22.12.12
01:30
Здравейте! Казвам се Кристиана,на 17 години,висока съм около 165см. и тежа от скоро 52кг.! Започвам дневник с надеждата да ме поправяте,когато бъркам някъде в упражнение или храна,която приемам,но само не ми се карайте най -малкото,защото не съм толкова запозната,колкото вас! :) Та, до лято 2012 не съм била под определена диета,но си правех редовно упражнения в къщи,от време на време ходех на фитнес и това ми помогна да постигна това,което исках: стегнато тяло. От скоро обаче целта ми е друга. Искам, освен стегнато тяло,като цяло да водя здравословен живот!Ето какво започвам от утре:
Само вечер имам време за упражнения и то около час максимум.Всъщност, аз уча в спортно училище,но спорта ми не е от най-натоварващите(спортна стрелба) и все пак вървя по над 3 км.на ден от нас, до училище,до залата и обратно,затова мисля, че с вървенето се справям добре :D
Храната: сладко един път в седмицата и то само натурален шоколад
тестени изделия ограничени на максимум
паста не мога без нея,но до 2-3 пъти в седмицата ще се огранича
никакви чипсове,снаксове,пръчки,газирани напитки и оцветени води(сок) не употребявам
от време на време хапвам солети,а алкохол близвам по повод и то по-малко
Сега понеже почва зимната ваканция и имам повечко време ще правя упражнения и сутрин.
Примерен ден(през ваканцията):
8:30 закуска(банан или пълнозърнеста филийка със сирене и масло,чай с мед)
9:00 тренировка(максимум час)
10:00 закуска(ябълка,киви или някакъв друг плод,вода)
12:00 супа или пилешко месо
16:00 някакви бисквитки или мандаринки и чай
19:00 вечеря (каквото е наготвила мама,ако е нещо гадно-омлет)
20:00 тренировка(около час)
през целия ден около 1,5л. вода (не мога повече)
тренировките се чудя еднакви ли да ги правя или различни упражнения,но за еднакви мускулни групи.
Ще съм благодарна на всеки един коментар и съвет :)
Темата беше редактирана от Кристиана Стоянова на 22.12.12 01:31.
Първо, честит дневник! Второ, бих променил няколко от нещата по хранителния режим.
Тренировката е едва 30 минути след закуската, което ми се струва недостатъчно време за нейното храносмилане. Опитът ми показва, че най-добре тренирам поне 2 часа след ядене. Хубаво е след тренировка да хапваш по-обилно, за да дадеш на тялото си нужните хранителни вещества, изразходени по време на самата тренировка. Бисквитите бих ги заменил с някакви сурови ядки (бадеми/орехи). Не е нужно да тренираш два пъти на ден, но пък ако ти е кеф така, действай. След втората тренировка също може да вкараш едно хранене, че не ми се мисли как се заспива натрениран и на празен стомах :) Успех с целите.
Здравей! Честит дневник!
Успех с целите и поздравления за постигнатите резултати!
Килограмите ти на този ръст звучат перфектно.
Моето мнение за хранителния план е, че въобще никаква храна няма
до момента, когато идва вечерята—банан, мандарини, супи, БИСКВИТКИ—
звучи като полуглад през целия ден. По-добре яж нещо по-стабилно за
закуска, отколкото да гладуваш или да ядеш бисквити и мандарини :)
/както в заглавието на моя дневник :) , ама то е на шега /
22.12.12
21:57
Добър вечер! Първо искам да благодаря на dani и на Кико Сан,благодаря ви много за съветите и си взимам поука!! С храната мина много добре днес,но упражненията ги бях намалила(женски проблеми и ме боли коремчето цял ден :(.. ).Как мина днес накратко:
Успах се, станах в 9:30,но бях много изморена и това ми “успиване” ме държа бодра през деня.Закусих ябълка и зелен чай с мед.След час направих малко упражнения за корема,бедрата и дупето(понеже това са ми проблемни зони) от клипчета от сайт-а www.passion4profession.net . Обядвах в 12:30 пържен боб(на мама някаква манджа :D ) в малка купичка и изядох с него филийка пълнозърнест хляб.Следобед към 16:30 пих хижарски чай,хапнах банан,а по-късно киви.Вечерях в 20:00 омлет,правих от 21:00 упражнения (същите като сутринта) и мисля към 22:30 да хапна ябълка или банан.Вода съм изпила около литър,повече не ми се пиеше...Деня ми пак беше натоварен с разходки напред-назад,чистих целия апартамент,така че смятам и това се брои са вид тренировка :D
Имах голямо желание да си снимам тялото и да си направя сравнение след време от типа “преди и сега”,но коремчето ми е подуто и няма да е в реалните си размери,затова ще изчакам.
