НВД + Running + хранителни добавки = -килограми ?

28.12.12
16:32

Както виждате зимата минава , празниците с много ядене и те са на път да си отидат и идва времето когато форума се пълни с такива теми от рода на това ще помогне ли онова ще помогне ли да влезем във форма за лятото... Та и аз да не съм по назад реших да ви споделя моят план с цел да ми кажете за някакви подобрения или съвети.

Започваме от мен:  29г  185см  144кг
Работа - Покер играч (имам много свободно време и работата е постоянно на комп или на стол :)  )

Добавки: Animal Cuts (termo fat burner) - 21 дни цикъл  + Super cuts 3 (lipo fat burner)

Добавките идват на 7 януари и почвам 21 дневен цикъл със следното.

Сутрин на гладно  анимал кътс
след 30 минути тичане в парка (като в началото почвам до отказване понеже едва ли ще е много и лека полека ще увеличавам)

Хранене: Всички продукти за НВД - мляко , месо , яйца , ядки , салати  - разделени на 4-5 храненя на ден , като всеки ден ще редувам месото - пилешко , риба , свинско , телешко , патешко , говеждо + 1 ден мисля да правя пълен глад.

Това е плана за първите 21 дни (3 седмици)

Сега идват въпросите.

1) Кога да пия animal cutsa i super cutsa през деня ?
2) Как да разпределям храненята ? След сутрешното кардио почвам и през 2ч или някаква друга система?

Ако стана машина за издържливост мисля да вкарам и вечерно тичане без почивен ден в първите 21 дни.

След този цикъл мисля да започна фитнес със силови тренировки но нека сега да съсредоточим писането върху този кардио режим за сваляне на възможно най-много килограми ?

Много ще съм благодарен на компетентни отговори:)

Поздрави !

Темата беше редактирана от Ceno Nedkov на 05.02.13 10:43.

28.12.12
16:41

Плана ти е катастрофа!!! Ще свалиш някакви килограми, ще заприличаш на мумия и след това ще си ги върнеш двойно и тройно.

Всеки ден тичане е безсмислено. Насочи се примерно към три дни тренировки с тежести и два дни кардио. Фат бърнарите си ги запази за по нататък, когато влезнеш поне малко във форма и можеш да тренираш с по висока интензивност.

28.12.12
16:55

На тези 125 кг и с това целодневно седене...няма да станеш “машина за издръжливост” за такъв кратък период, какво остава пък и да тичаш по два пъти на ден. Самото тичане в момента за теб не е най-добрият избор на кардио тренировка. Недей да се заблуждаваш и по-добре зарежи тези “грандиозни планове”, защото в крайна сметка ще се разочароваш. Рязкото скачане на НВД също не е добра идея. Ако наистина искаш промяна започни да тренираш адекватно. И всеки ден да се къпеш в Animal Cuts през тези 21 дни, само с тичане няма да ти се получат качествено нещата. Този твой план е далеч от здравословен и далеч от ефективен. По-добре обмисли хубаво целите си и ако държиш единствено на отслабване, по възможност светкавично - ще претърпиш провал. Тези 125 кг не са натрупани за 21 дни, а с години. За да се отървеш от тях ще ти трябва много повече време, както и пълна ревизия на начина ти на живот.
Успех.

Мнението беше редактирано от Мари А. на 28.12.12 17:00.

28.12.12
17:04

Аз съм свалял успешно с НВД + Animal Cuts + тичане сутрин на гладно. В допълнение обаче правех следното:
- през ден фитнес на големи мускулни групи (гърди, гръб, крака) => оргаизмът ти започва да гори значително повече калории;
- 6 хранения на ден - най-вече месо и зеленчуци (тази схема забързва метаболизма и не позволява на организма да си самоизяде мускулите в следствие на калорийния дефицит);

Според мен спокойно можеш да сваляш по 10кг на месец без да губиш значителна мускулна маса (макар и да е сигурно, че ще загубиш някаква), но в този студ те съветвам да тичаш на пътека в зала.
Имай също така предвид, че всички енергетици има страничен ефект при хора, които не пият кафета - след като спрях Cuts сутрин едвам отлепях очи. Явно съм развил толеранс към кофеина. Това трудно ставане продължи 2-3 седмици.

28.12.12
17:52

казано от shaolin на 28.12.12, 17:04:

Според мен спокойно можеш да сваляш по 10кг на месец

Ама ти сериозно ли го каза това?Колко здравословно ще бъде това?

Към автора.Ако ми преподадеш някой урок по покер,аз ще ти кажа как да свалиш плавно,здравословно.
майтап си правя :)Послушай Мари.

