Бягане + Фитнес - наистина ли са несъвместими

Здравейте, според треньора ми трябва да огранича бягането, но на мен не ми се иска защото ми харесва да го правя. В момента бягам бавно, около 2-3 км, 1-2 пъти седмично. Чудя се дали да не променя тренировките - например интервално бягане или hill training. 176 см /69 кг съм, но имам малко мазнини в областта на корема и кръста.

В този форум няма ясновидци. :)

Извинявам се за малкото информация, която давам. Ето още, да се надяваме че вече няма да е нужно да хвърляте боб.

1. Цели - да увелича мускулната маса, като достигна тегло не повече от 74 кг. Да подобря гъвкавостта и тонуса на мускулите и да увелича издръжливостта си. И най-вече - да бъда здрав!
2. Тренирам 2-3 пъти седмично, понякога сам, понякога с инструктор, по класическа схема - един ден крака, един ден гърди + трицепс и един ден Гръб+бицепс, като понякога сменям трицепса с рамо или правя тренировки само за ръце. Вдигам малко килограми (60-70% от максимума) с повече повторения, понякога включвам и суперсерии. Тренировката започвам със загряане 10 мин колело или пътека, после разгрявака на ставите и малко разтягане и завършвам с коремни преси - 30 на пейка+20 повдигане на крак без почивка в 3-4 серии или други подобни упражнения.
3. Хранене - тук е малко проблемно. Поради проблеми с храносмилането се храня по специален режим, който изключва риба, месо и яйца и ограничава млякото и млечните продукти - т.е. кошмар за всеки фитнес инструктор. За сметка на това ям много пресни зеленчуци и плодове, ориз (кафяв) и други пълнозърнести храни (хляб и тесто не ям, с изключение на спагети). Също така ям много сурови ядки и приемам растителни протеини 90% - грахов протеин или соев протеин, както и други богати на проетини добавки. Не ям сол и мазнините са ми ограничени (набавям ги от ядките) - това като ям вкъщи, навън е ясно, че сол и мазно слагат във всичко.
4. На 30 години съм. Занимавам се със спорт едва от година и половина.
5. Бягането - както казах ми доставя удоволствие, а напоследък започнах да разнообразявам с бягане по мек терен - трева, сняг и т.н., с цел да намаля повтаряемите травмиращи движения и да тренирам повече мускулни групи, поради по-различните движения в този вид бягане.

Въпроса ще формулирам малко по-различно от казаното в началото.
Какво трябва да променя в тренировъчната си програма, за да получа по-добри дълготрайни резултати ?

По принцип имам склонност към качване на мазнини в областта на корема, и трудно качвам мускулна маса. Преди време бях близо 100 кг поради неправилно хранене, но поради стечение на обстоятелствата това се промени.

22.12.12
15:52

Бягане 3 км. два пъти седмично няма да ти пречи да качваш мускулна маса.
Обаче това, че ядеш само зеленчуци и растителен протеини ще пречи.

Мнението беше редактирано от Петко К на 22.12.12 15:52.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1