04.12.2012: ~ 19,5 часа фаст
3х5 вакуумки
05;00 - кафе
18;45 - Тренировка
15;35 - 20;20 - 85гр пилешко филе, 40гр сирене, 200+гр кашкавал, 5 маслини, порция гювеч (месо от диво прасе, свински врат, микс зеленчуци, картофи, сърнели), 2 триъгълничета топено сирене.
Добавки - мака, гинко билоба, 4x Fat Burner Plus AFP, 1x Papaya Enzymes.
Тренировка :
Кръгова:
1. Гребане с щанга - 10 повторения
2. Лицеви опори акцент гърдите - 10 повторения
3. Изнасяне на дъмбели пред тяло - 10 повторения
4. Сгъване на дъмбели - 10 повторения на ръка
5. Разгъване на дъмбел зад глава - 10 повторения
6. V-ups - 10 повторения
7 кръга от всичко!
Храна - днес доооста стабилно си хапнах. Няма такава вкусотия като гювеча с диво месо (inlove) Всичко беше супер, ама после защо награбих кашкавала, та отидоха над 200гр.. :D
Размисли - доста приятен ден, особено вечерта. Хареса ми всичко - и тренировката, и вечерното прекарване, и храната.. (sun) А от утре наистина ще се постарая да оправя малко храната, поне до Коледа. :)
Качвам и малко снимки на манджата:
05.12.2012: ~ 20,5 часа фаст
3х5 вакуумки
05;00 - кафе
09;50 - Тренировка
16;20 - 20;30 - 80гр пилешко филе, 130гр кашкавал, 40гр сирене, 5 маслини, порция гювеч (снимка), 2 триъгълничета топено сирене.
Добавки - мака, гинко билоба, 1x Papaya Enzymes.
Тренировка :
Крака и корем
1. Заден клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Български клек - 4х 12,10,8,6 повторения на крак
3. Плие - 3х12,10,8
4. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
5. Глутелус ритник - 3х24, 20, 16 повторения
6. Планк - 3х40 секунди
7. V-преса - 3х12 повторения
8. Коремни преси - 3 х 30 повторения
9. Наклони встрани с дъмбел - 3х30 повторения
10. Вдигания на крака встрани от легнало положение - 3х10 повторения на всяка страна
малко ab roller.
Храна - и днес добре си хапнах, даже май малко се надцених с порцията :D А снимките ги качвам, за да се придобие горе-долу представа за количеството. :)
Mайка ми е взела някакъв кашкавал, на който цялото съдържание е от някакви сухи вещества, а уж е произведено по БДС??? Тази вечер хапнах 130гр уж да не го изхвърляме, ама няма да повторя. Кило сухо вещество не ми се иска да изяждам.. :D
Размисли - супер ден. Много съм доволна от тренировката. Даже започнах да привиквам и на ab roller-a. (sun)
Честит Никулден на всички! Много здраве и успехи! (sun)
06.12.2012: ~ 19 часа фаст
3х5 вакуумки
06;30 - кафе
15;40 - 20;40 - 50гр контра филе, 210гр пъстърва, ~130гр ^лютеница (със зехтин), 5 маслини, много сирене (сигурно около 200гр), краставица.
Добавки - мака, гинко билоба.
Тренировка : почивка.
Храна - всичко беше добре, ама като че ли пак прекалих с това сирене. Аман от пустата ми несериозност. А знам, че комбинацията от риба и сирене не е никак добра и пак.. (dull)
Иначе рибката я направихме на фурна във фолио с малко лимонче и чесън. (inlove)
Размисли - приятен ден. Сутринта станах в 6 часа уж да уча, ама теглих една на всичко и легнах пак, та си поспах до 9 :D
Ето и някоя снимка на рибката (giggle)
Добро утро! :)
Понеже отново започна да ми се появява целулит си мисля, че това може да е от повечето млечни, които приемам напоследък. Но не ми се иска да ги намалявам, защото страшно много ги обичам, а и ще ми е прекалено сухо без тях :D Таа затова се чудя дали да не започна да си обезсолявам поне сиренето, ще има ли смисъл? Пробвах тези дни да обезсоля малко - е, не е толкова вкусно, даже е доста безвкусно, но дали е по-полезно или си е същата работа?