28.12.12
18:01

За това пуснах темата за да коригираме нещата във възможно най-балансираният вариант в който няма да е НЕздравословно. Дори бих се посъветвал с професионалист който да ми изготви режим,програма и т.н разбирасе срещу заплащане от моя страна, стига да ме насочите към такъв.

п.п Тайсън няма проблеми и без да ми казваш може :)

28.12.12
18:52

казано от Ceno Nedkov на 28.12.12, 18:01:

За това пуснах темата за да коригираме нещата във възможно най-балансираният вариант в който няма да е НЕздравословно. Дори бих се посъветвал с професионалист който да ми изготви режим,програма и т.н разбирасе срещу заплащане от моя страна, стига да ме насочите към такъв.

п.п Тайсън няма проблеми и без да ми казваш може :)

Онлайн играеш ли?
Сори за спама :)

01.01.13
23:59

Хвърляш се в дълбоките води с добавките при непривикнал организъм-нищо не пречи да започнеш с тях малко по късно
Като за начало:л карнитин(а може и без него),пък по нанатък АК:в това начинание не трябва да има бърза работа

След като си явно със залежал режим:никакво “до отказване”-ако не искаш да се съсишеш,контузиш и откажеш преждевременно и перманентно-подходи разумно
Спорта около 2 часа след ставане,не испускай хранене,нека е лека закуска и след това,поне седмица или 2 разходка сутрин,след това увеличаваш темпото,мисля ми схвана мисълта

Най лошото нещо на света са контузиите-а те настъпват именно в такива моменти,особено в студените периоди от годината

Успех в начинанието-и никакво бързане-ако си търпелив до месец ще си във форма подходяща за експерименти тип до отказ

05.02.13
10:39

1 month later update:

Здравейте отново. Пиша ви 1 месец по късно за да споделя как върви при мен. Послушах съветите ви и започнах всичко много премерено и точно. В началото с разходки около километър като вчера станаха до 7км за час и 20 минути. Друга физическа активност е около 10 пъти кардио на колелото вкъщи по 40 минути и серии за гърди , бицепс , трицепс и кръст с  дъмпели 2х15 кг. За по добър метаболизам взимах и Супер Кътс3. Храната беше строго протейнова като гледах да ям около 1000-1200 грама чисти печени филета , мляко фитнес 0.1% , мнооого зеленчуци на скара и сурови , ядки , яйца , и някакви такива неща като гледах поне да ги разпределям на 4-5 храненя. Вода не съм падал под 4-5 литра на ден.  Зареждащите дни гледах да не променям много нещата но хапвах малко сладко понеже то най-много ми липсваше. Знам че ще кажете кафяв ориз картофи 3гр карб на кг , но ми се ядеше нещо сладко и си го позволих , разбира се не съм прекалявал.

Резултатите:  -10,5кг , -10см от корема , -4 см кръст , -7см гръдна обиколка . Разбира се имам още много работа като плана ми е и този месец да увелича ходенята пеша и даже да почна да потичвам. Имам настрани Animal Cuts но ще ги пазя когато спра да свалям а това едва ли ще е скоро в предвид мерките ми. Другия ми план е скоро да влеза в залата.

Това е, ако имате забележки или препоръки ще се радвам да ги чуя.

Мнението беше редактирано от Ceno Nedkov на 05.02.13 10:43.

03.03.13
10:13

http://prikachi.com/images/111/5943111w.jpg

ШО

07.03.13
06:42

Здравей, искрено се надявам да си забравил да правиш дните си на пълен глад, било то и веднъж седмично. Ако в началото на една диета мотивацията е силна и може да се сбърка със силна воля и усещане за магия, то с времето нещата стават други и организма се изтощава. А това е неизбежно, ако останеш на такъв режим, а ти имаш да бъдеш дълго на някакъв. НВД се препоръчва да се сменя след 2 месеца. НВД с РБД са по-щадящ вариант. Прекомерната употреба на протеини за дълги периоди не е препоръчителна, особено при проблеми с бъбреците (аз имам такива)...

Иначе адмирации за прогреса!

Изчети няколко пъти важната тема за съставяне на меню за понижаване на тегло, разпиши си няколко примерни дни на НВД и РБД и си ги редувай, пак си вкарвай седмично по един ден със сутрешно чийт хранене, но само едно хранене, не целия ден ;) Разпиши си тук във форума дните, изчисли си калориите и нутриентите на примерно меню и попитай за анализ на конкретното меню, за да има смисъл да говорят всички за едно и също. И в случай, че имаш тренировка в деня, който описваш като примерно меню - съобрази преди и след тренировката какви храни е удачно да приемаш и в какво време. Информацията я има във форума и в дневниците, като не се хвърляй на спортните машини, те са постигнали това хранене и двигателна активност с времето...

