Фитнес зала + уличен фитнес

04.12.12
01:50

Здравейте! Значи от 6-7 месеца ходя на зала 3 пъти в седмицата и 2 пъти бягам или скачам на въже.Но ще започна да комбинирам зала + уличен фитнес и още не знам как да ги съчетая и двете.Примерно да ходя 2 дни на зала и 3 дни на лостове и в залата да тренирам мускулните групи,който изостават и не се тренират достатъчно на лостовете.Та въпроса ми е какви упражнения според вас да правя във фитнеса и с какво да почна на лостовете? Набирания мога да направя примерно 3х5 и кофички 3х10. Ще е добре ако някои може и ми предложи примерна програма и даде съвет какви упражнения да се правят във фитнеса :)

АЧ

04.12.12
09:14

Ако мислиш, че от лостовете да правиш само набирания и кофи... недей по-добре. Като тренрираш в залата можеш да вмъкнеш като правиш гръб - набирания, като правиш гърди - кофи. На лостове е хубаво да правиш упражнения, които са трудни например силово,флаг,везни и др. Иначе е загуба на време.

05.12.12
11:09

Ако целиш маса пак не ти е нужен фитнеса. Просто тренирай повече серии с минимална почивка и се стреми да правиш колкото се може повече повторения и наблегни на правилната техника. Раздели си мускулните групи: един ден прави набирния с акцент на гърба, друг ден с акцент на бицепса и по същия начин и с гърдите. Като станеш по-добър може да добавиш и тежести, но си далеч от това в момента.

Ако целиш повишаване на силата с малък прираст на мускулна маса започни да работиш по прогресии за предна/задна везна и хендстанд и планч. Това са основните упражнения, които ти развиват силата. Също така в края на тренировката добави по няколко серии набирания и кофи, за да я направиш максималко продуктивна.

Успех :)

Мнението беше редактирано от nnnn на 05.12.12 11:10.

Бих посъветвал Симеон като човек занимаващ се и с двете както и със фитнес и стрийт фитнес ако искаш релеф и лостовете са за теб :))) Лично на мен много ми е добре да ходя 3 дена на фитнес и 2 дни на лостове и 2 дни почивам страшно добре се чуствам но не спирай стрийт фитнеса той е задължителен !! :))))

29.12.12
13:24

Fitness-а според мен е напълно излишен ... ако ми трябват тежести взимам сака пълня го с торби пасък и си ти :) Да даваш пари на вятъра все едно ... ! И помнете за добра тренировка .. прави добра разгрявка и разтгягане ..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1