Лек ден! (sun)
Нещо малко по-конкретно?
Уж се старая менюто да ми е горе-долу добре балансирано, хапвам зеленчуци, но явно не се получава. Дали има някакви витамини примерно, които биха помогнали за намаляването му?
Ами натриевия хлорид (съдържа се в солта) води до задръжка на течности..което води до целулит.
Мнението беше редактирано от Kath на 07.12.12 21:56.
Ще се опитам по някакъв начин да го ограничавам тогава. И все пак има ли някакъв друг начин, освен повечето вода, за изкарване на солта от организма? :)
07.12.12
22:33
Храни богати на калий са естествени диуретици- банани, кайсии и т.н
казано от Kath на 07.12.12, 21:55:
Ами натриевия хлорид (съдържа се в солта) води до задръжка на течности..което води до целулит.
сол=натриев хлорид NaCl
Сиреч не се съдържа, а натриевият хлорид Е сол- даже не просто сол ами тъй наречената готварска сол ;)
07.12.2012: ~ 19 часа фаст
3х5 вакуумки
05;00 - кафе
10;40- Тренировка
15;45 - 20;30 - 85гр контра филе, 40гр обезсолено сирене, 225гр кашкавал, домат, краставица, зелена чушка, 4 маслини.
Тренировка :
Кръгова:
7 кръга от всичко!
Ab Ripper X2
Храна - прилично добра :)
Размисли - доста натоварен и гаден ден. Първо, цяла сутрин учих и накрая на контролното нищо не направих, второ, видях блъснат човек, който лежеше на улицата.. :x Цял ден гледката ми е пред очите.. (sweat)
Единственото хубаво в този ден беше тренировката. Стабилно ме измори, понеже си дадох малко повече зор и гледах да изпълнявам упражненията от Ab Ripper-a възможно най правилно. С цялото това напрежение единственото, което ми се прави е да тренирам - особено коремът. Може в неделя вместо да почивам да вкарам още някоя тренировка. :)
08.12.2012: ~ 20 часа фаст
3х5 вакуумки
07;00 - кафе
15;45- Тренировка
16;30 - 19;20 - 2 мандарини (90гр), 1 нар (80гр), 4 диетични бисквитки с ^мед, 85гр контра филе, 50гр обезсолено сирене, 130гр кашкавал, домат, краставица, зелена чушка, 5 маслини.
Тренировка :
Рамене и ръце
1.Раменни преси с дъмбелите - 3х10,8,6 повторения
2.Вертолет - 2х8,6 повторения
3.Повдигане на ръце встрани с дъмбелите - 2х8,6 повторения
4.Сгъване на щанга от стоеж - 2х8,6 повторения
5.Сгъване на дъмбели - 2х10,8 на ръка
6. Лицеви опори ( акцент трицепс ) - 2х8,6 повторения
7. Разгъване зад глава с дъмбел - 2х 10,8 повторения.
Храна - добре беше :)
Размисли - сравнително приятен ден. Вчера уж си легнах рано, пък днес едвам станах. Тази вечер също смятам да лягам рано. |-)
Утре пак ще се пълни фризера и хладилника (grin)
казано от Скота на 07.12.12, 22:47:
казано от Kath на 07.12.12, 21:55:
сол=натриев хлорид NaCl
Сиреч не се съдържа, а натриевият хлорид Е сол- даже не просто сол ами тъй наречената готварска сол ;)
Знам за какво говориш, но има разновидности на солта, с намалено съдържание именно на въпросната готварска сол.
Мнението беше редактирано от Kath на 08.12.12 23:25.
