N.O. Xplode - прием

здравейте , преди 1 седмица ми свърши експлода , преди това го пиех преди тренировка по 2 лъжички. Тъй като навсякъде пише че трябва да се направят 2-3-4 седмици почивка преди пак да се приема , та питането ми е ... може ли да си го поръчам и да си продължа да си го пия като завърша и този цикъл и чак тогава да почивам ( като се има впредвид , че не го пиех редовно - в смисъл понякога не ходех на фитнес за 1 седмица примерноо и после пак си го пиех .... лигавих се 3 месеца почти на него) . И сега искам да си взема и да направя още един цикъл.  Тъй като един приятел пиеше старата версия на Експлода , Джак , и още незнам си там какви и не почиваше .. Какви трябва да са ефектите ако не се почива ??

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.05.13 21:50.

11.12.12
18:37

Хубаво е след всяка кутия бустер да се почива. Прични за това е привикването към него. Също така щом си пиел по 2 дози от стария според мен е задължително да си направиш необходимата почивка - 20 или 30 дена без бустер. На 5 места споменаваш цикъл, приятелю ти не си на стероиди или някакъв сериозен стак, а си само на 1 бустерче.

Определено не съм на никакви стероиди .... просто замествам кутия с цикъл .. и аз незнам защо . А някакъв подобен който ще ми даде същите ефект продукт ... може ли да ми преложиш??  казаха ми за продукти на cellucor (P6 i C4) са били хубави , някой пил ли ги е ,,,, да даде мнение .. ??

Мнението беше редактирано от Георги Андонов на 12.12.12 00:51.

12.12.12
01:14

казано от Георги Андонов на 12.12.12, 00:09:

Определено не съм на никакви стероиди .... просто замествам кутия с цикъл .. и аз незнам защо . А някакъв подобен който ще ми даде същите ефект продукт ... може ли да ми преложиш??  казаха ми за продукти на cellucor (P6 i C4) са били хубави , някой пил ли ги е ,,,, да даде мнение .. ??

C4 е много добро бустерче, но се пие по 2 дози. Трябва да си направиш сметката добре за него, ако искаш наистина добро нещо и парите не са проблем си вземи Асалт.

новата формула или старата на асулта .. сега разгледах в силата че новата формула е 800г. и е 80 лв , а на другата  пише 60 дози и е 110 лв ??? би ли ми казал каква е разликата и коя да взема ? ?? благодаряяяяя :) :) :)  А може ли да ми кажеш и с кой продукт мога да го съчетая за по добър ефект ( след тренировка) .... :)

Мнението беше редактирано от Георги Андонов на 12.12.12 13:20.

12.12.12
20:39

Еми разликата е много проста - грамажа (теглото, броя дози които получаваш). Пие се половин лъжица 30 мин преди тренировка на празен стомах (т.е. да не си ял близките 2 часа). След тренировка голяма доза амино или бца, зависи с кви пари разполагаш, продукти има много.

няма ли да е по добре с Амино на MUSCLE PHARM Amino 1 или MUSCLE PHARM RE-CON 1200g. /NEW Formula/ ?? или бцаа някакво .. дай предложение ?

Мнението беше редактирано от Георги Андонов на 13.12.12 01:30.

13.12.12
10:49

Re-con е много добра матрица за след тренировка. Аминото на Масъл фарм сега го пия, но с доста други неща и съм сигурен, че няма да ти подейства така както очакваш на теб.

Значи да взема Re-con -а ще ми върши работа за след тренировка .. и асулта преди тренировка ??? Мисля да ги пия половин доза от асулта( а ако реша , може ли да увелича дозата на 1 лъжика от асулта ) преди тренирова и 1 доза Re-con след тренировка ?? добре ли е ?

13.12.12
17:22

казано от Георги Андонов на 13.12.12, 13:25:

Значи да взема Re-con -а ще ми върши работа за след тренировка .. и асулта преди тренировка ??? Мисля да ги пия половин доза от асулта( а ако реша , може ли да увелича дозата на 1 лъжика от асулта ) преди тренирова и 1 доза Re-con след тренировка ?? добре ли е ?

