18.12.12
08:14
*снощи си сложих сирене в салатата,а преди това нагънах 2 пълни лъжици от ориза.
18/12/2012 , нетренировъчен (27)
08 : 00 4 с.л. овесени ядки,40гр орехи,2 кивита и 1 мерителна лъжичка Манна с протеин - всичко объркано.На вид е зле,но е много вкусно. Nescafe .
Излизам и няма да ме има цял ден,затова слагам всичко по кутии/пликчета и в раницата.
- една ябълка с още 20гр орехи
- 250гр от вчерашния ориз
- 150гр от същото + задушени броколи,морков и карфиол
- доза Манна & протеин
- 2л вода (когато може - топла)
- 1-2 чая
- ГХ&МСМ , рибено масло , Центрум , вит. Ц
- 1 цигара
Пропускам лекциите до обяд,налага се да поработя.
- 8 минути корем
Може и да си навредих с толкоз много чай тия дни,защото левият бъбрек шумно протестира (nstick)
Забравих да добавя,че последното хранене (Манна & протеин) ще е в 17:30.След това - 20 часа фаст.
Периодичното гладуване ме заинтригува,затуй мисля да му дам шанс 2 пъти в седмицата.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 18.12.12 16:21.
18.12.12
16:13
Към Manna добавяш и протеин?
18.12.12
16:20
Нямаше как да си ги донеса от бригатата,ако ги бях оставила поотделно и ги смесих. Усещам ,че съм постъпила глупаво ... ? (wasntme)
18.12.12
21:59
Не съм яла от 5 часа , а вече съм нещастна :D
По мои сметки , би трябвало да не ям до 13:00 утре , за да станат 20 часа .
Хубаво ми мина денят , но ми съобщиха , че най-вероятно няма да ме допуснат до един грандиозен изпит (giggle) , ама мисля , че ще се оправя с тоя проблем , въпреки че си заслужих известно количество санкции .
С’я слушам някви безумни теории от устата на баща ми по повод,че навиках майка ,че яде боклуци.Една от тях гласи : Диме,ние с теб сме спортували като млади - един път като си изградиш организма,мускулите,имунната система и всичко,после няма страшно,дори да си позволяваш някакви волности,нямало проблем :D ...
Пък и на техните години /55/ нямало смисъл да се взимат мерки,щото нямало ефект (dull)
Само да вметна,че е рядкост да има нещо читаво в техния хладилник,та не знам кое наричат “някои волности” . Мислих поне,че майка ми е по-разумна .
Тоя фаст...ако не съм се гътнала до утре , ще го направя и в петък.
19.12.12
10:08
Жива ли си след фаста?
Кой си е позволил да не те допуска до изпит, бре? :D
19.12.12
10:40
Жива съм,че даже ми е едно бодро...може би защитна тактика на организма,водеща до еуфория ,след което настъпва бърза и щастлива смърт :D
Майтап , добре съм , снощи бях по-зле . Сега ще “прегреша” с един чай,обаче,защото от 7 сутринта наливам едни води,дето по никакъв начин не ме събуджат.
Чак сега забелязвам какво става навън - бях сигурна , че така ще стане...с’я като изпъне един лед,пак ще изглеждам като Бамби на замръзналото езерце :D
За изпита - някой , при който и аз съм си позволила някои неща - като да съм безотговорна ,примерно.Не е незаслужено :D ,затова не роптая.
Ама мислих,че като няма заверки,да не те допуснат до изпит е да те засилят направо на поправка (което аз искам,така или иначе и затова така постъпих).А тя сега твърди,че трябвало да ходим втория семестър с втори курс и догодина с трети (щото е от тия продължаващите в следващи години),та чак тогава да ни допусне на зимната сесия през 2014 (tmi) . Покрай всичкото готвене за държавни,ще е чудно.Тя жената избесняла,щото се карали с нея едни свраки - нагло и грозно , та мисля,че сега демонстрира надмощие (което така или иначе си има).
