11.12.12
15:31
г
Темата беше редактирана от Carbohydrate на 28.03.14 10:54.
Аз нещо не разчитам, колко дена в седмицата се вдига.
Това само за едно движение ли е?
11.12.12
16:15
Два дена в седмицата и 6 седмици. Само за едно движение. Лег или Клек.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 11.12.12 16:16.
11.12.12
17:42
т
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 28.03.14 10:54.
11.12.12
18:41
г
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 28.03.14 10:54.
11.12.12
18:46
http://file.bg/c203076YVgbP
Petyr Vytov - Най хубавият дневник с тренировки беше и за това го свалих...
12.12.12
21:23
казано от Vasil Stoianov на 11.12.12, 15:31:
Здравейте! Малко предисловие. Преди време намерих таблицата на Прилепин. В статията се прилагаше модификация на неговата таблица, а по точно изчисляване на интензивноста на тренировките. Или КОИ- коефициент на интензивноста.
Малко описание:
Суммарный недельный КОИ для отдельного упражнения:
- менее 2 – легкий тренинг, целесообразен после периода высоких нагрузок или перед выходом на пик;
- от 2 до 3 – тяжелая работа, подходящая для загрузочных фаз;
- от 3 до 4 – реально тяжелая нагрузка, применяемая в течение ограниченного времени, в шоковых микроциклах;
- более 4 – Вы сошли с ума??
Суммарный КОИ за тренировку в отдельном упражнении:
- менее 0.4 – слишком малое КПШ, недостаточный стимул для роста;
- от 0.4 до 1 – оптимальный режим, если не стоит задача аккумулирования усталости;
- от 1 до 2 – жесткий тренинг, хорош для фаз загрузки;
- более 2 – брутальная нагрузка.
това ми звучи като буквален превод на статия на Христо Христов(не знам дали от или към него).
Единя вариант е този:
http://tnation.t-nation.com/free_online_forum/sports_body_training_performance_bodybuilding_strength/check_to_make_sure_im_using_prilepins_chart_right
а другия явно е свален от мрежата. там христо говореше за Интензитет по Брой на Повторенията(INOL - intensity x number of lifts).
аз самия съм си правил няколко такива таблици и са практични само ако правиш ограничен брой упражнения(или смяташ за определен брой упражнения). за програми тип Рипето, Дан Джон или Цацулин е удобно. Уестсайд или някакви други по-разнообразни откъм упражнения е непрактично. за Шейко също е тегаво поради големия обем бумажтина която ти се събира.
вярвам че с помощта на треньор или по-обективни методи са измерване на натоварването подобен тип схеми могат да се напаснат и да са доста полезни.
12.12.12
21:35
Благодаря за прегледа и коментара! Хубавото, според мен, че може всеки сам да си следи натоварването и да прави изводи, да наблюдава същевременно реакцията на организма на натоварването. И точно за трите вида трибойски упр. е валидно. Поне като метод на сравнение на тренировките...
15.12.12
16:35
Това не е ли от една книга на Верхошански? Стабилен подход - ако модифицираш продължителността на почивките, може да се използва за хипертрофия.
16.12.12
21:25
Радвам се, че всеки намира по нещо за себе си.:)