С азотните бустери си определяш толеранс, започваш с толкова колкото е препоръчително и при нужда увеличаваш. Не те знам колко кг си и какви са ти възможностите в залата, но бустера е доста силен. Рекона се пие по 1 доза след тренировка, а в почивен ден можеш примерно сутрин на ставане. Бустер в почивен ден не се приема.

Ами 83 кг съм , 180 см , от 1 год. имам стаж , преди съм тренирал пак към 1 година , ама после прекъснах за 1 година. И в тази 1 година в началото пиех креатин , протеин , аминокиселини ... и последно завърших с Но експлод 2.0 . А рекона може ли да го пия само в тренировъчни дни ?? А попринцип целта ми е  качване на чиста ММ , подготвям си режим на хранене и ще гледам да ги съчетая и тези двата продукта .

13.12.12
18:09

казано от Георги Андонов на 13.12.12, 17:48:

Ами 83 кг съм , 180 см , от 1 год. имам стаж , преди съм тренирал пак към 1 година , ама после прекъснах за 1 година. И в тази 1 година в началото пиех креатин , протеин , аминокиселини ... и последно завърших с Но експлод 2.0 . А рекона може ли да го пия само в тренировъчни дни ?? А попринцип целта ми е  качване на чиста ММ , подготвям си режим на хранене и ще гледам да ги съчетая и тези двата продукта .

Можеш, но смятам съм ти казъл най-удачния прием. Защо да попитам иначе ? Икономии с добавки не се правят !

на гладно ли трябва да се пие рекона сутрин на ставане ??

13.12.12
20:09

Веднага когато станеш и след около час - манджа ;)

А кафето сутрин примерно няма да пречи като го пия или ? Защото от понеделник до петък като съм на работа кафето го пия сутрин на гладно .

казано от AgBOKATA на 13.12.12, 17:22:

Рекона се пие по 1 доза след тренировка, а в почивен ден можеш примерно сутрин на ставане.

Не виждам основателна причина MusclePharm Recon да се приема сутрин преди хранене в дни без тренировка. Какво не оценявам добре?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.12.12 10:54.

Последно , трябва ли да се пие или не ? :P Кольо ще ми обясниш ли защо не трябва да се пие ? Благодаря ?

Все пак ми се иска преди това да чуем мнението на AgBOKATA.
Този продукт за мен има съвсем друго място в суплементацията и друг момент за прием.

казано от Георги Андонов на 14.12.12, 10:57:

Последно , трябва ли да се пие или не ? :P Кольо ще ми обясниш ли защо не трябва да се пие ? Благодаря ?

защото е следтренировъчен продукт и целта му е възстановяване СЛЕД ТРЕНИРОВКА. Според мен си толкова зле на тема добавки, че трябва да пиеш максимум едни витамини, докато не научиш кое за какво е, кога и как се пие и с какво се комбинира. Трябва четене, труден но полезен процес.

Добре де , тогаваа защо AgBOKATA каза че трябва и сутрин ????

Ако ти кажа, че трябва да си го инжектираш, ще го направиш ли понеже аз съм казал?

14.12.12
11:35

Много просто Кольо, след като е възстановителен продукт не виждам проблем да НЕ се пие в почивен ден. На етикет никъде не пише със забрана да се пие само в тренировъчни дни.  Казвам си просто досадното мнение.

казано от Херцог Трън на 14.12.12, 11:06:

Ако ти кажа, че трябва да си го инжектираш, ще го направиш ли понеже аз съм казал?

Много си уменн ...Нали за това са тези форуми , всеки да си даде мнението и накрая да си направя преценка какво да правя , а не да се правиш на остроумен ...!!!

казано от Георги Андонов на 14.12.12, 11:49:

казано от Херцог Трън на 14.12.12, 11:06:

Много си уменн ...Нали за това са тези форуми , всеки да си даде мнението и накрая да си направя преценка какво да правя , а не да се правиш на остроумен ...!!!

Умен съм, така е. И за разлика от теб, когато почнах да пия добавки, почнах и да чета. Нещо, което явно доста те мързи да направиш. Очакваш да ти подаваме с лъжичка в устата цялата информация.

Ами никой не те кара да пишеш ! Който иска пише и си дава мнението !

