09.12.12
08:53
как ви изглежда тази тренировъчна методика набиране + кофички/лицеви/+коремни преси правят се общо 10 кръга,като повторенията са на макс от моментните възможности и накрая малко интервално бягане 10-15 минути моля дайте мнение добра ли е тренировката
09.12.12
16:58
За стрийт фитнес не ми звучи зле. Аз като си тренирам на лостовете гледам да правя различни набирания, кофички, но и силови възлизания, предна, задна везна и изобщо различни по-силови и по-трудни упражнения. Покрай тях можеш да си повишиш силата и да оформиш мускули.
ок ти по колко серии правиш като тренираш броиш ли серии повторения или хаотично на усет интересно ми е
09.12.12
20:37
Зависи да ти кажа, но по принцип гледам да правя по 4-5 серии с по 10-тина повторения. Понякога правя повече, особено ако ми е по-силен ден. А за подредбата на упражненията - старая се да редувам участващите мускули до колкото е възможно за да ми е по-пълноценна тренировката. А ти как си ги правиш тренировките - в смисъл броиш ли ги серии, повторения, някаква специална подредба?
ами аз си правя по 10 серии от трите упражнения набиране,лицеви опори,коремни преси само че свързани 1 серия набиране веднага лицеви опори и коремни преси почивам 1-2 минути и пак повтарям и така. незнам дали това е наи правилно тачев ми каза да си задавам определена броика примерно 100 набирания 300 лицеви
11.12.12
02:23
Ако включиш и клякания за сметка на сериите, мисля че ще се получи цялостно натоварване, за да не се получи мускулен дисбаланс с течение на времето. Аз лично смятам, че 10 серии са много :) Може да пробваш да намалиш почивките или да използваш тежести, за да има стрес и разнообразие за мускулите.
11.12.12
03:07
казано от Dimitar Nikolov на 11.12.12, 02:23:
...Аз лично смятам, че 10 серии са много :)...
Би ли пояснил защо смяташ така? Мотиви? Аргументи?
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 11.12.12 03:08.
не мисля 4е 10 серии са много сега обмислям да мина на този вариант на трениране:
1.набуране широк надхват 5 серии
2.кофи4ки 5 серии
3.набиране подхват 5 серии
4.лицеви опори 5 серии
5.бягане 10-15 минути
12.12.12
11:11
казано от jikata11 на 11.12.12, 22:05:
не мисля 4е 10 серии са много сега обмислям да мина на този вариант на трениране:
1.набуране широк надхват 5 серии
2.кофи4ки 5 серии
3.набиране подхват 5 серии
4.лицеви опори 5 серии
5.бягане 10-15 минути
Радвам се! Макар че ти също намали сериите от 10 на 5 :)
Ако включиш упражнение за коремните мускули си перфектен :)
Успех!
точно така разделил съм ги между 2 упражнения набиране надхват и набиране подхват прави общо 10 серии кофички и лицеви по 5 серии пак общо 10 точно това се чудя дали има смисъл изобщо от упражнения за корем имам приятели без коремни преси а със кардио и стриктно хранене имат мн добри кореми.а онзи милко от спидерспорт твърди че коремните преси са загуба на време а той също има добра преса
12.12.12
15:09
А колко дена в седмицата ще се работи по такава програма? На колко години си и колко тежиш? Какви са твоите резултати в тези упр?
И най-главното: -Каква цел приследваш?
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 12.12.12 15:12.
12.12.12
15:40
казано от jikata11 на 12.12.12, 14:50:
точно така разделил съм ги между 2 упражнения набиране надхват и набиране подхват прави общо 10 серии кофички и лицеви по 5 серии пак общо 10 точно това се чудя дали има смисъл изобщо от упражнения за корем имам приятели без коремни преси а със кардио и стриктно хранене имат мн добри кореми.а онзи милко от спидерспорт твърди че коремните преси са загуба на време а той също има добра преса
Грешката е моя, отначало помислих, че говориш за 10 серии за всяко упражнение(затова казах че според мен е много).
Хубаво е да натоварваш коремните мускули, не толкова за да имаш преса, както казваш(видима), а за да развиваш мускулите балансирано. Смисъл не е правилно да тренираш само гръб, а гърди не... или пък да тренираш гръб, гърди и крака, ръце и да забравяш мускулите на кръста и коремните мускули-това ми е идеята :) Ако искаш само да има видим резултат може да прочетеш за ниско въглехидратната диета в раздел хранене.