09.12.2012: ~ 20 часа фаст
3х5 вакуумки
08;30 - кафе
15;20 - 20;00 - 3 филии “пълнозърнест” хляб, 3 варени ^яйца, 1 портокал (120гр), 30гр контра филе, 180гр кашкавал, домат, краставица, 3 маслини.
Тренировка : почивка, само леко раздвижване с ab roller-a: 2х10 повторения.
Храна - горе-долу. Най-накрая хапнах това, което ми се ядеше от мнооого време - филийки с варени яйца, чубрица и чайче - спомени от детството (inlove)
Така като гледам по менюто ми, май събота и неделя се оформят като зареждащи (от към въглехидрати) дни. :)
Размисли - приятен ден. Може да се каже, че се наспах - 9 часа сън (sun)
Днес опитите с аб ролера бяха сравнително по-успешни, но пак имам леки затруднения. Странно ми е че не усещам някакво особено натоварване в областта на корема, нормално ли е? Освен това, при някои от изправянията усещам болка долу в ляво на кръста, трябва ли да ме притеснява? Гледам кръста да е максимално изправен..
Охх, някой може ли да препоръча нещо изпитано против косопад? Не знам от времето ли е, от какво е, но косата започна доста да ми пада. Помня, че преди съм чела в дамските дневници подобни въпроси, но мисля, че така и не се стигна до някакъв съвет, а имаше само спорове от сорта дали тривитаминолът помага, или не. Два пъти съм пробвала с тривитаминол - първият път имах невероятен резултат, падаха ми по 2 косъма на седмица, но втория път изобщо не го усетих..
Та, ако някой може да препоръча нещо, ще съм много благодарна.. (F)
Повече плодове. Аз така си контролирам сезонния косопад, не знам дали при всички действа де :D
10.12.12
13:05
Аз ползвам хининова вода. Тя е за всичко - блясък, заздравяване, косопад (така съм чувала).
приорин ;) Малко са скъпички,но действат :)
също и Стимулант на Икаров
шампоан на Давинес - енергизиращ - 21лв е 250мл,но си заслужава :)
Мнението беше редактирано от Вики на 10.12.12 17:41.
казано от cocobutt на 10.12.12, 11:49:
Повече плодове. Аз така си контролирам сезонния косопад, не знам дали при всички действа де :D
Някакви препоръки какви да бъдат? :)
казано от Radost_nezemnA на 10.12.12, 13:05:
Аз ползвам хининова вода. Тя е за всичко - блясък, заздравяване, косопад (така съм чувала).
Сега изпробвам стимуланта за коса на Икаров и когато свърши ще я пробвам. (wasntme)
@Вики, при мен стимуланта не даде особено добри резултати, даже почти не го усещам. Приорин-а изглежда надежден, а и прочетох доста добри отзиви, но цената наистина е височка. Ти по колко хапчета взимаш на ден? :)
П.П. благодаря ви за съветите! (F)(sun)
Каквито ти се хапват. По 2-3 плода дневно са ОК. Аз предпочитам сезонните.
казано от cocobutt на 10.12.12, 19:59:
Каквито ти се хапват. По 2-3 плода дневно са ОК. Аз предпочитам сезонните.
Благодаря! Не знам защо избягвам плодовете, мисля че няма да е лошо най-накрая да ги включа в менюто си. Вероятно ще хапвам ябълки, грейпфрути, портокали.. Добре ще е да вкарвам поне някакви въглехидрати и май от плодове ще е най-добре. :)
Ти още ли си на въглехидратната дилема? Айде бе, момичета, вземете се в ръце. Яжте, каквото ви се яде, без да прекалявате и всичко е ОК (това към всички, които все се “оливате” с храна). Трябва вече да се разбрали, че ограничението не води до нищо добро.
Напълно съгласна съм с теб и осъзнавам глупостите, които върша. Постепенно се опитвам да оправя положението и да намеря хармонията, но всяко нещо с времето си. :)
10.12.2012: ~ 20 часа фаст
3х5 вакуумки
05;00 - кафе
10;00 - Тренировка
15;45 - 19;45 - 40гр контра филе, 40гр обезсолено сирене, 100гр кашкавал, 4 маслини, порция гювеч (3 парти бутчета, 2 малки свински пържолки, картофки, микс зеленчуци).