казано от AgBOKATA на 14.12.12, 11:35:

Много просто Кольо, след като е възстановителен продукт не виждам проблем да НЕ се пие в почивен ден. На етикет никъде не пише със забрана да се пие само в тренировъчни дни.  Казвам си просто досадното мнение.

Попитах човешки, успокой топката.

От една страна аз не харесвам самоцелното приемане на добавки, т.е. по стратегията “дай да пием, щото може”. Предпочитам да го правя целенасочено, с идея. Да, Recon реално може да се приема по всяко време на денонощието - съставът му е такъв, че позволява това. ОК, няма и забрана от производителя да се приема сутрин. И все пак - това е сравнително скъп продукт, приемането му сутрин (особено в почивен ден) дали ще се отрази на ефективността от приема му като цяло? От друга страна не се интересувам от това как е класифициран един продукт (в случая като възстановителен), а гледам какво съдържа и преценявам как мога да го използвам - в какви моменти и при преследването на какви цели.

Нека погледнем етикета на Recon - една доза съдържа близо 30 g въглехидрати. С какво биха допринесли те сутрин? С нищо. ОК, останалите съставки са подходящи, но дали ще дадат някакъв ефект в ден без тренировка? Една силна закуска за мен е без аналог като ефективност спрямо режима, независимо от целите и нивото на натоварване. Отделно от това прием на доза Recon сутрин (1 час преди закуската, както си препоръчал) за мен усложнява излишно организацията на деня. Мястото на този продукт е много добре посочено от производителя - по време и след тренировка.

А дали всъщност Recon е подходящ за него продукт? Ясно ли е дали той тренира достатъчно интензивно и продължително, за да оправдае инвестицията в този продукт и да получи ефективност от него? Говорили сме за нуждата от захар веднага след тренировка - за какво му е този Recon тогава? Заради прием на ВСАА ли? Или заради 5-те грама глутамин? Останало ли е място в една доза за количества цитрулин малат и бета аланин, които да си струва да коментираме?

За мен Recon е неоправдано скъп продукт за това, което съдържа. Идеята за комбинация между ЕАА, ВСАА, цитрулин малат и бета аланин е наистина много добра, но не в тези количества и не на тази цена. А да се пие като лимонада... еми не виждам капка смисъл в това. С други думи - проблем с приемането му сутрин няма, но и полза няма.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.12.12 12:57.

Кольо благодаря ти много за изчерпателния отговор. Ако всички знаеха като тебе , нямаше да има форуми и такива теми. :D Но аз съм в графата с незнаещите за тези продукти информация (всмисъл четя резюмета където ги продават , търся в чичо гугъл ревюта , мнения от други , но точно за този продукт не намерих много и за това попитах) . Може ли да ми препоръчаш след тренировъчен продукт , който ще ме възстановява добре и ще ми добавя на организма необходимите съставки. Ще съм ти благодарен , защото още не съм купил нищо , само за Асулта в момента мисля да взема , но искам и след тренировъчен. Колкото до тренировките - интензивни са , в момента съм покачване на ММ ( тренирам 3-пъти в седмицата, като Понеделник - Гърди-Бицепс ,, Сряда - Гръб-Трицепс ,,, Петък -  Рамо , Трапес , Крака , Предмишница(накрая за донапомпване) )

14.12.12
14:26

Пич извинявай за тона ! Просто понякога действам импулсивно . Рекона е скъп продукт, но човека явно има пари. Нищо не пречи понякога да се подхожда индивидуално към продуктите. Ти си абсолютно прав и си дал изчерпателен отговор.

В моите очи оптималният ти вариант се върти около комбинацията ВСАА + креатин (класическият монохидрат е чудесен избор). Приемаш достатъчно ВСАА около тренировка (преди, по време и след), в някакъв момент приемаш 5 g креатин монохидрат (може и след тренировка, разбира се).

Конкретните вариантите за организация са много. Количеството ВСАА можеш да го разделиш на два приема (преди и след тренировка), но спокойно можеш да го приемеш и по време на тренировка. При мен приемането на ВСАА по време на тренировка работи чудесно. Аз бих постъпил по два начина:
- ще разтворя около 15 до 20 g ВСАА в подходящо количество вода и по време на тренировката ще изпия 3/4 от сместа, към останалото след тренировка ще прибавя креатина
- ще приема креатина в удобен за мен момент от деня, а по време на тренировка ще си изпия разтворените ВСАА

Останалите пари и усилия насочи към храненето.

AgBOKATA, няма проблем. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.12.12 14:38.

По конктретно ... можеш ли да ми преложиш конкретни марки за креатин и БЦАА (изпитани марки , които ги е пробвал някой , за да знам че действат(знам че всеки организъм е различен) , но въпреки това) . Като имаш в предвид ,че преди тренировка ще приемам Асулт ... Благодаря :)

Мнението беше редактирано от Георги Андонов на 14.12.12 14:52.

14.12.12
17:09

Безкрайно много се удължи тази тема. От прием на бустер стана, направете ми стак, после кажете как да го пия и най-накрая защо. Ужас. БЦА на Пюре нутришън силно препоръчвам - 3 дози м/у закуска и обяд и още 3 дози повреме на тренировка. В почивен ден можеш преди обяд и вечер да вкарваш по 3 дози. За да не ме питаш после не са ли много тези дози - не не са. Една кутия от 500грама ще ти стигне за около 2 седмици, но ще усетиш разликата ;)

пп: още нещо, ако нямаш подходящ хранителен режим и време за възстановяване няма да има кяр от нещата

Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 14.12.12 17:10.

Благодаря ви за помоща и за това че бяхте толкова търпеливи. :) :)

29.05.13
21:27

Привет, имам един въпрос относно този продукт. Взех си кутия, от US версията, но понеже тренирам сутрин не ми стана ясно как да го комбинирам с храненето. Сутрин го пия на празен стомах, след 30мин. закусвам, и след около час отивам във фитнеса. Мисълта ми е, дали това че се храня след като го пия, не пречи по-някакъв начин на действието му. На опаковката пише, че се приема на празен стомах, но никъде не е упоменато колко време след приема му, може да се яде. Все пак не мога да тренирам гладен! Освен това, уж трябва да дава прилив на енергия, фокус и прочее, реално това което усещам е леко “мравучкане” на ръцете половин час след като съм го изпил, нито имам повече сила, нито повече издръжливост. Пия по една лъжичка!

Храненето между приема на продукта и тренировката (според мен) значително намалява ефективността на суплемента. Колкото и досадно да ти звучи - тренирай на гладно. Опитвал ли си? Не само, че не е проблем да тренираш на гладно, а и е доста комфортно. Не знам какво и колко ядеш в този момент преди тренировка, но не намирам особена причина да го правиш. За мен оптималната схема е следната - ставаш от сън, след около 30 минути пиеш суплемента и след още 20-30 минути да си при щангите.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.05.13 22:23.

29.05.13
23:53

казано от summertime на 29.05.13, 21:27:

усещам е леко “мравучкане” на ръцете

Мравучкане е най-готиното заглавие на ефектите от бета-аланина, на което съм попадал. :D :D :D

29.05.13
23:58

Ако тренирам на гладно, значи да колабирам по време на тренировката! Случвало ми се е преди доста време, да ходя гладен на тренировка, и втори път не бих си правил ексеперименти. Иначе за дискомфорт не мога да говоря, по простата причина, че не се тъпча. Сутрин ям по 6 яйца или Синта, и овесени ядки, или оризовки, така че стомаха ми не се издува, и реално не ми тежи от яденето. Пък и гледам да е минало около час, след като съм ял преди да тренирам. Но и аз си мисля (но не съм убеден) че май тая схема нещо се бърка с пиенето на Експлода. Ще пиша на БСН във фейсбук, да видим те какво мислят по въпроса.

30.05.13
00:02

казано от Valdis на 29.05.13, 23:53:

казано от summertime на 29.05.13, 21:27:

усещам е леко “мравучкане” на ръцете

Мравучкане е най-готиното заглавие на ефектите от бета-аланина, на което съм попадал. :D :D :D

Ами описвам точно какво усещам :) При всичката тая реклама на продукта, дето едва ли не хвърчиш от енергия, на мен просто ми мравучкат ръцете до лактите и нищо повече! И то трае горе-долу полови час. Нито кръвното ми се променя, нито пулс, нито нищо. А във фитнеса не усещам нищо по-различно от обичайното.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1