14.06.04
15:43
Izbroenite zelenchuci mnogo mesta sam chuval che ne se broqli za kalorii nezavisimo ot kolichestvoto….. smqtam che tfa sa gluposti prav sum nalI ? ne moje qdesh po 2-3 kg domati na qdene is i mislish chi shi svalish :) Da ne govorim che domata sadurja zahari i mn malko nisheste , krastavicite zeleto i marulqta nemat pochti nisheste koeto bi dalo pik na insulina !?! Uj sadurjanieto im e podobno kat na plodovete samo det ne e fruktoza zaharite im mi kfo sa ? Ili skapanoto mai spisanie e v skapana greshka….... mai ne sa naqsno che sichko staa na zahari v kraq na verigata :) dori i nishesteto samo det to ne reagira silno na insolina :P t.e nema blood impact ;)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 15.04.11 11:40.
14.06.04
19:58
дам добър въпрос. Аз примерно много обичам маруля и си изяждам една на ден от тия мутантите, които излезнаха по магазините. А струва само 20-30ст. :)
Пич, като начало се научи да не приемаш думите в списанията за чиста монета.
Въглехидратите в зеленчуците са под формата на тъй наречените фибри, с други думи влакна. Тъй като те не се разлагат в организма, не влияят съществено на нивата на инсулина. Фибрите имат едно важно качество - подобряват храносмилането и перисталтиката на червата.
domata ima 3.5 g sugars , i 1 g nisheste nekade daje 0.8 i okolo 1 g vlakna fibri….. vuprosa ne e dali shi debeleq ot fibrite to e qsno tqh chi shi gi izfurgam vuprosa e che tez 3.5 sugars ( btw ne spisaniq a uchebnici kat pochnesh uchebnici tam za toha i po himiq it .n izkarvat che razlika mejdu plod i zelenchuk nema prosto ednoto ima po golqmo sadurjanie na zahari ? Ko nachi Morkov ili portokal ? Po zle morkova shtot e 52 kcal a portokala 26 tui li izliza ? tfa imah predvid . Gotcha vmesto se zlobish i da sa tfarish che sam direkten kam horata mojesh da prochetesh kfo pisha :>
От домати има вероятсност да качиш нещо, ма представи си колко тря надумкаш :) поне кило, за да има ефект. Морковите, царевицата са по-опасни в случая. Обаче краставицитее те са само вода бе батко :)
Не мисля, че зеленчуците като цяло трябва да са ти проблем, по една салатка на ядене даже си е задължително. Ти гледай колко картофи и юфка ядеш ;) :lol:
20.06.04
01:56
Загубите за храносмилане и отделяне на тези 3 кила зарзават ще покрият, захарите. Що се отнася за доматите, 3 кг домати ще ти докарат ликопен горе-долу колкото 100 гр лютеница. Виж по-долу какво писах за ликопена! А има и друго. Зарзавата е с нисък глекимичен индекс. Тъй, че няма се плашиш :) !