27.12.12
13:36
Здравейте на 17 години съм от София, тренирам футбол сериозно от 12 годишен . Ето го и моя проблем от лятото август месец когато бях на лагер за една топка вдигнах много високо крака си и усетих лека болка в кръста лека но търпима играх, играх и почуствах септември месец страхотни болки и спрях .Докато се оправя частично правех упражнения за засилване на кръстна и коремна мускулатура, но помогнаха частично да се върна да изиграя 5-6 мача и пак да не мога -физиотерапийте и те не помогнаха отново чувствах болки. Ходих по лекари едни казват че било от растежа, други че ще мине с времето но ето след вече 4 месеца болките ги има ... Та моя въпрос е ако може да кажете какво ви е помогнало на вас при болки в кръста, бабини рецепти и ако може да кажете някой добър кинезитерапевт или масажист . Иначе съм 190 см и 81 кг ако може по някакъв начин да помогне .
28.12.12
12:22
Здравей! Интересна ми стана темата ти поради многото съвпадения ;) Аз тренирах 10 и повече години футбол, с еднаква физика сме и аз също съм имал проблеми с кръста ;) Може би за нашата телесна структура е нормално, тъй като , както знаеш, в този спорт се изисква доста повратливост, каквато на нас ни липсва малко или много. Ключът от бараката може би е в някой прещипан нерв или нервно окончание.
Решението за мен беше: много добра и внимателна загрявка. След беговата част, по време на общофизическите упражнения- много плавно разгряване и раздвижване на кръста! Отделяй му по 3-4 минути, 2-3 упражнения. Без резки движения. Можеш и да го мажеш преди тренировка с Неокс или някой от масажните гелове- примерно с арника и конски кестен.
Физиотерапевт мога да ти препоръчам(в Пловдив).
28.12.12
14:11
Проблема е че не съм на 100% дори когато загрея добре само с Финалгон болката ми минава но не знам дали си запознат с паренето му (понеже е съставен от някаква отрова ) не мога да играя просто с тази болка става въпрос аз се надявам да играя професионално футбол но това няма как да стане като не съм пълноценен .. Благодаря за съвета но какви ли не мазила съм използвал, болкоуспокояващи и т.н. и почти никакъв ефект , но за загрявката наистина като се замисля трябва да обърна голямо внимание на кръста .
Без да те диагностицират, е смешно и безпредметно да те лекуват...особено по интернет.
Трябва ти скенер, ако имаш пари ЯМР, въпреки, че според мен скенера ще ти свърши работа. Оттам, ако се появи нещо, ЕМГ и тогава мнение от невролог.
Всичко се поема от здравната, така че първата стъпка е среща с личната и даване на направление.
Финалгони, беналгони, караконджули...не лекуват, а притъпяват и манджата става още по-кисела, само дето ти не го разбираш.
29.12.12
12:46
Като цяло мазилата са си пунта мара, пробвал съм ги всичките. Но като за загрявка помагат със сигурност... Друг проблем е именно този- със здравната каса. Личната лекарка едва ли ще ти даде направление за специалист. Тя ще ти предпише Диклак примерно(или с който дистрибутор има договор и нищо няма да се оправи). А и ако е специалист, той няма да е спортен лекар, което е лошото. Най-добре отдели пари и отиди на спортен лекар. Отборът ти не може да няма връзка с някой специалист.
29.12.12
14:19
Ходил съм при травматолози и невролози. Правили са ми снимка на кръста и ми казаха че все още разсточнието между прешлените не се е калцирало и трябва с времето да ми мине болката а не мога чакам... защото скоро ми почва подготовката и не мога да не я направя ... и въпроса ми е дали има някой масажист който може да се справи с проблема ми... който познавате от София или знаете някакъв тип упражнения които могат да помогнат или каквото и да е ...
29.12.12
14:22
ЯМР много пари е .. от отбора не ми осигуряват и здравната каса не го покрива ... иначе знам че най ясна е картината за нещата при него.. иначе не се надявам за лечение по интернет, а за съвет също така за някой спортен специалист
Здравната каса покрива ЯМР - вземи направление от личната лекарка, отиваш при травматолог, той ти дава направление за ЯМР и то ти излиза точно 2лв.
30.12.12
22:42
казано от HACO на 30.12.12, 22:19:
Здравната каса покрива ЯМР - вземи направление от личната лекарка, отиваш при травматолог, той ти дава направление за ЯМР и то ти излиза точно 2лв.
Но разрешението се дава от някаква комисия и се чака доста, ако нямаш връзки.
30.12.12
23:36
Първо от София съм. За ЯМР не знаех след празниците ще проверя . И накрая ако може да кажете някой добър масажист ..в софия ще съм много благодарен !
казано от Ясен Крайчев на 30.12.12, 22:42:
казано от HACO на 30.12.12, 22:19:
Но разрешението се дава от някаква комисия и се чака доста, ако нямаш връзки.
Преди се чакаше доста, сега една две седмици и си на линия. Ти с нищо не се разправяш само чакаш. Имаш право мисля на едно ЯМР годишно..
31.12.12
14:21
В първата ми тема съм описал проблема си.Трябва ми някой добър масажист или кинезитерапевт в проблемите с кръста или просто някой. Ще съм благодарен ако ми препоръчате !