Не ме кефят като почнат да се дзверят на преподаватели - то не стига това,че са учили цял живот и са си вложили душиците в тия предмети,за да се занимават с тая сган безподобна ,дето крачи по университетските коридори,ми дайте и да ги обиждаме,да им се подиграваме и да наглеем.И аз да съм,и аз ще хвърля половината курс на боклука.(wait)
19.12.12
10:47
казано от Т. Тодорова на 19.12.12, 10:40:
Тя жената избесняла,щото се карали с нея едни свраки - нагло и грозно , та мисля,че сега демонстрира надмощие (което така или иначе си има).
Не ме кефят като почнат да се дзверят на преподаватели - то не стига това,че са учили цял живот и са си вложили душиците в тия предмети,за да се занимават с тая сган безподобна ,дето крачи по университетските коридори,ми дайте и да ги обиждаме,да им се подиграваме и да наглеем.И аз да съм,и аз ще хвърля половината курс на боклука.(wait)
Ще се съглася с теб с огромно съжаление. :( Страх ме е направо като си помисля, че и моето злато един ден може да стане сврака със самочувствие до небето. Днешните растат прекалено задоволени и не приемат “не” за отговор.
19.12.12
10:56
Много са неприятни,да.Като си тъп,мързелив,прост,неспособен ,де да знам и аз,всеки си има причини,просто си затрай,дръж се възпитано и нормално...Те се държат,все едно тия преподаватели са им длъжни с нещо и се карат,все едно са в центъра на дьенсфлора на Планьета Пайньер (fubar)
И мен ме е страх за все още незаченатите ми хайвани и обмислям варианти как бих могла да ги спася от такова “развитие” и стигам до извода,сещайки се за мои приятелки,че колкото по-заето държиш едно дете,толкова по-малко време има да се занимава с глупости или просто да затъпява.Да учи езици,пиано (много дисциплинира музиката) , да рисува,да чете,да ходи на уроци...Ама това струва пари,а и лесно се излиза извън контрол с подобен метод ,и може да се травмира,да се претовари...
Трудна работа,все можеш да огелпиш нещо :)
19.12.12
11:35
Ааа аз искам да кажа, че моите впечатления за следващото поколение са страхотни - все попадам на много сериозни, възпитани и знаещи какво искат от живота 14-18 годишни хора. И много се радвам де... ние май (дали защото сме деца на прехода, дали от друго) сме най-големите издънки (не ние конкретно, а нашите връстници)... Мисля, че бъдещето ще е розово (надявам се!) (F)
19.12.12
11:56
казано от Radost_nezemnA на 19.12.12, 11:35:
Ааа аз искам да кажа, че моите впечатления за следващото поколение са страхотни - все попадам на много сериозни, възпитани и знаещи какво искат от живота 14-18 годишни хора. И много се радвам де... ние май (дали защото сме деца на прехода, дали от друго) сме най-големите издънки (не ние конкретно, а нашите връстници)... Мисля, че бъдещето ще е розово (надявам се!) (F)
Ми то там е проблема - те нямат детство, израстват по-бързо, а на 14-18 години би трябвало да си в пубертет и въобще да не знаеш какво искаш. Поне преди беше така. :D
Не се смятам за издънка, а напротив, миналал съм си през всички етапи - детство, пубертет.... , а сега нещата са размити. Едно време ми ставаше гузно, ако учител ме скастри за нещо, сега гледам липсва всякакъв респект. Не ми харесва!
19.12.12
12:35
Радостче,явно срещаш изключенията ли , не знам.Младежта е доста неприятна.А някои съвсем не са малки вече :-x
Натренриах се,въпросът е какво да ям сега (giggle)
Ако трябва да съм съвсем честна,не съм гладна изобщо,но имам лекции и знам,че там ще озверея,псоле ще се прибера и ще се напукам с каквото видя,така че ще се назоря след малко.