Утре ще закусвам пълнозърнести макарони със сирене,хаха,нямам търпени да опитам :D Само се чудя този път какви упражнения да правя.Ако ме боли корема няма да го включвам в програмата.Мисля си за гърди,бицепс и прасци.Не знам честно казано как се определя тренировката,зная че не трябва да се смесват по 2 големи групи на една тренировка,но как точно да ги комбинирам...Ще съм ви благодарна,ако ми обясните,а аз сега ще потърся нещо в интернет относно това и ще пиша тук какво съм разбрала.
23.12.12
21:47
Днес частта с храната мина ужасно :D Бях на “макаронен ден”
9:30 -пълнозърнести макарони със сирене, зелен чай
10:30 лека тренировка
11:30 морков
12:30 половин купичка макарони .. :Д
15:30 киви
18:30 2 мандарини
19:00 тренировка до 20:00
21:00 отново макарони със свинско филе(на мама експериментите,хаха :D)
За целия ден 1л. вода
Малко ми е гузно за всичките тези макарони,въпреки че по грамаж не беше голяма порция.За сметка на това пък втората ми тренировка си беше наистина натоварваща :)
24.12.12
23:33
24.12.12 страшно изморителния ден :Х ...
8:30 ставане
9:30 тренировка
(не съм закусвала)
11:30 хапнах 3-4 бисквити на Нестле “Житен дар” с калций
13:00(бях на гости) 1 парче баница,2 соленки,1 мандарина и чай(зелен)
14:00-18:00 обикаляне из Русе(главно моловете(ужас));дд
18:00 2 парчета от някаква питка на Кауфланд
20:30 2 пъти си взех от салатата”Снежанка”,1 картофено кюфте и около 500 мл.вода
Сега съм страшно изморена,цял ден обикалях(едно от нещата,които най-много мразя)Поне в края на дена успях да си взема и аз коледния подарък за себе си ХАХА... Имам мускулна треска на бедрата :Д,когато се застоя и още повече ме заболява :Д ... Утре изглежда пак ще е ден без по-качествена тренировка понеже сме на празник и през деня трябва да се помага...няма как ... Ех,поне ще успея да изчакам Дядо Коледа в 00:00 :Д ...
ВЕСЕЛА КОЛЕДА NA ВСИЧКИ СЕОТБОРНИЦИ (хаха) пожелавам ви подаръците,за които сте писали на Дядо Коледа,да няма разминавания хаха :Д
26.12.12
14:04
25.12.12
Закуска 2 мандарини
Обяд 2 парчета пица,чай
Следобедна закуска десерт Баунти
вечеря парче питка,карофена салата,2 чаши вино и 1 сок капи портокал
Не съм тренирала,но през деня ринах сняг,а вечерта беше придружена с много танци.
27.12.12
11:26
26.12.12
Закуска 4-5 бисквитки на Житен дар и 2 мандарини
Обяд супа топчета
Следобяд 4-5 мандарини и 3 парченца натурален шоколад
Вечеря пропуснах...
Нямах никакво време или пък желание за храна..напоследък се засищам от страшно малко...
Тренировка не съм правила понеже имам мускулна треска на гърба и боли много,иначе пак си направих дълга разходка.
27.12.12
22:25
27.12.2012
Закуска 11:30 :отново бисквити и чай
Обяд 13:00: мусака с кис. мляко2%
Следобедна 16:00:чай
Вечеря 19:00: попара :Д 4 малки филийки пълнозърнест хляб малко сирене и малко маргарин(любимото ми)
1 тренировка сутринта преди закуската :) От утре почвам и втората тренировка..
31.12.12
11:10
Последните дни нямах много време за компютър,но като цяло си спазвах тренировките и режима на хранене,с изключение на събота,когато сутринта закусвах и след това чак в 7 вечерях,но така се получи.Дори по празниците си преценявам какво да хапна и не грабя от най-вкусните(съответно най-вредните) храни :D Довечера мисля да го карам само на вино,не искам да се тровя със спирт,и ще хапна малко баница,заради късметчето и разбира се :Д
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2013,ДАНО ТЯ ДА БЪДЕ ПО-ДОБРА ДОМАКИНЯ ОТ 2012. НЕКА НИ ДАРЯВА С МНОГО ЗДРАВЕ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ !!