Суроватъчната извара има ли казеин или е суроватъчен протеин?

14.12.12
12:13

Малко съм объркан ... и искам някой запознат да ми обясни.Нали се говори, че в изварата има казеин ... бавен протеин, който е идеален за последно хранене вечер. В същото време на опаковката на изварата пише суроватачен протеин(суроватъчна извара) ... а винаги съм, чел за това, че суроватъчния протеин е най-бързия протеин.Вижте и това:

Суроватката е естествен млечен серум, който съдържа лактоалбумини, лактоглобулини, лактоза и минерални соли, но не съдържа казеин. В суроватката няма сол, а млечната мазнина и лецитините са малко. Суроватката се отделя от млякото при млечнокисела ферментация, когато се произвежда сирене или кисело мляко. Тогава казеинът коагулира под действието на сирищните ензими, като задържа повечето млечна мазнина и част от минералните соли, и лактозата. Лактоалбумините и лактоаглобулините не коагулират под действието на химозина и почти напълно преминават в суроватката.
При изваряване на суроватката лактоалбумините и лактоглобулините преципитират, като образуват извара. Остатъчният продукт от производството на извара се нарича цвик. Той не съдържа белтъчини, а само малко соли и лактоза. Използва се в селското стопанство за разбъркване на фуражи за животните.

Инфо от тук:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Суроватка

Искам извара с казеин ... има ли такава и коя е тя? :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.12.12 12:33.

14.12.12
19:58

Купуваш си извара , на която не пише суроватъчна и ...спираш да си напрягаш сивото вещество излишно.Аз лично си купувам извара”РОДОПЕЯ”.Слагаш вътре кисело мляко,магданоз,малко чесънче,черен пипер,червен пипер и става много добре за ядене.Вечер преди лягане като изям 300 гр. и като заспя усещам как мускулите ми ...се хранят (muscle)

14.12.12
21:59

Пич на всичките извари, които съм гледал днес пише, че са суроватки ... аз се чудя вече не са ли всички такива ... а и от това, което пуснах за суроватката ... да не излезе, че изварата си е суроватка и няма казеин в следствие на химичните процеси при получаването и.

Иначе аз си знам как да я консумирам ... със супи ... но не я слагам в супата а просто я преглъщам със супа.

Мнението беше редактирано от MaXo на 14.12.12 22:00.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1