Тренировка :
Гърди и гръб
1. Лицеви опори ( акцент гърди ) 3х12,10 повторения
2. Лицеви опори ( акцент горна част )- 3х10,8,6 повторения
3.Флайс с дъмбелите - 3х12,10,8 повторения @5кг
4. Гребане с щанга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
5. Сумо мъртва тяга - 3х 10,8,6 повторения @ 20кг
6. Добро утро - 3х 10,8,6 повторения
-4х3 набирания надхват (почти положителни :D )
Храна - горе-долу. Пак правихме гювеч с майка ми, но този път с парти бутчета и свински пържоли (май контра филе беше?!). Разбира се отново стана много вкусен. Слагам и снимки, за да се види приблизително размерът на порцията. :)
Размисли - нормален ден.
Днес вече имах ръкавици, но нещо се изложих на набиранията. Не бяха особено успешни, пък и бройките са малко, но вече ги вкарвам като упражнение към тренировката, така че се надявам след определено време да мога да направя 7-8 чисти (grin)
П.П. от сега усещам лека мускулна треска в гърба, така че сигурно добра работа съм свършила. (sun)
04.12.2012: ~ 21 часа фаст
3х5 вакуумки
05;00 - кафе
18;45 - Тренировка
15;40 - 20;10 - малък портокал, 2 и половина мандаринки, 65гр контра филе, 40гр обезсолено сирене, ~220гр кашкавал, 3 маслини, домат, краставица.
Тренировка :
Кръгова:
6. V-ups - 10 повторения
7 кръга от всичко!
Храна - сравнително добре беше. И плодовете ще започнат да се срещат вече често-често в менюто ми. :)
Размисли - приятен ден. Пак имаше ранно ставане, но се надявам да си е заслужавало. Остават още 11 дни и ще мога да се наспя като бял човек. :D
Както споменах и вчера, днес има доста приятна мускулна на гърба и трицепса. И заради нея тренировката беше по-лежерна - за около 14 минути.
А кръстът вече втори ден ме боли, явно в неделя съм се поизложила с аб-ролера. Не е страшна болка, но не обичам да усещам някакъв дискомфорт. Мисля да му сложа някакъв компрес, но не знам за вътрешна болка топъл или студен трябва да е? :)
12.12.12
09:55
До 24тият час - студен; после топъл.
То днес е 3ти ден, така че сигурно ще мина направо на топлия :D
Но днес е значително по-добре, особено след тренировката за корем. Довечера ще сложа едно компресче, един масаж и утре ще съм чук.
Благодаря ти, Радост! (sun)
казано от Petya на 10.12.12, 19:56:
Ти по колко хапчета взимаш на ден? :)
Ми когато ги пиех вземах по 2
казано от Kath на 12.12.12, 16:31:
Колко калории г/д поддържаш?
Мисля че около 1300-1400 се въртят, може и повече да са. :)
Вики, благодаря за информацията :)
казано от Petya на 12.12.12, 22:18:
казано от Kath на 12.12.12, 16:31:
Колко калории г/д поддържаш?
Мисля че около 1300-1400 се въртят, може и повече да са. :)
Вики, благодаря за информацията :)
А поддържаш или сваляш с тях :P
Странното при мен е, че дори и с 800, дори и с 1600 все поддържам, или пък качвам. Свалянето при мен е мисията невъзможна :D
12.12.12
22:47
И аз така - заради милионите диети и гладувания... под 1000 кк поддържам; под 800 свалям ;( Ама няма да си причиня такива издевателства повече - обещала съм си!
Оооо, и аз съм решила повече такива глупости да не правя. Ако толкова искам да свалям - бавно и постепенно, а не да орежа калориите и пак да се вкарам в някакви тинейджърски филми..
