Програмата ми за лостове, мнения

30.09.12
12:34

Здравейте, на 14 години съм, тежа 50 кг, какво мислите за тая програма добре ли е, да махна ли нещо или  да добавя.
Понеделник:

х3 7 Набирания широк хват
х3 5 Кофички
х3 7 набирания за бицепс
х3 15 лицеви опори
х3 7 набирания на успоредка
x3 5 кофички на пейка
упраженения за корем

Вторник:

Кардио - 30 минути

Сряда:

х3 15 Клека
х3 10 пистолета на крак
х3 15 експлозивни клека
1 минута wall sit
40 секунди макс. Клекове
упражнения за корем

Четвъртък:

Кардио - 30-40 минути

Петък:

х3 7 Набирания широк хват
х3 5 Кофички
х3 7 набирания за бицепс
х3 15 лицеви опори
x3 5 набирания на успоредка
х3 7 кофички на пейка
упраженения за корем

Събота:

х3 15 Клека
х3 10 пистолета на крак
х3 15 експлозивни клека
1 минута wall sit
40 секунди макс. Клекове

Неделя - ПОЧИВКА

AS

30.09.12
13:07

Набиранията на успоредка може да ги махнеш.За мен са излишни.Другото е добре.От колко време тренираш?

Noctis Caelum

30.09.12
14:10

Какви са ти целите ? С тия 50 кила не очаквай резултати.

казано от Denislav Enchev на 30.09.12, 13:07:

Набиранията на успоредка може да ги махнеш.За мен са излишни.Другото е добре.От колко време тренираш?

И защо да маха единственото хоризонтално дърпане в програмата и (може би) единственото упражнение, в което ще тренира ретракция на лопатките? И без това програмата му е страшно дисбалансирана, та да я направи още по-зле ли?

30.09.12
19:34

Искам да кача някое кило. Даже може и някоя програма да ми направите, ако мислите, че тази е зле :)

Noctis Caelum

01.10.12
00:16

казано от N.Raev на 30.09.12, 19:34:

Искам да кача някое кило. Даже може и някоя програма да ми направите, ако мислите, че тази е зле :)

Някое друго кило ще качиш като си оправиш храненето.

01.10.12
13:13

Аз храненето съм го оправил. Но не знам по ква програма да тренирам на лост и успоредка.

01.10.12
20:42

Ти добре искаш да качваш килограми, ама ми се струва, че си я направил много натоварена тая програма. Добре е да си оставиш по някой почивен ден, между тренировките. Също храната ти е много важна. Иначе програмата ти  като разпределение на мускулите не е зле.

Приятел, мисля че тази програма е за човек с поне около 3-4 месеца опит.
Ако ги нямаш по-добре почни със обикновенни набирания и лицеви опори да си “налееш’ малко сила.
И какво му е на килограмите. Просто трябва да придобие повече сила (в случай че не може да я изпълнява програмата).
Но предполагам щом си я изготвил значи можеш и да я изпълняваш.

Успех!

Мнението беше редактирано от Стоил Томанов на 08.10.12 11:19.

17.10.12
23:37

И на мен ще ми е доста интересно,някои които е по напред в знанията да направи една програмка за стриит фитнес.

казано от Vencislav Milev на 17.10.12, 23:37:

И на мен ще ми е доста интересно,някои които е по напред в знанията да направи една програмка за стриит фитнес.

Проблемът с програмките по стрийт фитнес е следният: във фитнеса му пишеш 4х8 на лежанката и той прави. Един прави с 60 кила, друг с 40, трети може и с лоста да почне само. В стрийт фитнеса не може да регулираш нещата с добавяне/махане на дискове, затова там работиш с промяна на други параметри - ъгъл на тялото и т.н.
И докато за фитнес програма може да се разпише нещо, то при стрийт фитнеса програмите не са толкова универсални и се различават коренно при различните лостаджии. Затова индивидуалният подход е по-добър, особено ако искаш да постигнеш резултати различни от няколко силови и десетина набирания.
Ако си умен - прочиташ статията ми в две части за трениране на лостовете, осмисляш какво искаш и виждаш как се постига. Ако не - чакаш наготово някой да направи за някой програма и ти да започнеш по нея, дори и тя да не е за теб.
Ако вземеш на някой друг болен рецептата може да оздравееш, но по-вероятно е да се получи обратното и да станеш по-зле. Същото е и с програмите за трениране, както и с хранителните режими, които са изготвени индивидуално.
И всичко това е без значение при лошо хранене.

12.11.12
20:06

здравейте!
Съжелявам за неопитния пост,но ми е за пръв път.
Ще кажа предварително,че целта ми е да направя силово набиране.
Та ето и програмта която изпълнявам от 1 седмица:
Понеделник:
3х8 набирания с раменен надхват
3х10 кофички с право тяло
3х10 хоризонтални набирания
2х20 лицви опори с тесен хват(диамантени)
Вторник:Почивка
Сряда:
3х15 набирания за бицепс
3х15 кофички с тялото назад
3х7 набирания с широк раменен хват(пред гърди)
2х20 лицви опори(широк хват)
Четвъртък:почивка
Петък:
3х12 раменен подхват
3х25 мокри кофички
3х6 набирания с широк раменен хват(зад врат)
2х20 лицеви опори(нормални)
Затрудняваме силовото набиране,ако може да ми кажете упражненията който помагат за него.
Не знам дали ми липсва сила или техника!
Правя по 15 чисти набирания с раменен надхват(без ритане,без тласкане и с пускане до долу.
Колкото до мен:тежа 55-56 кг на височина 163 см,на 13 год съм:)
Благодаря предварително!