Относно добавките - смятам, че като има човек да сваля доста килограми в началото само заради смяната на режима (двигателен и хранителен) организма се стресира и си сваля. Не би трябвало да имаш нужда от жестоки добавки. По-скоро гледай храната да бъде истинска, не пържи, а печи и вари, избягвай шунки, кренвирши, колбаси и филета от студените витрини в супермаркетите, защото са пълни със сол, нишестета и соя.

Определено си купи някакви комбинирани витамини, защото ако наистина мислиш да бъдеш дълго на режим, ще поставиш организма с непривична ситуация. Като цяло добавките ти би следвало да ти носят ценни витамини,  минерали, аминокиселини, хубаво е и да се внасят в организма от източници като сусам, ленено семе, годжи бери, сурови лешници, бадеми, кашу, мака, чиа.. Ей такива неща :)

Пожелавам ти успех!

Мнението беше редактирано от Шош на 07.03.13 06:45.

07.03.13
16:57

Шош, по принцип съм съгласна с написаното от теб, но само последната част малко ме притесни. Тези екзотични неща съвсем не е задължително да се ядат. Има си типично български неща, които могат да набавят същите витамини, минерали, мазнини, и т.н. без да се впускаме в обикаляне на био и диетични магазини. Има 3 фактора тук, които могат да загубят човек в каузата на чиата и маката (най-общо казано): 1. не са леснодостъпни, човек трябва да се интересува, обикаля и т.н., за да си ги набавя 2. иматнетрадиционен вкус, който може да не се харесва на болшинството хора. Особено тук се касае за мъж. По мое мнение те са повее традиционалисти и една елементарна пържола със салата (също добър здравословен избор) би ги удовлетворила много повече отколкото разните екзотики 3. хората започват да те гледат съмнително. Особено мъжете. Не че някога хорското мнение ме е спирало да си извадя кутията с яйца на банкет, но все пак за един мъж би било малко неудобно да го видят да яде “годжи бери”. Пак казвам: нищо лошо за мен и за присъстващите тук във форума, но като цяло ние не общуваме единствено с бигорексици, които да ни подкрепят.
Тези три неща ми се струва, че била спрели мотивирания иначе за здравословен начин на живот и сваляне на килограми.
Мога да посоча поне 10 мъже от бб-тийм, които не ядат годжи бери и са стройни, здрави и силни и успяват да си набавят необходимото от неща, които звучат простичко като “риба”, “месо”, “пипер”....

ШО

07.03.13
22:06

Anelia, съгласявам се напълно! Не таргетирах правилно препоръките, признавам! Поне пък ако му стане интересно на човек на принципа “покрай сухото гори и мокрото” (е,не съвсем) - ще попрочете за видовете добавки и ще се възползва и от магданоза и от мащерката и от ментата на българския пазар...
А за да не разводнявам темата излишно - хайде, авторе, давай менюто да го мислим, тъкмо и аз да понауча нещо :)

26.03.13
11:32

Скоро ще станат 3 месеца от началото. Цифровите резултати ще ги видиме и напиша на 7 Април , понеже съм си казал че ще правя по едно измерване на месец, за да не се вманячавам всеки ден на кантара и със сантиметъра и да гледам разлики от 50 100гр. В момента менюто и храненето са следните:

Примерно хранене:
8.00-9.00 кафе без захар с ниско маслено мляко 0.1% Верея
10.30-11.00 3-4 печени яйца или варени , Салата: Редувам краставица, домат , зеле и моркови , марули и всякакви зеленища , шунка на тандем чиста около 200 грама.
~13.00 тук ям месо без значение какво, гледам да редувам пилешко филе , свинско филе , телешко (телешко варено със зеленчуци без мазнина), риба , кюфтета от смляно свинско филе + тел. шол.  около 250гр . Всеки ден в зависимост от месото ям това което ми е под ръка , като гледам да ги редувам. Задължително краставица или другите видове зеленчук, без зехтин и олио с малко диетична сол (Избирам на калас която е 1/3 сол , натриева или калиева мисля че беше).
Избирал съм готвените рецепти от форума като пица с блат от кайма , броколи със малко сметана президент или с масло президент (Гледам да слагам по малко и само чисти мазнини).
Понякога когато ме мързи да готвя по това време ям сурови бадеми , лешник , кашу или която кутия отвора.

