19.12.12
14:23
Та това ми е въпроса как да запазим форма през зимата?
Да правя ли кардио от какви храни да избягвам съобразно зимниат период някакви насоки ще са ми от полза.
Питам защото забелязвам че съм почнал да се омазнявам малко,а с хранате се старая да не злоупотребявам.
Темата беше редактирана от tisho на 19.12.12 14:25.
А каква е причината да излизаш от форма?Каква е разликата от зимния до летния ти период?
Мнението беше редактирано от Zane на 19.12.12 16:40.
През зимата се ВЛИЗА във форма, а не обратното...точно сега е момента да трупаш здраво маса и лятото чистиш и т’ва е
19.12.12
17:42
казано от Мирослав Николов на 19.12.12, 17:40:
През зимата се ВЛИЗА във форма, а не обратното...
Ммммтова задължително ли е? (sun)
19.12.12
17:49
казано от tisho на 19.12.12, 14:23:
Та това ми е въпроса как да запазим форма през зимата?
Прави това, което си правил лятото. :)
Лятото имах възможност за по-динамичен живот и без да спазвам диети имах малко мазнини.Сега усещам,че почвам да трупам и се чудя дали е добре да правя някави диети и кардио за да не се “изтърва”.Някой който знае как да подържа целогодишно форма.
19.12.12
22:45
Сега е нормално да трупаш мазнини, защото не си в движение, както е било лятото. За това зимата се качва, а пролет-лято чистиш.
19.12.12
22:48
Няма магическа формула. Който иска, намира начин. Активността навън е ограничена, но залите, тежестите, машините, подът - те остават. По-здрави тренировки, по-голяма честота, ако е необходимо. Разумно разпределяне на калориите и сън.
И аз не съм фен на определянето “зима - качвам, лято-свалям”. Който както си го направи, така става.
Мнението беше редактирано от Miss Fight на 19.12.12 22:49.
На мен лично зимата ми е периода на чистене, лятото бях прекалено много в движение и натрупах мазно в коремната област, бедрата и дупето, заради системно гладуване и буквално натъпкване след това с боклуци, защото нямаш време да седнеш като човек.
Надявам се другото лято да не е така.
Лято,зиме,спорта си е спорт, не губи форма (muscle)
19.12.12
23:19
казано от Miss Fight на 19.12.12, 22:48:
Няма магическа формула. Който иска, намира начин. Активността навън е ограничена, но залите, тежестите, машините, подът - те остават. По-здрави тренировки, по-голяма честота, ако е необходимо. Разумно разпределяне на калориите и сън.
И аз не съм фен на определянето “зима - качвам, лято-свалям”. Който както си го направи, така става.
Цепите се от културистичните среди, защо така :D (giggle)
Хаха трябва целогодишно да си във форма.Та като че ли никой не прави кардио зимата аз смятам да пробвам малко интервално до 16-17мин след силова тренировка.А за яденето гледам след вечерята(7;00)да не ям ама ми е мн трудно защото обикновено си лягам към 1-2.
Мнението беше редактирано от tisho на 19.12.12 23:42.
20.12.12
08:26
Няма смисъл да стоиш гладен. Дори не е препоръчително. Просто гледай да хапнеш нещо не много тежко, белтъчнопреобладаващо и час-два преди лягане.
20.12.12
08:29
яж като животно бе... 10-15кила отгоре и след 4месеца чистиш половината и отиваш на морето да сваляш мацки :D
казано от kristiancho на 20.12.12, 08:29:
яж като животно бе... 10-15кила отгоре и след 4месеца чистиш половината и отиваш на морето да сваляш мацки :D
Храни се като мъж,за да изглеждаш като мъж... ;)
20.12.12
09:13
Много интересен въпрос, наистина - как да запазим формата през зимата?
За мен тази дискусия е лишена от всякакъв смисъл. Как - ами като се придържаме към нормален хранителен и тренировъчен режим целогодишно. Какво толкова има да се казва - нямам идея.
казано от Zane на 19.12.12, 16:40:
А каква е причината да излизаш от форма?Каква е разликата от зимния до летния ти период?
Това ми беше идеята в тези въпроси.Ако човек загуби форма,това значи,че нещо в тренировъчния и хранителен режим се е променило.И то в отрицателна насока,което е довело до регрес.