12.11.12
21:14

За силовото мисля, че ти е главна техниката, защото щом правиш 15 чисти набирания значи си имаш сила. Иначе друго, което можеш да правиш са набирания на една ръка и предна, съответно задна везна, за да свикнеш с по-особени техники. Защото на мен силовото също ми беше гадно, ама най ме измъчи техниката му, защото и аз като теб си мислех, че не ми стига сила, а се оказа, че не го правя правилно.

12.11.12
21:58

Благодаря за съветите:)
аз използвам една засилка:пускам се напред и като започна да се връщам се набирам и свивам коленете към корема(това ми помага допълнително да се набера така,че гърдите ми да излязат над лоста),след това обръщтам рацете,но веднага падам,та един приятел ми каза,че кофички на лост също помагали,какво мислите вие?

Мнението беше редактирано от K Dimitrov на 12.11.12 22:04.

Carbohydrate

12.12.12
19:54

казано от K Dimitrov на 12.11.12, 21:58:

Благодаря за съветите:)
аз използвам една засилка:пускам се напред и като започна да се връщам се набирам и свивам коленете към корема(това ми помага допълнително да се набера така,че гърдите ми да излязат над лоста),след това обръщтам рацете,но веднага падам,та един приятел ми каза,че кофички на лост също помагали,какво мислите вие?

Прав е твоя приятел! Като си отгоре на лоста, пускаш се до колкото искаш)) и се опитваш да се вдигнеш. Ти просто нямаш гъвкавост на раменния пояс. Ще свикнеш, и после силовото ще ти се вижда детско упр. Успех!

Да добавя: същото, но със гръб към лоста също е хубаво упр.;)

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 12.12.12 19:59.

29.12.12
13:08

Пфф  странни програми мислите и измисляте... на лостовете нещата не са такива ... всеки ден е различно понякога имаш мега мускулна треска понякога нямаш изобщо ... не правя едно упражнение по 3 серии а ги редувам поне 10 и после повтарям цикъла още един път .. кардио тренировка няма .. то е разгрявка за сърцето . следват упражненията .. най важното от тях е доброто разтягане и загрявка на ставите.. иначе ... кофти ... тялото е направо висша математика. От лостовете единствено можеш да смъкнеш килограми но и да добавиш мускулна маса равно разпределена но става много бавно .. трябва ти дисциплина и постоянство ... и разбира се ако няма удоволствие от тренировките на лостове .. няма смисъл да правиш нещо което не ти харесва... универсална програма не може да асе наложи на този тип спорт ... всеки си е индивидуален и всеки трябва сам да усети тялото си .. и да го научи как можеш целенасочено да направиш 60 кофички без прекъсвания с различни групи от мускули ... тогава почва наистина голямата веселба ...Баланса и техниката е от първостеппенна важност ... клатиш ли се като провиснал суджук по време на серия по добре спри и се замисли как трябва да го направиш правилно ... Гъвкаовста е също доста важна част която трябва да развие едно тяло ... можеж да имаш силата но нямаш ли пъргавина и гъвкавост кофти ... само блъскане във фитнес единствено ще те направи тромав и с бавни движения ... във Варна специално всяко едно учелище им пълен набор от лостове .. докато в София .. където живея от скоро не сам видял и една дълга успоредка ... (не говоря за 2 заварени дръжки някаде си) Финтес уредите във Южния парк са пълна пародия според мен ... захвата на самата длан също оказва огромно значение на това кои мускули се натоварват и по какъв начин когато се набираш, а и също така дебелината на самия лост. Когато е по дебел китките заякват :) Като цяло тренировките на лостове (както си е и както трябва да му се вика а не Стиийт миийт фитнеси и тем подобни западни названия) е с много малки детайли които не би трябвало да се пренебрегват. Цъкам си на лостове от 2005 и не смятам да спирам ... Извинявам се за хаотичните ми мисли ...

П.С. Тренирам всеки ден сутрин и вечер преди и след работа ... недостатъка е че рядко имаш от тия приятните мускулни трески дето правят тренировката още по яка :) х0хх0х0 успехи на зарибените и още нещо .. всяка една площадка за игра в жк Красно Село става за тренировки ... мнг добри кофички се правят на тези сферичните катерушки :)

Мнението беше редактирано от Niko Mitev на 29.12.12 13:08.

29.12.12
13:23

6 пъти седмично на 14 години ? И то лостове ? Не очаквай да качиш килограми на тези години от лостове. Ще станеш жилав и издържлив, но ако целта ти е маса недей има големи надежди.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1