Какво е нужно?

16.12.12
23:07

Здравейте. Аз сЪм на 14 години, тежа 53.8кг. и съм висок 171. Тренирам горе-долу от 2 години в домашни условия(лицеви опори, за трицепс, коремни преси, клякания и др.) и на лост(набирания)...Като гледам мойте връсници съм добре оформен.От скоро ходя и на фитнес. Усновно упражненията са ми по 10повториния , защото прочетах, че предизвиква най-голямо количество циркулиращ хормон на растежа. Храня се по 5-6 пъти на ден, предимно с храни който са богати на белтъчини, но да не съдоржат много въглехидрати. Малък съм за това не мога да си позволя да ям секи ден пилешко(гърди и др.), пуешко, риба, обезмаслено мляко, пънозурнести хлябове и др. ако ме разбирате. Предимно в менюто ми има яйца, колбаси с повече белтъчини, млечни продукти, плодове,ядки, бял ориз и други подобни. Вупроса ми е:  Искам да  имам масивни мускули и да изглеждам добре. Как да съчетавам храните или поне към кой да няблягам за за се получи исканото?:) (think)

17.12.12
06:34

Такова понятие като “колбаси с повече белтъчини” не съществува.Съдържанието на каквито и да е колбаси е много съмнително и шанса в тях да има полезни вещества е на практика нулев.Яйца,сирена,кашкавал,извара,мляко,ядки,спагети,макарони,месото е ясно,овес,ориз,картофи.Въпроса ти е доста общ и отговора на него е написан в питането ти ;).

17.12.12
18:18

Благодаря :) ...А на тази възраст трябва ли някоя по-специална програма за трениране или и тая би ми свършила работа http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa ?

17.12.12
20:36

Тази програма не е за теб.Ориентирай се към 3-дневна програма с предимно  базови упражнения.

18.12.12
19:28

Добре... Неопитен съм, за това може ли да ми помогнете съставянето на тази програма...?
Благодаря! предварително :)

Мнението беше редактирано от Biatd. . на 19.12.12 19:11.

19.12.12
19:16

ден 1 – гърди, рамене, трицепс;
ден 2 – крака;
ден 3 – гръб, трапец, бицепс;
ден 4 – почивка.
И пак отначало
Средоточил сум се върху бенч преси, преси над главата, клек, мъртва тяга, гребане, сгъване с щанга и трицепсово разгъване.
Сериите са ми 3x10
Въпросът ми е подходяща ли е за мен?

19.12.12
19:26

Ако плана е да си стоиш 50 кг,давай смело! Ако не,разделението на мускулни групи би могъл да го оставиш така,но да тренираш през ден,като събота и неделя - почиваш.

19.12.12
20:15

balabanov Благодаря, помогна ми много.:)

21.12.12
22:55

А тези упражнения достатъчни ли са?:)

03.01.13
20:53

Моля някои ако знае да пише!?

03.01.13
21:41

казано от Biatd. . на 21.12.12, 22:55:

А тези упражнения достатъчни ли са?:)

Какви упражнения,младежо? :)  Напиши кои си избрал по дни и мускулни групи. Че тук не е сайт за ясновидци. Можеш и тренировъчен дневник да си направиш в раздела за дневници.

04.01.13
18:28

Нагоре съм написъл, но както и да е..:)
Ето по-подробно и ясно:)
1-Ден:  Гърди, Рамене, Трицепс

Бенч преси  4х10
Преси за рамо(с щанга над глава) 3х10
Трицеспово разгъване на скрипец 4х10

2-Ден:  Почивка

3-Ден    Крака
Клек 4х10

4-Ден    Почивка

5-Ден  Гръб, трапец, бицепс
Мъртва тяга 3х10
Гребане 4х10
Згъване с щанга за бицепс 3х10
    Събота и Неделя: Почивка

05.01.13
23:49

Ами така е по-добре. Може да се помисли само за трицепса. Дали да бъде на скрипец,което е малко изолиращо упражнение или някое по-основно разгъване на дъмбел с две ръце зад главата. Или кофички,но за трицепса (не за гърдите).Френското разгъване може да ти травмира лактите и не ти го предлагам засега.В деня за крака не е лошо да имаш в края на тренировката и 3х15 повторения за прасец. на калфмашина или 3х10-15 повдигане на пръсти на легпреса. Или повдигане на пръсти от стоеж с дъмбел в едната ръка. А след клека и преди прасеца би могъл да сложиш сгъване на машина за задно бедро или румънската тяга. :)

Ще бъде добре,но ако нямаш все още мускулна треска в краката,когато правиш тягата и гребането в следващата тренировка.

Мнението беше редактирано от Миро на 05.01.13 23:53.

06.01.13
15:19

Благодаря за отделеното време.:) Непременно ще променя програмта..!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1