19.12.12
21:17
19/12/2012 (28)
Заключение от днешния ден :
Въпреки всички легенди,дето се носят,установих,че няма лоши преподаватели - има само много прости студенти.Същото важи и за средното образование.
Тренировка :
- Силова 2
- Корем
Храна:
- 2 варени яйца,60-70гр сирене Дунавия,300гр салата от червено цвекло,1/2 филия хляб от динкел с малко масло,1 лъжица пролетна салата (цедено кисело мляко с царевица,сурови броколи,магданози и всякакви неща вътре) , две колелца пушено сирене.Грух.
- Еспресо с кафява захар и фреш от зелена ябълка /очевидно разреден с вода,мамицата им/
- 1 голяма пълнена чушка,сготвена почти без мазнина,1 мандарина
- Салата от морков и ряпа,сирене Дунавия,1-2 лъжици ориз /от оня ден,с пилешкото/
*** Вечерята е късна,към 22:30
Течности :
- Вода , около литър и малко
- Чай , към 500мл
- 1 тъмна бира (blush)
Цигари :
- Доста
Добавки :
- Центрум
- ГХ § МСМ
- Вит. Ц
- Магнезий
- Рибено масло
Фастът много ми хареса.Голям прилив на енергия,настроение и липса на глад /когато премине моментът,в който мозъкът ти се изнервя,защото някой казва,че не може да се яде/.
(sun)
20.12.12
17:23
(sun) 20/12/2012 (sun) (29)
Тренировка :
- Загряване
- Тази ,но малко орязвах,5-10 секунди от всяко упражнение в началото,защото ми дойде трудно
- Корем
- Куулдаун и самоделни разтяжки
Храна :
- Чисто кафе
- 2 варени яйца,сирене Дунавия,филия динкелов хляб,пролетната салата /цедено мляко,царевица,сурови броколи и т.н./
- Мляко с какао от машина...уж без захар,ама машината си пуска
- Еспресо с мляко и мед от пакетче
- Голямото наплюскване : 1 голяяяма пълнена чушка,сирене Дунавия (сигурно към...150 гр за деня (nfun) ),пролетна салата,жътварска салата,която беше много гадна (зеле,морков,краставица,царевица...олиВУ - голяма гадост,имаше нещо нередно),филия (препечена и с масло).
- За вечеря : ядат ми се плодове,та колкото и да е противопоказно да се консумират вечер,ще си изям 1 киви и няколко мандарини
Течности :
- Вода - засега 1,3л
- Приготвила съм си още литър
- 500мл чай - гинко & “Утро”
Добавки :
- ГХ&МСМ
- Магнезий
- Рибено масло
Цигари : 6 (dull)
Цял ден скитам,спи ми се и след като се натъпках като битолски просяк ,не знам как ще свърша каквото и да било.Бях умряла от глад,едва си стигнах до нас,’щото пикочният ми мехур беше на ръба на нервна криза :D ,бях измръзнала ,с пясък за котешка тоалетна и две големи торби в ръце (giggle) . Сега съм с издут тумбак,на топло и доволна,ама нà - трябва да избутам още някой час навън,вместо да се свия на кравай и да заспя зимен сън (giggle)
20.12.12
23:04
Крайна сметка...завършвам си с две кифтьета и 1/2 наденица / всичко от мръвка,100% чисто / ,Прибрах се в 21:30 - размазана от умора и изпих половин чаша вино,от която се напих като казак :@ , започна да ми се гади , да ми причернява ...пък не е като да не съм яла.Ако ям плодове,както мислих,със сигурност ще ми стане по-зле,а ако не изям нещо - ще връщам 100 пъти.
Не знам какво трябва да направя,за да се почувствам добре,ама наистина.Не ям кой знае кви боклуци,тренирам,не мра от глад,не преяждам непрекъснато...Къде е проблемът,нямам никакви предположения .