Успех!
А колко дена в седмицата ще се работи по такава програма? На колко години си и колко тежиш? Какви са твоите резултати в тези упр?
И най-главното: -Каква цел приследваш?
ами тренирам почти всеки ден когато мога понякога ги правя 10 серии набиране 10 серии кофички понякога както сам написал на 31 години сам 182см -86 кг резултати в тези упражнения незнам дали са мн добри 10 серии набиране х 7 ччисти повторения 10 серии кофички по 15 чисти повторения имам атлетичен вид 800 метра бягане ги вземам под 3 минути целта ми е атлетично тяло но по релефно сега съм около 13-14 % мазнини не желая да ставам масивен гигант само атлетизъм и нацепеност
Може да добавиш към програмата си “пръсти у лосту” (демек toes to bar) и прогресиите за предна и задна везна,човешки флаг и т.н.
12.12.12
18:43
Може също да правиш W стълбичка на набиранията и кофичките. Много е полезно. Например, W 4, повторенията са така: 1, 10сек.почивка, 2, 10сек почивка, 3…..4 и после надолу 3,...1 и така 4 пъти. Нарича се W, защото буквата има 4 чертички)). Можеш да почнеш и с W3, ако искаш...На максимално число повторения, по рано от 7 дена не е хубаво да се излиза.
Можеш да правиш и така: 1набиране, 1кофичка, 10 сек. почивка, 2 набирания, 2 кофички, 10сек почивка..... Почивката може да се коригира спрямо теб. Не трябва да има отказ, трябва да чувстваш нещо като парене в мускулите, но не и отказ. Това е основното. И веднъж в седмицата да правиш максимуми на набиранията и кофичките.....Набиранията и кофичките може да ги правиш през ден , редувайки ги с лицевите и пресите. Разнообразявай си тренировките, като променяш позицията на ръцете при лицевите, при кофичките, при набиранията... Щом не гониш конкретни цели свързани с упр., то тук може да се прави голямо разнообразие от упр. Успех!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 12.12.12 18:45.
12.12.12
20:56
Ако имаш съмишленици, то стълбичката става като игра.. Първо единият прави едно повторение, после вторият и т.н... който остане с най-малко повторения, най назад, той черпи)))..
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 12.12.12 20:56.
xaxaxax гадове които е с наи малко черпи направо го задалжаваш така да заяква а хахахах аз преди тренирах само фитнес в зала но вече само на лостове и ми е мн кеф влезнах един ден в залата побвах се на лежанка на тяга и на някой други упражнения и се учудих че почти от 2 години не сам влизал в зала а силата е същата
12.12.12
21:14
казано от jikata11 на 12.12.12, 21:00:
xaxaxax гадове които е с наи малко черпи направо го задалжаваш така да заяква а хахахах аз преди тренирах само фитнес в зала но вече само на лостове и ми е мн кеф влезнах един ден в залата побвах се на лежанка на тяга и на някой други упражнения и се учудих че почти от 2 години не сам влизал в зала а силата е същата
А клека пробва ли го (wasntme) ?
да клека го пробвах там ми е паднала доста силата нарочно не го написах него клякъл съм със 140 сега едва едва 100 кг абе брадъри гледам много упражнения могат да се праят на тия лостове л-набирания, мокри кофи,силово,коремно,придърпвания на успоредката,кофи на лоста,страшно много са замислям се дали не става примерно по 3 серии на всяко упражнение примерно днес 10 упр утре ако си в по слаба форма 8 упражнения по 3 серии направо се учудвам колко много упражнения има те са колкото във фитнес залите че маи и повече някои тренира ли по този начин пишете интересно ми е или повечето упражнения са ташак работа мен ме интересува да си товаря тялото и да се поддаржам във форма не искам да се доведа до контузия от некви кръгови набирания примерно пишете че стана интересно
12.12.12
21:43
Във фитнеса има много упр, но за мъже са само три: лег, клек, и мъртва тяга. Всичко останало е ОФП. Така и на лостовете. Основни са: набиранията, кофичките, лицеви( могат да се редуват през тренировка с кофичките), пресите. Другите са ОФП.
слушам сър принципно и аз така мисля но някои хора обясняват че в лостовете имало мн упражнения и за да постигнеш пълния си потенциал трябвало да се използват и други разни там везни флагове дет аз не ги разбирам а ти как мислиш корема не се ли натоварва достатъчно с набиранията и лицевите защо са необходими и директни коремни преси аз съм получавал мускулна треска на корема само от набирания примерно
12.12.12
22:44
Повдигане на крака от вис е едно много хубаво упр.
