Glutamine, BCAA или нещо друго ?

09.12.12
23:30

Здравейте, 176 - 76 килограма съм, тренирам от 3 месеца и искам да качвам мускулна маса сега през зимата. Взех си протеинова матрица на Синтрах, хранителният ми режим е относителен, но все пак гледам да приемам високо количество протеини от храната и също така калорииния баланс да е положителен.

И сега да си дойдем на въпроса, кое бихте ми препоръчали да комбинирам с протеина за по добър ефект. Някои ме насочват към глутамин, други към разклонената верига амино, а трети към пълен комплекс от амино киселини .. Кое да избера, ще ми дадете ли насока и от към марка ако може ? :)

Креатин монохидрат - 1 килограма ти е 35-40 лева. Приемаш по 5-10 грама след тренировка.
Глутамина и БЦАА са си +, но не са задължително.
20 грама глутамин след тренировка+ 25-30 грама БЦАА в тренировъчни дни и си чук.

10.12.12
22:10

Креатина го избягвам, въпреки че знам за доброто му действие ..  а за БЦАА може ли да ми препоръчате, марка в която сте се убедили в качеството на продукта ?  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1