21.12.12
08:45
(F) 21/12/2012 (F) (30)
Направо описвам деня,защото последното хранене ще ми е рано и мога да планирам.
Станах в 7:30 и имах махмурлук от половината чаша вино снощи - как е възможно изобщо :D
Храна :
- Айран от 1 кофичка кисело мляко (Верея 3,6%)
- 5 мандарини,50гр бадеми
- Ще излизам с приятели,та може едно мляко с какао и мед
- 2 варени яйца с един сухар (пшеничен,ама пише,че са без добавени сол,захар,косерванти и т.н.),малко лютеница,фреш от ябълка и морков
- Още няколко мандарини
Течности :
- 2,5л вода
- 500мл чай (гинко,енърджи) с джинджифил и лимон
Тренировка :
- Разгрявка
- Силова 3
- 20 мин йога
Добавки :
- Центрум
- ГХ & МСМ
- Магнезий
- Рибено масло
Цигари: 0
Сега започвам едно яко чистене,че тая къща,каквото и да я правя,все не е в идеален ред,а това,комбинирано с ПМС ... не е много препоръчително.
Пък и когато новата раса открие останките ми след 3000 години,трябва да оставя добро впечатление (giggle) . Ша си метна един лъскав гирлянд,ако установя,че ще се мре днес,та да ме вземат за кралска особа :D .
Последното хранене го виждам да се случи към 16:30 , след което да гладувам до утре по същото време (поне ще опитам да издържа,де) ,а тренировката - към 19:00.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.12.12 08:45.
21.12.12
09:08
Ако краят дойде по-рано? Казват по обяд ще да е :D
21.12.12
09:44
Ми да сe украся още сега,че ако ме изненада,ще съм поредният тлъстьо от простолюдието - ако турна малко лъскавко ,поне могат да приемат търбухчето като символ на синя кръв и неземни богатства :D С’я като си ударя и един душ,и ... мале-мале :D
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 21.12.12 09:46.
Ти се майтапиш, но преди точно / около 3000 години е умряла Нефертити и освен, че са я взели за кралска особа, са установили, че е хапвала яко свинско по камарите свинска тор, които са намерили в близост до палатите. (А и по йероглифите е изобразена, ядейки шишче).
21.12.12
14:17
Кой каза,че се шегувам ? Гирлянди и свински врат му е цаката :D
Ще попаднат на императрица (щото ме кефи как звучи) Тодорова някой ден !
Сега се сетих,че Удхаус имаше едни истории с една Свиня,чието име беше Императрицата ,голям смях е , ама съм ги позабравила, трябва да си ги препрочета (nfun)
Ох,много глупости дрънкам,тресе ме логореята ... и нервата,ама по един приятен начин :D
21.12.12
18:48
Фреш от ябълка,морков и пресен джинджифил - страхотно ! (nmuchfun)
24.12.12
11:09
:) 22/12/2012 :) (31)
Цикория с мед; сок от ябълка,морков и джинджифил
2 с.л катък , 2 варени яйца , салата
Малко чипс,парче пица :)
Доста вино,малко бира
Попуших доволно...естествено,не съм доволна в последствие.
30 мин кардио
(yawn) 23/12/2012 , нетренировъчен (yawn) (1)
Цял ден мързел,беше ми гадно от цигарите предната вечер + че ми дойде.
Препечена филия с масло,луканка и домат
Бисквити
2 кофички кисело мляко на айран ,щото си усещах гърлото и гърдите по ужасен начин,заради цигарите от предната вечер
Газирана вода (единственото газирано,което обичам)
Салата от цвекло и морков
Само лежах - цял ден и цяла нощ,и сега ме боли кръстът.За днес ще видя какво мога да направя за себе си..покрай цялата организация и обикаляне на 300 къщи.
24.12.12
11:17
Пожелавам на вас и семействата ви приятно прекарване на празниците , мир и хармония в домовете ви :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 24.12.12 11:18.