16.00 Пак нещо от готвените неща които съм чел във форума като печени чушки пълни с кайма и лук и гъби , пицата от кайма . Ако няма готвено си ям консерва риба филе или някакво месо + салати.

18.00 най-късно е последното хранене което пак е горе долу нещо от предишните хранения.

Часовете общо взето са приблизителни като ям когато огладнея и гледам да е по често и по малко от колкото веднъж и примерно 700гр пържоли ;)

Гледам да спазвам отрицателен калориен баланс с около -800ккал по малко от необходимото за организма.

Междувременно свикнах с водата и пия по средно 4 литра на ден.
Свалих 2 номера от дънките 42->38, и 1 номер от тениските  ХХЛ->ХЛ

Добавките още не съм ги почвал понеже си свалям и без тях , но мисля още малко като сваля да се ориентирам във фитнеса Май-Юни месец и тогава да съчетавам всичкото това с тренировки.

Благодаря за съветите ви сега ще се опитам за 2-3 седмици да заменя НВД-то с друга диета за да не натоварвам организма си с протеини.
Това е от мен. На 7ми Април ще пиша пак за прогреса за този месец. Ще се радвам на съвети и критики :)

п.п От няколко седмици чета за супер храните и като начало си взех сурови какаови ядки , като си беля и ям по 5-6 на ден (много са гадни но уж са полезни :) ).  Обмислям скоро да си взема Спирулина или нещо такова , годжи бери и асай бери или пък хлорела и да си редувам сутрин по някое от тези (за по здравословен начин на живот ;) )

п.п2 Планът ми е дългосрочен , не си мисля че ще сваля и после ще ям като преди. Идеята е да си променя начина на мислене и на хранене като цяло. Така че това ще е един дълъг процес който ще продължи години и се надявам да успея да влеза в рамките на нормалното с амбиция , труд и воля , които не ми липсват.

Мнението беше редактирано от Ceno Nedkov на 26.03.13 11:50.

07.04.13
11:27

Днес става 3ти месец от началото на инициативата. Ето и цифровите изражения:

http://shapie.bb-team.org/cenonedkov/progress#2013-01-06|2013-04-07

От утре почвам да редувам РБД с НВД по вашите съвети , и така поне 1 месец :) Успех на всички.

Имам невероятни видими на външен вид резултати. Ако искате може да ви пусна снимка преди 3 месеца и сега :) Мисля че съм доста упорит и мисля в дългосрочен план така че плана е към нова година да съм

<110 . Структурата на тялото ми е с големи и тежки кокали (доказано медицински със снимки), така че в момента изглеждам доста добре външно като се абстрахираме от килограмите.. Снимки малко по късно ..

Ето и снимка както обещах. Дет се вика 20кг са си 20кг...

http://prikachi.com/images/354/6099354C.jpg

Мнението беше редактирано от Ceno Nedkov на 07.04.13 11:45.

08.04.13
15:52

Супер работа си свършил, пожелавам ти в покера графиката на печалбите ти да е същата, но на обратно ;)

Мнението беше редактирано от Parpan на 08.04.13 15:53.

12.05.13
08:53

4 месеца и 5 дни ъпдейт :)

Месец април беше доста успешен за мен. Времето стана хубаво и вече почнах да прекарвам повече време навън в разходки по паркове и леки кросчета. Резултатът е налице и за 35 дни съм -6.2 кг  , като общо от януари станаха 25кг. Ето и малко графики

http://shapie.bb-team.org/cenonedkov/progress#2013-01-06|2013-05-12

Малко по късно ще пусна и снимки.

Мнението беше редактирано от Ceno Nedkov на 12.05.13 08:58.

13.05.13
08:31

Браво бе,само така.Волята е голяма работа ;).Само сваляне ли целиш,няма ли и малко мускул да налееш?

п.п.снимките ако ги сложиш без дрехи,ще е по добре.По реална преценка ще има.

13.05.13
10:49

хех , снимки без дрехи още ме е срам но ето няколко сравнения + “нови” снимки

http://prikachi.com/images/411/6179411i.jpg
http://prikachi.com/images/731/6183731o.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/473088_10200952351309275_169345424_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/947011_10200969423256063_1040510283_n.jpg

13.05.13
11:30

Дерзай и продължавай да се стараеш. Докато детето тръгне на училище да си машина! :)

13.05.13
12:34

Евала.Давай смело напред.Ти си в началото на тази история.Дано и краят да е същият.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1