По принцип искам сега за бала да се пооформя малко по-добре, да сваля малко коремчето, но не мисля да свалям под 1200 калории.
И в този ред на мисли, някой може ли да даде някакъв съвет как да стегна малко бедрата? От над година и половина тренирам и не са мръднали, какво да ги правя? Да пробвам да увелича килограмите на клека примерно или? :)
12.12.2012: ~ 20 часа фаст
3х5 вакуумки
06;00 - кафе
09;50 - Тренировка
16;00 - 19;30 - 1 грейпфрут, 65гр контра филе, 40гр обезсолено сирене, 170гр кашкавал, домат, краставица, 3 маслини, няколко лъжици свинско с ориз.
Тренировка :
Крака и корем
1. Заден клек - 4х 12,10,8,6 повторения
2. Български клек - 4х 12,10,8,6 повторения на крак
3. Плие - 3х12,10,8
4. Римска тяга - 3х10,8,6 повторения
5. Глутелус ритник - 3х24, 20, 16 повторения
6. Планк - 3х40 секунди
7. V-преса - 3х12 повторения
8. Коремни преси - 3 х 30 повторения
9. Наклони встрани с дъмбел - 3х30 повторения
10. Вдигания на крака встрани от легнало положение - 3х10 повторения на всяка страна.
Храна - добре беше. Понеже е тренировъчен ден, пък и кашкавала свърши, реших да вкарам още малко въглехидрати (и калории) със свинското с ориз. Оризът беше бял, но е станало много вкусно. :)
Размисли - доста приятен ден. Малко ми е водата днес, но в 22;30 чак бях свободна. (dull) Цяла вечер обикаляме по магазините да пазаруваме коледни нещица. Оправихме и елхата и вече коледното настроение е на ниво (nlove5) (sun)
И тренировката беше супер. При някои упражнения бях сложила термо колан, не защото искам да отслабвам и вярвам, че ще помогне, а защото добре ми стягаше кръста. Нямах какво друго да сложа. :)
Лошото е, че почна целият гръб да ме боли (?!). Хубавото е, че болката, която беше от аб-ролера, изчезна :D
А брат ми тази вечер не се прибра и май ще се ляга без масаж. :(
Добър вечер, мили хора! (sun)
Обмислям идеята да си взема вибриращ колан “за отслабване”. Естествено няма да го използвам за отслабване, а по-скоро за масаж.
Дали би ми свършил работа за целта и за отпускане на мускулите? :D
13.12.2012: ~ 20 часа фаст
3х5 вакуумки
06;30 - кафе
15;40 - 19;50 - 1 ябълка, 50гр контра филе, 40гр обезсолено сирене, 160гр кашкавал, 4 маслини, домат, краставица, още сирене (не знам колко, сигурно към 70-80гр), 3-4 резенчета кренвирш и 3-4 резенчета варен картоф.
Добавки - мака, гинко билоба, 1x Papaya Enzymes.
Тренировка : почивка.
Храна - добре си хапнах днес. За сега не ми се яде сладко, ама с тоя кашкавал и с това сирене нямам спирка значи.. :D
Размисли - приятен ден. Сутринта станах в 6 часа уж да уча, но почетох половин час и реших пак да легна, та си поспах до 9;30 (devil) И в събота не съм на урок, така че тази седмица ще има наспиване (sun)
казано от Petya на 13.12.12, 20:17:
Добър вечер, мили хора! (sun)
Обмислям идеята да си взема вибриращ колан “за отслабване”. Естествено няма да го използвам за отслабване, а по-скоро за масаж.
Дали би ми свършил работа за целта и за отпускане на мускулите? :D
Преди имах такъв колан и не повлиява отслабването. Но според мен би ти свършил работа за масажа, който търсиш.
Както казах, няма да го използвам за отслабване, не вярвам в такива чудесии. Ще видя, ако ми останат излишни пари за подобни неща, ще си взема едно коланче. :D
Благодаря за мнението!