! Просто е дехидратирано, за да се запази по-дълго време. Храненето с пудри, не е вредно за човешкия организъм, единствено прави храносмилателната система ленива, защото я облекчава. Затова е добре, да се консумира и твърда храна, за да поддържа перисталтиката на червата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1