Мерсиииии, и на теб! Все така да радваш и весели празници, Тодоровка! (sun)
26.12.12
11:48
Фаза 2 от програмата :
3 силови тренировки,всяка от които се състои от 9 упражнения.Целта е мускулът да се изтощи между 6-то и 8-то повторение.Методът с “претоварването” чрез изпълнение на 3 супер бавни повторения го има отново - този път на края на почти всяка серия.
Силова 1
- Бицепсово сгъване
- Клек
- Трицепс
- Бицепсова V-преса + 3 стандартни бицепсови сгъвания
- Клек на един крак + 3
- Трицепс над глава + 3
- Чуково + 3
- Клек ( кляка се сравнително бързо,а изправянето е супер бавно,като цялата тежест се прехвърля към петите) + 3
- Лицеви + 3
Силова 2
- Стандартна преса над глава
- Напади
- Reverse fly
- Standing Arnold press + 3 Арнолд преси
- Тяга на един крак + 3 стандартни
- Lateral raise от наведено положение + 3 стандартни
- Frontal press (дланите гледат една към друга) + 3
- Single tap напади ( десният крак,например,стои в предна позиция,сгънат,левият минава назад,после се прибира и бива използван само за равновесие,докато десният все още бива натоварван - задържа се така 2-3 секунди и много бавно се връщаме в нормален стоеж) + 3
- Lateral Deltoid Raise + 3
Силова 3
- Сумо клек
- Едностранно гребане
- Chest fly
- Bowler’s lunge ( аз ще си правя нормален напад,защото много ми се усукват коленете така и ми създава дискомфорт,който предпочитам да си спестя ) + 3
- Двустранно гребане от наведено положение + 3
- Bench преса + 3
- Сумо клек на един крак + 3
- Двустранно гребане с обратен хват + 3
- Long arm pullover + 3
Тези тренировки си остават за понеделник,сряда и петък.Ще ги сменя отново след 4 седмици,когато и ще се “замеря” за пръв път от бая време.Сега не искам.
Започвам и второто ниво на коремните преси на Fitness Blender ( How to have a sick-pack ).През първите 2 седмици ще ги правя през ден,а през третата и четвъртата - ежедневно.
Кардиото и йогата си остават за вторник,четвъртък и събота.Ако преценя,че мога да си го позволя,мога да включвам и по някое съвсем кратко в дните,определени за тежести.
За храненето - като за начало ще фаствам два пъти седмично х24 часа.Ще ми се някакво НВД,ама трябва да го обмисля :)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 26.12.12 11:48.
26.12.12
12:31
казано от Т. Тодорова на 26.12.12, 11:48:
Започвам и второто ниво на коремните преси на Fitness Blender ( How to have a sick-pack ).През първите 2 седмици ще ги правя през ден,а през третата и четвъртата - ежедневно.
Това как съм го пропуснала?! Моля, кажи по-подробно какво включва? (wasntme)
26.12.12
12:36
Виж го в ютюб - 8 minute abs .Ще ти изскочат отстрани левъл 2,3 и 4 :)
26.12.12
16:55
Ааа туй го знам, ама то не е на фитнес блендър-а :)
Ооо, блендърът е толкова готин сайт, добре, че Радост ми го обърна на внимание. (clap) (party) (F)
Тодорова—добър план! (y)
27.12.12
10:31
24/12/2012 (2)
Тренировка : силова 1
Храна : малко леща,малко питка,1 сърма,50 гр ядки,голямо парче торта (татко имаше рожден ден)
25/12/2012 , нетренировъчен (3)
Цял ден никаква храна,освен 5-6 бадема.
Вечерта : парче питка,малко руска салата,малко салата от печена чушка и катък,няма и 100гр свинско месо,готвено в гърне + гарнитура от сметанено-винено-гъбен сос.1 бонбон.1 бира.
