Поредният ентусиаст, чакащ за ценни съвети :)

Темата е заключена.

27.12.12
22:32

Здравейте на всички! :)

Казвам се Божидара, но всички ме наричат Дари. На 17 години съм.

“Историята” ми започна преди две години, когато след доста качени килограми (явно в следствие на пубертета, тъй като не съм променяла хранителните си навици) реших, че това не може да продължава така.
Пробвах какви ли не диети (което в момента осъзнавам каква простотия е, но тогава и понятие си нямах), но разбира се се получаваше йо-йо ефект, освен това си докарах проблеми с бъбреците.
След това си наумих, че ще се храня само с плодове и зеленчуци (като в менюто ми бяха основно ябълки, портокали, грейпфрути, домати и краставици) и от време на време, когато гладът надделяваше, добавях по няколко парчета сирене или пък кисело мляко.
Всичко това бе съчетано с много скачане на въже и други разнообразни упражнения, които правех вкъщи.
Свалих 5 килограма, или с други думи от 55 станах 50, като тогава бях висока около 1,65. Харесвах се, имах добре изглеждаща фигура и стегнато тяло.
Но, вследствие на това, че съм вегетарианка и че пиех по около 3 литра зелен чай на ден, си докарах анемия.
Предписаха ми хапчета, в менюто ми фигурираха по-калорични храни, богати на желязо и в по-големи порции. В началото спрях за малко физическата активност, поради причината, че не ми достигаше въздух и се чувствах наистина като ходещ мъртвец, а за жалост и изглеждах така, но в последствие така и не се върнах към нея.

След известно време си върнах изгубените килограми, отново не се чувствах добре в тялото си, затова ограничих вредните храни и на този етап до някаква степен изглеждам прилично, от време на време пак се връщам към въжето и упражненията, но не с такъв хъс като преди.

Сега, освен че ми предстои бал, отново съм силно мотивирана да вляза във форма.
Този път ми се иска да подходя по здравословен начин, за да съчетая здраве и добра визия.
Разбира се физическите упражнения са ясен фактор, но бих се радвала да чуя (в случая да видя :] ) съвети относно храненето.

Благодаря на всички, които ще ми отделят внимание! :))

Темата беше редактирана от Aard на 27.12.12 22:43.

28.12.12
10:49

Здравей!Мисля,че си попаднала в правилния форум,който е пълен с хора,които могат да ти дадат безценни съвети.Вниманието му привлече това,че имаш анемия.И аз съм така,а  на всичкото отгоре от 2 месеца и аз не ям месо.Не знам от кой тип вегетарянци си,но ако все пак ядеш яйца и млечни картинката е доста по-добра :) Аз като начало бих ти препоръчала да разгледаш статите в сайта.Не разбрах дали искаш да сваляш или да подържаш,но във всички случаи едно добро начало с РБД ще даде добри резултати,стига храната ти да идва от правилни източници без боклуци,а качествена храна.Все пак си само на 17,още растеш,не брой калории,а подбирай храната си и всичко ще си дойде на мястото.Важно е постоянството!Пожелавам ти успех! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1