12.12.12
22:58
Правих 2 години плътно. Започнах от 10 повторения в набиранията и 20 кофички. когато направих 15 набирания, закачих тежест на кръста и така. А за повдигане на краката ПН,ПТ,СР,ПН,ПТ,СР.....3-5серии на макс. Между тях прави нормални преси. ПН- повд.на крака, СР-повд. на тяло, ПТ-повд. на крака , ПН- повд. на тяло......
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 12.12.12 23:01.
колко пъти в седмицата тренираше 3 пъти ли и всички серии с еднакъв брои ли бяха и колко общо серии правеше от набирания и кофички колко набирания и колко кофички
12.12.12
23:22
)) Аз си имах цел, за разлика от теб, да се набирам и да правя кофички с максимум кг)) Ама първо исках просто да отслабна за лятото и .. се започна. Имах за цел да направя плонш, предна везна, силово на халки и т.н.
12.12.12
23:34
казано от jikata11 на 12.12.12, 23:28:
и докъде я докара
О,оо мислех вече , че няма да го зададеш този въпрос)))
Човек, даже представа си нямаш, какво можеш да направиш, ако се набираш и правиш кофички със тежест!
Флаг, задна везна, силово със всички хватове, бавно силово, силово на халки, силово на халки с превъртане напред, гръбно, лястовичка на халки, сглобка със всички хватове.....и кой знае колко неща още....))
13.12.12
06:57
За какво ги пиша тези неща, 16 коментар...Ако тренираш без да излизаш на максимум, може да се тренира всеки ден. Упр, ги прави през ден, да не се повтаря, например, набиранията да са два дена подред))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.12.12 07:00.
13.12.12
12:43
казано от Vasil Stoianov на 12.12.12, 21:43:
Във фитнеса има много упр, но за мъже са само три: лег, клек, и мъртва тяга. Всичко останало е ОФП. Така и на лостовете. Основни са: набиранията, кофичките, лицеви( могат да се редуват през тренировка с кофичките), пресите. Другите са ОФП.
Само за лега не съм съгласен ;) Вместо него обръщане - раменна преса/изтласкване. Императора на упражненията за горната част на тялото (devil)
13.12.12
12:54
)) Само, където, децата не те питат колко ти е раменната преса, а колко ти е лега;). Иначе казано, лега е упр., критерий за сила сега, нищо , че едно време в олимпийските игри е имало дисциплина Раменна преса и със сигурност не случайно, както пишеш....Ех, времената се менят))
13.12.12
12:56
Ако трябва да сме обективни от гледна точка на биомеханиката, трябва да се пита колко ти е тягата и колкото ти е обръщане и стриктна раменна преса прав ;)
Остави ги децата да си питат, ти ако правиш тези 4 движения с щанги + набирания, кофички и лицеви и всичките с тежест, лега така и така ще е много силен ;)
13.12.12
13:05
Ако лега не ми беше цел, сигурно щах да правя опори от стойка на ръце със тежет. Ако не бях в зала;) и мечтата ми е да се катеря по въже, но само в мечтите ще остане((....
13.12.12
13:07
Катеренето на въже иска само...въже :) Струва/излиза около 10 лв. на метър.
13.12.12
13:12
Много търсих по сайтовете и халки също...халките ги направих, но въже не можах да намеря. То трябва да е специално, да не е найлоново. Мисля че от видон май беше..Как то и да е , ако имаш, дай линк..
Струва ми се, че окепазихме темата...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.12.12 13:20.
13.12.12
13:21
http://www.vujeta.com/produkti1.htm
http://cangos2001.com/
13.12.12
13:29
казано от James Hinks на 13.12.12, 13:21:
http://www.vujeta.com/produkti1.htm
http://cangos2001.com/
Благодаря, но не са такива. Въжето за скално катерене е плетено, а за катерене, както в училищата е със специална плетка. преди време си взех 3см. в диаметър въже плетено със 6 нишки... Свали ми кожата от два пъти качване)). Има сайтове, които имат като артикул, но не се поддържат вече. На кой му трябва такова въже? Няма бизнес! http://www.cansportbg.com/index.php?act=item&id=685
Всъщност, търсих в началото на годината, може сега да ме огрее някъде))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 13.12.12 13:38.