26/12/2012 , нетренировъчен (4)
От ония мои състояния,от които нищо не може да ме изкара - депресия,ревливо настроение,цялостна физическа отпадналост,бля - цял ден.
И...спийкинг ъв НВД : малко баница,малко тиквеник,малко бисквити и за вечеря - задушени картофи с топено сирене и подправки :D
27/12/2012 (5)
Днес съм шестак откъм сънна задоволеност,настроение и тонус.Разгеле. :)
Тренировка : Силова 2
Храна : мандарини,варени яйца,задушени зеленчуци (някакъв мексикански микс имам),много вода и почти никакво спиране на едно място + ябълков кекс (около 150гр)
Добавки не съм пила откакто не съм ги споменавала.Забравих ги.Днеска ще си ги пия.
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 28.12.12 10:33.
30.12.12
11:32
(dull) 28/12/2012 , нетренировъчен (dull) (6)
На гости на баба и дядо,следователно - 2 парчета от най-вкусния тиквеник на света + опит за ядене на баклава,но неуспешен,щото беше толкова захарна,че...ужас.
У нас си : задушени картофи с топено сирене и зеленчуци...имаше и няк’ва мръвка.
Цял ден проблеми,бързи помощи,болници,простотии ... :-x Вече уж всичко е що-годе наред.
Не тренирах по очевидни причини.
(sun) 29/12/2012 (sun) (7)
2 кафета с мляко и чаша портокалов сок /до 15:30/
100гр салата от цедено мляко и разни зеленчуци,60гр луканка /след тренировка/
Огромна вратна пържола,2 с.л. задушени картофи с топено сирене и зеленчуци,салата от цвекло /доста късна вечеря/
Две чаши вино
Малко повече от литър вода
Тренировката : Загряване -15мин , Силова 3 , Корем , 20 мин кардио (едно с удари и ритници,комбинирани с бодра музичка...не е лошо , 20 мин йога
Добавки : ГХ§МСМ,рибено масло
Цигари : Много
Доста съм заякнала,мисля (giggle) Всички упражнения са ми много по-лесни,почти не ме болят коленете при нападите,които правя и много по-чисто вече.Изпънах се на сумо клек с 15кила,което за мен си е постижение,но ме заболя кръстът,защото щангата не ми е удобна - има 3 диска по 5 кг на нея и => единият е в средата.Ще пробвам с 20 кг след 1-2 седмици,определено ще ми е по-удобно откъм позициониране на “уреда” спрямо тялото.
На лицевите опори вече не ми е проблем да се смъкна до долу.Не мога да се избутам ,де,но поне слизам безпроблемно.
Коремните преси - вадят ми душицата,но мога и да не спра.
Единствено явно съм отвикнала от монотонното кардио - става ми гадно,пък и скучно.Друго си е интервалното - да ти треперят гащите от страх,че имаш само още 3 секунди почивка и пак се почваш до откат :D
Вчера май се попретоварих,защото много ме отряза черният дроб накрая.Кардиото беше предвидено за 40 минути,ама се отказах на 20тата,прецъках до куулдаун-а и приключих.
Не можах да разбера - когато се претовариш и те заболи,то е,защото е нормално или е нормално само,ако имаш проблем с въпросния орган ?
30.12.12
17:33
(inlove) 30/12/2012 (inlove) (8)
Задушени тотофи със зеленчуци и топено сирене ,сигурно 250гр ,плюс 50гр луканка
Парче торта (довършваме каквото има из нас и спирам да ям сладко,сериозно и форевър - откровено ми става лошо от него)
2 кафета - едното с мляко,другото с мляко и мед
Салата от цвекло,морков и зеле,сирене,2 яйца
45 минути интервали , кардио:леки тежести с много повторения
Корем , като от предния пост
20 мин йога
1,5л вода
5 цигари
ГХ&МСМ,рибено масло
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 30.12.12 21:35.
