17.12.12
16:43
Здравейте, чета сайта от доста време, но се регистрирах главно защото ми стана интересна идеята за дневник.
Накратко - на 20 години съм, студент. От 2 години спортувам доста рядко в резултат на което съм загубил форма и се надявам да си я върна и да постигна това, което за сега не съм постигал в спортно отношение. Занимавал съм се с плуване (като хоби, не сериозно), на определен етап може би ще започна пак. От миналата година практикувам 1-2 пъти седмично волейбол в университета.
Като структура съм ектоморф, винаги съм бил слаб - в момента 180 см, 63-64 кг, с много лоша перспектива за качване на маса, но затова пък без никакви проблеми с излишни мазнини и с хубава издължена мускулатура (естествено в моментите когато влизам във форма и я активирам :D)
Това, което съм замислил и започнал като тренировки е микс от кросфит и упраженения със собствено тегло, т.е. идеята е основно комплекси със собствено тегло + всякаква друга спортна дейност, която ми се стори подходяща в дадения момент. Нямам строга програма и строго разпределение, мисля да импровизирам като все пак се придържам към 3 дни тренировки, 1 ден почивка. Нямам някаква болна амбиция или цел като качване на маса, сила и т.н., целта ми е да влеза в добра общо физическа форма и да си съживя мускулатурата. Тренировките ще са кратки и експлозивни, т.е. 20-30 минути със загрявката.
Тренировката ми вчера представляваше следното:
Стандартни лицеви опори
Клекове с подскоци
40-30-20-10
Честно казано трудно я завърших, но като за начало добре. :D
Днес трябваше да имам тренировка по волейбол, но за съжаление я пропуснах. По принцип включва около 400 м крос, доста стретчинг и бегови упражнения (ситно бягане, с подскоци, совалки и т.н.). Довечера може би ще компенсирам с доста разтяжки на краката и някой комплекс с подскоци + малко коремни и гръбни преси.
За утре планът е въпреки гадното време да отида на лостове.
Това е за сега.
Тренировката от преди малко
Стретчинг на краката - 10 минути
4 кръга:
20 х скачащи напади
20 х jumping jacks
20 х скокове на въже (в моя случай на кабел)
между всеки кръг по 15-20 секунди почивка
За момента ми взима дробовете този комплекс, ще трябва да поработя за дишането щото хич не е перфектно.
3 кръга:
30 х коремни преси пълна амплитуда
20 х гръбни преси
За вечеря и утре за обяд: кафяв ориз с три вида месо (пилешко, свинско, телешко); преди лягане може би кофичка пълномаслено кисело мляко. Това е за днес. :)
казано от st.alex на 17.12.12, 16:43:
Клекове с подскоци
40-30-20-10
Честно казано трудно я завърших, но като за начало добре. :D
хах,с тези подскоци ще станеш като някой скакалец. :D Ще видиш мускули през крив макарон. :) Момче,влез в залата и ще станеш 80 кила, супернацепен. :)
Изрично съм написал, че това не ми е цел. Целта е постигане на оптимална за времето, което отделям и възможностите ми спортна форма, постигната чрез тренировки със собствено тегло на кросфит принципа (за да развивам и кардио-дейността и издръжливостта, пък и е по-интересно) + в добавка бягане, волейбол и евентуално плуване в даден момент. Всякакво подобрение в хипертрофията е добре дошло следствие, но не и цел. Ако ми беше амбиция да ставам голям и нацепен щях да сгъвам за бицепс и да дърпам скрипци. :)