Студено тяло по време на активна тренировка - повод за притеснение ли е ?

Здравейте дами ! На 25 години съм,50кг, 165см. Храня се пълноценно,пия вода и чай по около 2л течност на ден.
От месец започнах активни тренировки - Tae Bo , Total Body Effect и Step aerobic.Ходя през два дни,защото работния ми график не позволява по-чести тренировки. В началото проблема беше,че не се потя,драстично увеличих приема на вода и сега нямам проблеми с това. Влизам на две последователни тренировки 120 минути ... потя се,но тялото ми е студено,особено коремната област.
Обръщам се към дамите които ще ми дадат компетентен отговор,тъй като до момента съм чула само две мнения на двама инструктора.

12.12.12
21:45

А пулс вдигаш ли? Т.е. дишането ти затруднява ли се? Можеш ли да говорииш спокойно докато тренираш? Ако можеш да кажеш пълно изречение, то значи, че тренировките не са достатъчно интензивни и трябва да увеличиш интензивността. 
И как така ще ти е студен корема, не си ли по дрехи на тренировките (dull)

13.12.12
00:45

Пръсти на ръцете и “друга периферия” оросявят ли се според теб добре? Студени ли са след, като вече си загряла и си налазила уреди/тежести?

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 13.12.12 00:56.

Благодаря за вниманието :)
Мисля,че мога да си говоря нормално,да. Тренирам с дрехи,естествено :) крайниците ми не ми правят впечатление да са студени,единствено се потя по гърба.Пипам гърба си - що годе мокър,пипам си коремната област - студено и сухо.
Замислих се дали залите не са прекалено големи и хладни,но пък около мен яко потене пада от останалите в помещението :)
Относно това колко е интензивна тренировката,знам,че всеки се натоварва индивидуално,но някак си след като една нормална тренировка е 60минути,а аз оставам за следваща ... и все още не съм загряла тялото си ,незнам какво да си мисля и какво да правя.

Веднага ми намирисва на проблеми с термогенезата в тялото, причинена от наличието на никакви мазнини в диетата.
Как се храниш? “Пълноценно” не е отговор. Говори ми в храни и грамажи.

13.12.12
08:30

Едно силно кафе с 2 аспирина  и добре ще се подгрееш :)

Мнението беше редактирано от Madboy на 13.12.12 08:39.

13.12.12
09:03

Според мен тези тренировки не са достатъчно интензивни за активно спортуващи. Аз ходих на Зумба и бях с пулсомер. Това е резултатът. Крайно незадоволително натоварване. Може 100-килограмовите лели да се натоварват като размахват ръчички и вдигат крака, но лично мен никак не ме натовари. Леко се навлажних под мишниците, никакво потене.
За разлика от
тренировката ми на тренажора вкъщи, където 1 малка хавлия не ми стига да ме попитва, потта хвърчи навсякъде и капе по пода. Сухо място не остава, чорапите ми са мокри дори. Правя тренировката в най-студените помещения, само по сутиен и пак така.
Така че спирай тае-бота и аеробики и тръгвай да бягаш, караш колело, ходиш на фитнес. Далеч по-натоварващи програми могат да те сгърчат и да не можеш да си кажеш името.

13.12.12
11:06

казано от Madboy на 13.12.12, 08:30:

Едно силно кафе с 2 аспирина  и добре ще се подгрееш :)

Какво ще кажеш да добави един антибиотик по време на тренировка и ибупрофен за след тренировка ?  Стига с тези глупости от рода- аспирини преди тренировка!

Моя съвет е да се приеме продукт който съдържа съдораширяващи нутриенти ( аргинин, цитрули .....т.н. ). Има доста хранителни добавки които съчетават именно тези нутриенти в комбинация с други които засилват термогенезата.

13.12.12
15:43

Деси,
Любопитно ми какво са коментирали инструкторите.

Ако не си някоя свръхнатренирана атлетка, 120 мин натоварване, дори и с минимална интензивност НЕ МОЖЕ да не доведе до  изпотяване.

казано от Anelia на 13.12.12, 09:03:

...Аз ходих на Зумба и бях с пулсомер. Това е резултатът. Крайно незадоволително натоварване...

Почти си заспала накрая, Ани :D :D :D

Vic,
в интерес на истината инструкторите ми изтъкват различни причини -
1.Не достатъчно количество вода ,а реално пия по около 2 литра течност
2.Причина за липса на изпотяване можело да бъде : липса на мазнини,липса на вода в организма или неправилно изпълняване на упражненията.
Наистина не намирам причина,правя си упражненията правилно - нали за това има инструктори които да ме поправят.Пия вода.Интензивни са ми тренировките,все пак си е стабилно скачане ,но се потя единствено и много малко по гърба,а както по-горе писах - коремната ми област е студена!

Anelia,
ефект има ! Факт ! Две приятелки ходят от година и ефекта е Уау :) съответно когато си наблюдател на такъв процес ,няма как да не се зарибиш :)
Лошото е ,че там се свалят и килограми,а аз съм достатъчно слаба,но имам нужда от стягане ( Дамите знаят .... коремче,паласки) .
Като във всяка сфера,всеки си има мнение ... четох доста варианти за разни “добавки” ,но сякаш предпочитам да се въздържа.
Писах в този форум защото от много време чета темите ви и знам,че има и компетентни лица.
:)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1