31.12.12
11:12
Решено е - сладко повече НЯМА да ям.Имам един коледен щолен,250гр е май,може би ще го довърша лека-полека,само за да не го изхвърля.Ако ме затресе съвсем - имам си медени барове в камерата,ще боцкам по 1 от тях.
Снощи изядох 2 парченца /15гр/ шоколад и се наложи да взема два валидола един след друг - не реагирам добре и още на 3ти сутринта ще ида при джипката ,за да видя какво ми става.
Мисля,че причината да не свалям мазнини,не е само в разклатената дисциплина.
01.01.13
16:16
Да ви е честита поредната година :)
31/12/2012 , нетренировъчен (9)
Кафе с мляко и мед
1/2 ръжено хлебче,40гр луканка,лютеница
между 22:00 и 8:00 :
2 сърми , 2-3 хапки пиле , голямо парче баница
Бая червено вино , разреждано с .. лимонов швепс (много готска комбинация)
Искаше ми се да тренирам,но не остана време покрай цялата подготовка - събирахме се у нас и трябваше да се посвърши туй-онуй.Хубаво,че са ми читави гостите,та не ме нарочиха за слугиня и всеки помагаше :)
01/01/2013 , нетренировъчен (10)
Спах супер гадно ,от 09:00 до към 12:00 . Кръвното в петите ( 70/50) , ужасен главобол .Махмурлук - не, ама краткото спане е ужас.
Кафе с мед и мляко
За обяд : Сравнително дребна пържола от пилешки бут,парченце свинско контра филе,много вкусно песто (inlove) ,домашно приготвено, 2 сърми , парче питка (много хубава става винаги,не можеше да не я нагъна поне малко :) ).
Повече няма да се храня днес,нещо не ме кефи.Сърцето ми хлопа.
Ще ми се всяка година да си правя някакъв ъпгрейд ... :)
Миналата реших,че ще ставам човек лека-полека - съответно промених много неща,въпреки че се оливам чат пат.Доволна съм,че бивам нахранена с къде-къде по-малки количества,че изпитвам физическа,психическа и емоционална нужда от тренировките - не ги правя по задължение,харесват ми и не смятам да занижавам активността си,дори напротив.Свалените килограми се оказват точно 16.
По празниците не мисля,че съм качила нещо - миналия ден бях с килограм и половина по тежка ,но с пижамата,чехлите и след 300мл течност.Не съм и изпитвала нужда да се тъпча.
Ъпгрейдът тази година ... ми викам да спра цигарите най-накрая,а? (nod)
Изнервят ме,скъпи са,тежат ми,пречат ми и ми миришат.А и ме е страх по разни причини - предпочитам да се пазя,сърцето ме тормози напоследък,пък и ако взема да забременея някой ден,сигурна съм,че малкия дзвер ще се густира повече,ако си прекара първите 9 месеца живот на чисто,вместо в жив пепелник.
Та ... Challenge 2013 :
- Мощен спад на % мазнини (най-накрая да го свърша това ,мускули си имам вече някакви)
- НВД (старт на 02.01) - не ми е толкова за друго,колкото да се пречупя и да си докажа,че наистина мога да спазвам нещо стриктно
- Отказ от цигарите
02.01.13
11:27
Дъвча един портокал и смятам...Бенедикт ме изкара с BMR 1755 . Умножено с коефициента на физическата активност - 2400 калории на ден.Това е при положение,че си намалих коефициента,защото не смятам,че съм особено изявен атлет :) ,а и първата сметка възлизаше на 2900 калории (wasntme)
Трябва да поемам между 50-80гр въглехидрати дневно - максимум около 300 калории от тях.
Не мога да разбера как трябва да разделя мазнините и белтъка,нито как да измайсторя някакъв отрицателен баланс - струват ми се много 2400,но ако приемем,че тялото ми наистина има нужда от толкова,ми се струва грубо да махна 1000 от тях.
Моля за малко помощ (whew)
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 02.01.13 11:28.